• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda/Blic

12.07.2017

16:36

AMERI U RUSKOM CENTRU U NIŠU: Ambasador Skot izbegao da dođe!

Društvo

AMERI U RUSKOM CENTRU U NIŠU: Ambasador Skot izbegao da dođe!

Podeli vest

Delagacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) danas je u poseti Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu

Do ove posete došlo je u jeku prepucavanja dve velike sile, Rusije i SAD, oko namene ovog humanitarnog centra, čiji predstavnici od Srbije traže diplomatski imunitet za svoje osoblje.

Delegaciju SAD čine dva člana, među kojima nije američki ambasador u Srbiji Kajl Skot, ali jesu njegovi izaslanici.

Poziv Ambasadi SAD da posete Rusko-srpski humanitarni centar stigao je pre izvesnog vremena od direktora centra Centra Vjačeslava Nikolajeviča Vlasenka.

(VIDEO) RUSKI HUMANITARNI CENTAR NAPRAVITI I U REPUBLICI SRPSKOJ: SAD bi volele da ne postoji ni Srbija, ni Rusija!

Ideja predstavnika Rusije je da svoje američke kolege uvere da se ne bave špijunažom, o čemu se već neko vreme spekuliše u medijima, već da se bave saniranjem i sprečavanje poplava, požara...

Amerika je u više navrata isticala zabritutost zbog izgradnje, a još više zbog aktivnosti Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

Sredinom prošlog meseca o tome su govorili i američki ambasador u Srbiji Kajl Skot, ali i visoki zvaničnik Stejt departmenta zadužen za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji, i to na pretresu o situaciji u Jugoistocnoj Evropi koji je održan američkom senatu.

SRBIJO, NE DAJ DA RUSI ODU, ONI MORAJU DA OSTANU U NIŠU! Ako nam budu pomagali EU i NATO od zemlje nam neće ostati ništa!

- Brine me takozvani humanitarni centar, ne zbog onoga što je sada, nego zbog onoga što bi mogao da postane. Pogotovo ako Srbija ispuni ono što je Rusija tražila: specijalni status i imunitet za svoje osoblje. Ne verujemo da Rusija ima dobre namere da pomogne Balkanu da ide ka EU - rekao je tada Ji.

Sa druge strane, iz Moskve je tada stigao odgovor da su ovakve optužbe Amerike apsurdne. Prema rečima portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharove, američke diplomate su iznele "sasvim nepojmljive, apsurdne, izmišljene optužbe".

ROGOZIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daćemo Srbiji sve što joj treba, a AKO NAS NAPADNE NATO - UNIŠTIĆEMO IH!

- Kao da se radi o maltene nekakvom špijunskom gnezdu Rusije na Balkanu, koje bi bilo u stanju da ugrozi američki kontingent na Kosovu - rekla je Zaharova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miša

pre 6 godina

Red bi bio da sada Ruski ambasador uzvrati posetu, bondstilu.

branko

pre 6 godina

Kad se možemo nadati pozivu Ambasadi Rusije da i oni posete Američki "humanitarni centar"- Bonstil koji se isto tako nalazi na teritoriji Srbije? Znamo da se Amerika zalaže za demokratiju deklarativno i pogotovu širom sveta gde se vode ratovi.

deda Raša

pre 6 godina

Ovo pokazuje kolika smo banana drzava. Dozvoliti Skotu da se seta kud on hoce i kontrolise Ruse u Srbiji je debakl. Izgleda da je pocela naplata onih vozila, koje dobismo na "poklon" a koja treba pod hitno unistiti, jer su u njih naj verovatnije ugradjeni odasiljaci za dobijanje informacija o njihovom kretanju, a Skota vratiti kuci.

Vrca

pre 6 godina

Zasto su Ameri pusteni u human.centar Nis?Ko se kome tu pravda i zasto ?Ameri,dalje ruke od Srbije-zgadije belosvetske!

vlada

pre 6 godina

Sramota je da portparol iz Moskve objašnjava čemu služi humanitarni centar u Nišu! Gde su naši "zvaničnici" da daju odgovor kao "suverena" država! Bruka i poniženje!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17