• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.05.2017

13:41

(FOTO) ISPORUKA U ROKU OD 90 DANA! Angio-sale u Subotici, Zrenjaninu i Somboru!

Društvo

(FOTO) ISPORUKA U ROKU OD 90 DANA! Angio-sale u Subotici, Zrenjaninu i Somboru!

Podeli vest

Ugovor o kupovini angio sala za bolnice u Subotici, Zrenjaninu i Somboru potpisan je danas u Pokrajinskoj vladi između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Kompanije "Simens", a njime je predviđeno da tim zdravstvenim ustanovama angio-sale budu isporučene u roku od 90 dana

Ugovor su potpisali direktor Uprava za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i ovlašćeni predstavnik Kompanije "Simens" Marijana Ðorđević, a potpisivanju su prisustvovali i predsednik Pokrajinske vlade Igor Miropvić i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Obraćajući se novinarima Mirović je rekao da će u pomenutom roku od 90 dana bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu biti isporučene angio-sale čime će značajno biti podignut nivo zdravstvebne usluge na teritoriji Vojvodine, gde su, kako je kazao, do sada angio-sale bile samo na Institutu za kardiovaskulane bolesti u Sremskoj Kamenici.

- Ovo je jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvaliteniju zdravstvenu zaštitu. Već u drugoj polovini godine sukcesivno će u zdravstveni sistem biti uvođene angio-sale u regionalnim bolnicama u pomenutim gradovima - rekao je Mirović.

Po njegovim rečima, to će u praksi značiti bolju i adekvatniju zdravstvenu zaštitu u tim delovima Vojvodine, a ono što sledi je nastavak procesa odnosno stvaranje tehničkih uslova i uređenja prostora za smešataj angio- sala.

- Ovo je ogroman uspeh za Pokrajinsku vladu i zdravstvo u celoj našoj zemlji jer ćemo do kraja godine imati jedan sasvim novi kvalitet u zdravstvenom sistemu Vojvodine i to je nešto što je možda i najznačajnije kada je reč o rekonstrukciji zdravstvenog sistema kod nas u ovoj godini - istakao je Mirović.

Tanjug

Direktorka u Kompaniji "Simens" Marijana Ðorđević rekla je da je Srbija među vodećim zemljama u Evropi po bolesti krvnih sudova i kardiovaskularnog sistema, naglasivši da pohvaljuje inicijativu Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo koji su, kako je kazala, prepoznali potrebu nabavke angio-sala.

- Pacijenti iz Zrenjanina, Subotice i Sombora koji imaju problema sa infarktom miokarda i drugim bolestima krvnih sudova, morali su da stignu do Instituta u Sremskoj Kamenici da bi bili adekvatno lečeni, sada taj problem neće imati jer će tu vrstu zdravstvene nege imati u svojim gradovima - rekla je Ðorđević.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je Tanjugu da je osoblje u sve tri regionalne bolnice osposobljeno za rad u angio-salama, te da će na samom početku nadzor njihovog rada sprovoditi vrhunski struičnjaci sa Instituta u Sremskoj Kamenici.

Gojković je istakao da će angio-sale u funkciji biti praktično odmah po njihovom postavljanju.

Za nabavku opreme za kateterizaciju (angio - sala) izdvojeno je 138.150.000 dinara, a za nabavku zaštitne opreme od jonizujućeg zračenja 4.370.004 dinara.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17