• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: FSK

14.07.2017

22:55

SRBIMA ZA RAZBIJANJE "GENOCIDA U SREBRENICI" TREBA RASELOV SUD: Za zapad je Srebrenica alibi za svo nasilje, bombardovanje, osiromašeni uranijum...

Društvo

SRBIMA ZA RAZBIJANJE "GENOCIDA U SREBRENICI" TREBA RASELOV SUD: Za zapad je Srebrenica alibi za svo nasilje, bombardovanje, osiromašeni uranijum...

Podeli vest

Zašto je genocid potreban Zapadu? Zato da bi opravdali bombardovanje Srpske i Srbije, za obilaženje UN, izolaciju Srbije, smenu i hapšenje Miloševića, iznuđivanje izvinjenja, tamničenje vođa i generala, rušenje Dejtona, otimanje nadležnosti, bacanje bombi sa osiromašenim uranijumom na civile i trgovinu ljudskim organima

       
Taman pomislimo da je "slučaj Srebrenica" posle više od 20 godina i pod pritiskom sve novih dramatičnih događaja u svetu i kod nas, skrajnut na marginu istraživanja, a pojavi se neka nova aktuelizacija ove teme, piše u svom autorskom tekkstu dr Nenad Kecmanović, koji pernosimo u celini.

Udar na Srbiju i Srpsku

Potrebno je izmisliti istoriju

Za Bošnjake je Srebrenica tako postala ono što Hrvati hoće da naprave od Križnog puta, a čega Srbi imaju na pretek - od Kosovskog boja, povlačenja preko Albanije, Velikog i Drugog svjetskog rata pa do odbrane od agresije NATO-a. Zato Bošnjake i njihove pokrovitelje ne interesuje ništa drugo osim "genocida u Srebrenici"

Najnoviji pokušaji da se u Srpskoj i Srbiji zakonom zabrani preispitivanje genocida u Srebrenici, učinili su da zbornik radova, upravo pod naslovom "Preispitivanje Srebrenice", postane aktuelniji danas nego prošle i pretprošle godine kada su sabrani tekstovi premijerno izloženi na dva "tematska skupa u Media centru u Beogradu.

(VIDEO) BAKIR PRETIO SRBIJI, ČANAK I ČEDA GA PODRŽALI APLAUZOM! Kukavni opozicionari u centru neviđenog skandala u Srebrenici!

A i bez toga, ostalo je toliko pitanja bez odgovora.

Zašto se u Dejtonu ćutalo o genocidu iako se znalo za masovni zločin u Srebrenici?

Zašto je obaveštajni dosije Srebrenica, smešten u UN, nije bio dostupan Haškom tribunalu?

Zašto se u Hagu nije sudilo izvršiocima masovnog zločina nego oficirima i političarima koji nisu znali, a trebalo je da znaju šta se zbiva na terenu?

Zašto su ignorisana pisana svedočanstva lokalnih komandanata Meholjića, Mustafića, Orića o "dogovrenom genocidu"?

Zašto je zanemareno svedočenje da je reis Cerić sugerisao Aiji Izetbegoviću da aranžira spektakularna masovna stradanja koja imaju veći medijski efekat nego mnoštvo manjih?

Zašto u Hag nije pozvan Klinton, koji je tražio 5.000 muslimanskih žrtava odjednom kako bi dobio podršku američke javnosti za oružanu intervenciju?

Ova i mnoga druga pitanja inspirisala su dvadesetak stručnjaka među kojima su Radovan Radinović, Džonotan Rupert, Anja Filimonova, Stefan Karganović, Veljko Đurić Mišina, Aleksandar Pavić, Nemanja Dević i Ratko Škrbić.

BRAMERC TRAŽI DA SAMI SEBE OPTUŽIMO ZA GENOCID: Novi neviđen bezobrazluk iz Haškog tribunala!

Visoki zapadni obaveštajni oficiri na važnim punktovima - Džon Šindler i Karlos Martins Branko - tvrde da je je u Srebrenici pobijeno 2.000 Bošnjaka i isti broj Srba u selima oko Srebrenice. 

Ta crna simetrija žrtava u gotovo u isto vrijeme i u istom ataru, mogla je da postane idealno mesto zajedničkog suočavanja sa prošlošću, katarze i međusobnog pomirenja. Nažalost, Srebenica je iz godine u godinu samo povod novih razdora.

Tanjug

Sa Bošnjacima izgleda nije moguć racionalan dijalog o Srebrenici - o objektivnim okolnostima, broju žrtava, forenzičkim nalazima, političkom kontekstu, a prije svega o pravnoj kvalifikaciji ovog masovnog zločina. Njima je potrebno da to bude baš genocid.
        

Hag će završiti pogani posao

Drakonskim kaznama Karadžiću i Mladiću, Haški sud će završiti posao i, kako je objavljeno, Sarajevu ustupiti deo arhive. Drugi deo u kome stoje sakrivene istine o Srebrenici smestiće u trezore palate na Ist riveru sa embargom na 50 godina. Ukratko, blizu su cilju da začepe usta, zavežu oči, zagluše uši i zatarabe mozak svima koji bi da još nešto kažu o Srebrenici. Mora da ih tajne strašno optužuju kad ih toliko kriju

Prvo, zato što pri relativno jednakom broju žrtava u odnosu na broj sunarodnika, genocid treba da pokaže da je njihova žrtva ipak bila veća i teža, da su drugi bili gori od njih i da su ih zato porazili u građanskom ratu. I drugo, možda i važnije, za Bošnjake je Srebrenica postala osnivačka žrtva položena u temelje nacije.

PORTUGALSKI GENERAL SRUŠIO HAŠKI TRIBUNAL: Srebrenica nije genocid, ali Krajina jeste! SRBI SU ŽRTVE ZAVERE!

Dok su ostali narodi ne samo na ovom prostora postajali nacije vekovnom borbom za oslobođenje, muslimani su od verske skupine to zvanično postali političkom odlukom komunističke vlasti. Njihovo preuveličano i krivo kvalifikovano stradanje u Srebenici treba to simbolički da nadomesti.

Za Bošnjake je Srebrenica tako postala ono što Hrvati hoće da naparave od Križnog puta, a čega Srbi imaju na pretek - od Kosovskog boja, povlačenja preko Albanije, Velikog i Drugog svetskog rata pa do odbrane od agresije NATO-a.

Preispitivanje istine

Stari Izetbegović u svojim Sećanjima i piše da je to žrtva koju svi narodi moraju da plate pa ista sudbina nije mogla da mimoiđe ni Bošnjake.

KOMANDANT USTAŠKE VOJSKE ŠOKIRAO HRVATE: Proterivanje Srba je čist genocid!

Otuda paradoks da, iako je 90 odsto Bošnjaka stradalo na drugim lokalitetima, preživeli i potomci danas jedino govore o Srebrenici i svoje pokojne preukopavaju u nacionalno svetilište u Potočarima.
        
Sarajevski nedjeljnici Dani i Slobodna Bosna odavno su objavili kontraverzne podatke o tzv. dogovorenom genocidu i opozicija ih koristila u političkim obračunima sa SDA, ali u kolektivnoj svesti je ostalo nedodirljivo: genocid sa preko 8.000 žrtava.

Public

Broj žrtava, u krajnjoj liniji, i nije presudan, a sve je u stvari počelo od nebulozne haške redefinicije genocida, po kojoj ne mora da postoji plan za uništenje jedne rasne, verske ili nacionalne grupe na kontrolisanoj teritoriji, pa je eto moguće da se počinitelj genocida pobrinu za žene, decu i starce i prevezu ih do najbliže bezbedne teritorije izvan ratnih dejstava.

Svima začepiti usta

Ako nekom strancu i padne na um da to ospori, moći će da ga zalepe da su Srbi sami priznali da su genocidni. U tu svrhu poslužila su sva ona silna izvinjenja iz Beograda i Banjaluke i poklonjenja žrtvama genocida u Potočarima - purgatorijum kroz koji je morala da prođe svaka nova garnitura srpskih vlast

        
Indikativno je da su u Sarajevu već u prvim mesecima rata, kada je još važila klasična definicija genocida, uporedo sa propagandom o 300.000 muslimanskih žrtava, formirana čak dva centra za istraživanje genocida nad Muslimanima. Izgleda da je scena za genocid bila postavljena prije nego što je rat i počeo.

TERORISTI ISIS KORISTE HAŠKI TRIBUNAL DA PRETE SRBIMA: Radovan Karadžić otkrio o zastrašujuću istinu, koju bi sud u Holandiji da sakrije!
      
Kada je posle rata ustanovljeno da je broj žrtava neuporedivo manji i recipročan, Hag je našao rešenje u promeni definicije genocida i dodao kategoriju "udruženi zločinački poduhvat" koja je ranija korišćena jedino u suđenju mafiji.
        
Na osnovu pogrešnih premisa bilo je moguće izvesti konkluziju da je svaki Srbin genocidan. Bilo je dovoljno i da se samo u jedom slučaju presudi genocid, pa da istu kvalifikaciju preuzme i Međunarodni sud pravde i da za genocid bude optužena država Srbija.

(VIDEO) ZAPADNE SLUŽBE SU POKUŠALE DA VRBUJU GENERALA MLADIĆA, ODBIO JE! Životna ispovest sina haškog optuženika
        
Zahvaljujući Zapadu, Srebrenica je postala i međunarodno svetilište, na godišnjice redovno dolaze evro-američki lideri da se poklone žrtvama genocida, a za pomen istom broju srpskih žrtava u obližnjim selima neće da znaju.

Zašto je genocid njima potreban

Zato da bi opravdali bombardovanje Srpske i Srbije, za obilaženje UN, izolaciju Srbije, smenu i hapšenje Miloševića, iznuđivanje izvinjenja, tamničenje vođa i generala, rušenje Dejtona, otimanje nadležnosti, bacanje bombi sa osiromašenim uranijumom na civile i trgovinu ljudskim organima. Genocid nad Bošnjacima trebalo je da bude alibi za svo nasilje nad Srbima.
        
Za Zapad međutim nije problem što će biti uhvaćeni u laži. Nije ni prvi ni jedini put.

DRAMATIČNA PORUKA RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE LAVROVA: Hag namerno i planski ubija generala Mladića!
     
Ali, monteri genocida u Srebrenici svesni su da njihovu konstrukciju više neće moći da zaštiti nedodirljiva moć jedine globalne supersile, da je ta moć u opadanju, da se rađa multipolarni svet sa više suverenih velikih igrača koji sarađuju u vojnom, ekonomskom i političkom otporu njenom monopolu.
        
Britansko-američka rezolucija u Savetu bezbednosti kojom bi UN potvrdile laž o srpskoj genocidnosti bio je taj master-potez koji bi sve odjednom i definitivno rešio, a nije prošla samo zahvaljujući ruskom vetu.

Tražiti pomoć Rusije

Teško je probiti međunarodne institucionalne blokade koje dolaze iz najviših anglo-američkih centara globalne moći, ali zašto uz podršku Rusije da ne iniciramo nešto poput Raselovog suda za američke zločine u Vijetnamu, u kome je svoevremno učestvovao i naš istoričar Vladimir Dedijer?

A onda su došli na morbidnu ideju: ako već nisu uspeli da svetska organizacija potvrdi genocid u Srebrenici, da nateraju Srbe da to učine sami.

MILOŠEVIĆ JE IZDAO SRBE KAD JE FORMIRAO SRJ! Radovan Karadžić o uzrocima rata u BiH i Jugoslaviji!

Ako nekom strancu i padne na um da to ospori, moći će da ga zalepe da su Srbi sami priznali da su genocidni. U tu svrhu poslužila su sva ona silna izvinjenja iz Beograda i Banjaluke i poklonjenja žrtvama genocida u Potočarima - purgatorijum kroz koji je morala da prođe svaka nova garnitura srpskih vlasti.
        
Ni to im nije bilo dosta, jer su van kontrole ostali naučnici, novinari, pisci, naspram manjine unajmljenih za buđenje nacionalnog stida zbog genocida koji se nije dogodio.

Zato nam se sada nameće dopuna krivičnog zakona članom protiv osporavanja genocida.

To je u Srbiji već uslovno učinjeno, a zamalo i u Srpskoj uz pomoć dvojice Srba u Savetu ministara BiH.
        
 

printscreen

Drakonskim kaznama Karadžiću i Mladiću, Haški sud će završiti posao i, kako je objavljeno, Sarajevu ustupiti dio arhive. Onaj drugi dio u kome stoje sakrivene istine o Srebrenici smestiće u trezore palate na Ist riveru sa embargom na 50 godina.

Angažovati i Handkea i Kusturicu   

Ukratko, na ovaj ili onaj način, blizu su cilju da začepe usta, zavežu oči, zagluše uši i zatarabe mozak svima koji bi da još nešto kažu o Srebrenici. Mora da ih tajne strašno optužuju kad ih toliko kriju.

BELOSVETSKA BANDA! HAG: Srbi umiru od raka, ali to je u redu!

Teško je probiti međunarodne institucionalne blokade koje dolaze iz najviših anglo-američkih centara globalne moći, ali zašto uz podršku Rusije da ne iniciramo nešto poput Raselovog suda za američke zločine u Vijetnamu, u kome je svoevremno učestvovao i naš istoričar Vladimir Dedijer?

Ignorisani ključni svedoci

Zašto su ignorisana pisana svjedočanstva lokalnih komandanata Meholjića, Mustafića, Orića o „dogovrenom genocidu"? Zašto je zanemareno svjedočenje da je reis Cerić sugerisao Aliji Izetbegoviću da aranžira spektakularna masovna stradanja koja imaju veći medijski efekat nego mnoštvo manjih? Zašto u Hag nije pozvan Klinton, koji je tražio 5.000 muslimanskih žrtava odjednom kako bi dobio podršku američke javnosti za oružanu intervenciju?

 

Mislim na jedan neformalan međunarodni sud sastavljen od pravnika, političara, diplomata, naučnika, književnika, novinara - nezavisnih intelektualaca od profesionalnog i moralnog ugleda, koji su već javno izrazili sumnju u mit o Srebrenici.

KARADŽIĆ: Nije bilo genocida u Srebrenici, za zločin odgovorni otuđeni pojedinci!

Takvih je danas manje nego u ono vrijeme. Ali, među njima vidim književnika Handkea, novinara Čivikova, sudiju Antonetija, reditelje Kusturicu i Mihalkova, pisce-svedoke Džona Šindlera i Karlosa Branka i druge.
        
Stručnu podršku mogao bi da im pruži Istorijski projekat Srebrenica Stefana Karganoviča, sa pionirskim zaslugama u ovoj oblasti. A obavezna literatura bio bi im zbornik "Preispitivanje Srebrenice" koji su ove godine zajednički objavili Muzej holokausta, Fond strateške kulture i Predstavništvo RS u Beogradu, uz rizik zatvora do pet godina.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran vukasinovic

pre 6 godina

gos.reziser kusturica je nas adut da se skine i ukine zauvek rec genocid.ali iskreno ne verujem da ce se potruditi maksimalno na tom putu

posmatrac sa severa

pre 6 godina

Brojku od „8.372“ mnogi su doveli u pitanje, među njima čak i pojedini bošnjački zvaničnici. Mirsad Tokača, direktor Istraživačko-dokumentacionog centra iz Sarajeva, izneo je dosad nedemantovanu tvrdnju da se na spiskovima „žrtava“ nalazi čak 500 živih Srebreničana, dok je dodatnih 70 lica na tim spiskovima stradalo na drugim mestima i u drugo vreme, a ne u periodu navodnog genocida, jula 1995. godine. Direktor Memorijalnog centra u Potočarima, Mersed Smajlović, takođe je izneo da se na spiskovima nalaze i imena 50 osoba koje su stradale još 1992. godine, a koje su u bliskom srodstvu sa onima koji se vode kao žrtve streljanja. Da se među sahranjenima u Potočarima nalaze i oni koji su u enklavi Srebrenica umrli ili poginuli u borbenim dejstvima još pre jula 1995. godine potvrđuje nam i sam Naser Orić koji u svojoj knjizi „Srebrenica svjedoči i optužuje“ nabraja 1.333 borca od pre 11. jula 1995. po imenu i mestu i datumu smrti. Sa obzirom na prisutnu manipulaciju brojem žrtava opravdano je moguće tvrditi da se i njihovi ostaci nalaze pomešani sa žrtvama „genocida“ u Srebrenici. Amerikanac Filip Korvin, najviši civilni predstavnik UN u BiH u julu 1995. godine, tvrdio je, sve do svoje smrti 2010. godine, da je u Srebrenici ubijeno „oko 700 bosanskih muslimana„. Korvin ističe da je razlika između tog broja (700 osoba) i broja od 8 hiljada koji se stalno propagira isključivo politička. NJegovu izjavu potvrđuju nam i forenzički dokazi samog Haškog tribunala koji podržavaju brojku od oko 700 – 800 streljanih. odlomak iz clanka;Mr Danijel Igrec vidovdan.org Zapadu treba neko oruzje kojim ce ucenjivati Srbiju poput Srebrenice, Kosova i Metohije onda ce doci na red Raska i Vojvodina posto nasi poliicari a posebno nasi izdajnici cine sve da da se posto poto udje u savez ozloglasenih Srbomrzaca a to su u vecini narodi EU. Ne mogu reci ,,oprosti im Boze ne znaju sta cine, posto oni vrlo dobro znaju sta cine i zasto,,.

Lucky

pre 6 godina

Odličan i vrlo poučan tekst Informera,svaka čast. Posebno vam je dobra ideja o osnivanju nečeg poput Raselovog suda. Ako možete onda dajte i još veći doprinos pa da nam to uspije. Hvala na velikom patriotskom doprinosu kojeg postižete svaki dan. Vi ste istinske patriotske novine.

Maxmen

pre 6 godina

Ako je Srebrenica genocid onda je Jasenovac ubistvo iz nehata. Ma idite do djavola svi vi iz BiH.

jova

pre 6 godina

Iza mitova o genocidu u Srebrenici stoji ogroman novac i odgovarajuca medijsko-politicka masinerija,a iza istine o Srebrenici...samo gola istina....

Kova

pre 6 godina

Zašto je obaveštajni dosije Srebrenica, smešten u UN, nije bio dostupan Haškom tribunalu? ------ Iz razloga sto bilo koja UN Zastitna zona, da bi dobila mandat od UN da je zasticena, ne smije sadrzavati ni jedan jedini metak. U UN Zasticenoj Zoni su sve civili koje cuva UN kontigent. Medjutim,..UN Zasticena zona u Srebrenici koju je cuvao holandski kontingent sadrzavalja je na hiljade do zuba naoruzanih mudzahedina,..koji su nocu izletali iz te Zasticene Zone, vrsili vojne operacije i zlocine(pobili vise od 3500 Srpskih civila oko Srebrenice,..i onda bjezali u zastiti i okrilje UN. Srpskoj Vojsci su bile svezane ruke 2 godine, jer svaki vid napada na Srebrenicu bio bi napad na UN. Sam UN je dakle grubo krsio svoja prava i pravila, stavio se direktno na jednu od strana u sukobu i time bio SAUCESNIK u ubistvu 3500 Srpskih civila. Iz upravo tog razloga sam Zapad potencira Srebrenicu, jer stite svoje zlocine i djela da izadju na videlo

Darko

pre 6 godina

Šta reci, alibi im treba. Više je muslimana umro od osiromašenog uranijuma nego sto ih je poginulo u Srebrenici. I ne samo muslimana nego i ostalih naroda sa podrucja BiH i Srbije. E sad je tu jeda drugi problem, našim muslimanima ne smeta sto ginu od američke ruke, to je za njih dobro. Nasim muslimanima ne smeta sto je amerika stvorila Daesh i Al kaidu. Stvaranjem ove dvije organizacije oni nisu satanizovali samo muslimane nego i celi,islam. Ali to našim muslimanima ne Smet to su njihovi prijatelji amerikanci i oni su protiv Srba i to je dobro. Pa nema veze sto ameri pobise desetine hiljada muslimana po svetu, neka su oni samo protiv Srba. Jedni su naši muslimani kada su tako kratkovidi!!!

Abe

pre 6 godina

Ne gospodo, nije u pitanju samo Srbija i Srpska. Kroz Srebrnicu "katolički Zapad" želi da dokaže da je sve što je pravoslavno genocidno, i da zbog toga treba da se itrebi, nestane, pa i Rusija. Kroz dokazivanje genocida u Srebrnici žele da unapred opravdaju i štaviše čak, nametnu kao neophodno potreban svoj planirani napad na pravoslavnu Rusiju, za koji su obimne pripreme u toku.

lp66

pre 6 godina

Sve razumem,da je u ratu sve dozvoljeno,posle rata nije nista dozvoljeno,jer pobednik odredjuje i sudi.Interesuje me samo zasto su Srpski politicari vodili toliku jalovu politiku i oni nista ne smislise..ama nigde ne uspese...(Slovenija,Hrvatska,Bosna,Kosovo)...samo napunise dzepove i svalise generalnu krivicu na svoj narod.Samo kukaju i tracaju sta i gde je ko bio brzi i mastovitiji u prljavim igrama.Bruka....

dragan

pre 6 godina

DA NIJE AMERIKE SVET BI BIO ONAKAV KAKVOG JE BOG SRVORIO BEZ DEMONA.\n

dado

pre 6 godina

ako nije smijesno onda je zalosno. zamislite neki genije je odlucio da je izvrsen genocid sa imaginarnim brojem 8372. kako i zasto se doslo do tog eto nekog broja. kao prvo sta cemo sa zivima koji se nalaze na tom spisku, zatim sta cemo sa onima koji su umrli u ranijem periodu a spadaju u taj spisak, sta cemo sa onima koji su poginuli u oruzanim borbama pri proboju prema tuzli ili nekim drugim pravcima, ali eto i pored svega zna se broj "streljanih" ali se ne zna uzrok smrti. i onda ono zanimljivo zar genocid nije plan istrebljenja jedne nacije ili vjere kad ono samo muskarci na tim spiskovima, pa ako je i od zapada mnogo li je. pomirenje na ovim prostorima je moguce samo ako svaki narod ima svoju drzavu i nista vise ni manje.

Hasko

pre 6 godina

Sve stoji navedeno u tekstu osim jednog detalja koji svim muslimanima ide itekako na zivce a to je "Sa Bošnjacima izgleda nije moguć racionalan dijalog" Molim vas nemojte generalizirati i mijesati cijeli narod sa njihovim politickim vodstvom.Hvala.

SasaV

pre 6 godina

Srebrenica je mocnicima potrebna ne samo radi proslosti nego i buducnosti. Srbiji i RS je ona vec godinama omca oko vrata i bice,stradanje srba na ovim prostorima je potpuno zanemareno i nemerljivo...

Bane

pre 6 godina

Sama formulacija 'genocid u Srebrenici' je u suprotnosti sa samom definicijom pojma genocid koji podrazumeva unistenje jednog naroda, dakle rat se vodio na celoj teritoriji BiH a samo u jednom gradu su Srbi pokazali genocidnu nameru ? Po svojoj definiciji, genocid se može konstatovati u odnosu na narod a ne na neku određenu teritoriju. U okolini Srebrenice je u potpunosti spaljeno preko 70 sela u kojima je ubijeno preko 3000 Srba i zašto se u svakom tom selu ne proglasi genocid ili u celoj toj regiji i koji je to zakon definisao najmanju teritoriju na kojoj se može proglasiti genocid, NI JEDAN.

Sale

pre 6 godina

Po nekom spisku Sarajevo traži i kuvarice koje su bile u sastavu vojske RS u regionu Srebrenice a ne traži komandanta odreda koji je izvršio masovna streljanja oko 1000 vojnika i za koga je Haški svedok Erdemović izjavio na sudu da je posle Srebrenice bio pun para i ženi kupovao zlato na kilo u Beogradu ALI NJEGA HAG NE TRAŽI, hmm. Jedan drugi izvor kojeg je Šešelj citirao na svom suđenju kaže da je jedna strana služba podelila oganizatorima milion maraka za organizaciju streljanja.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17