• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBN

17.07.2017

19:17

VOĐE ŽENSKOG ODREDA SMRTI SU SA KOSOVA! Tahiri i Huseini su dve najopasnije teroristkinje na svetu!

Društvo

VOĐE ŽENSKOG ODREDA SMRTI SU SA KOSOVA! Tahiri i Huseini su dve najopasnije teroristkinje na svetu!

Podeli vest

Sa prostora Kosova i Metohije u redovima DAEŠ-a u Siriji i Iraku bore se ukupno 44 žene, dok ih je iz Bosne i Hercegovine 60. Ovo su podaci koje je nedavno izneo Kosovski centar za bezbednosne studije

Najpoznatija Albanka sa Kosova i Metohije koja se priključila terorističkoj grupi je Ćamile Tahiri, stara samo 23 godine. Trenutno je, prema pisanju kosovske štampe, na čelu kampova za obuku žena džihadista Islamske države u Siriji, a smatra se i jednom od najradikalnijih žena-ratnika ISIS sa ovih prostora. 

Brigada Kansa

Pod njenim patronatom, desetine Albanki sa Kosova, iz Albanije i Makedonije stiglo je u redove ISIS. Njena desna ruka je Laura Huseini, takođe sa Kosova i Metohije, koja je u ovu grupu privukla i muža i brata.

Što se Kosova i Metohije tiče, procena je da su žene sa ovog područja od 2015. do danas rodile trideset sedmoro dece čiji su očevi islamski džihadisti (brakovi sklopljeni po njihovim zakonima) 

Njihova uloga nije samo da budu "neveste džihadista", kako se misli, već mnogo šira i važnija i od učešća u borbama. Njihova uloga je prevashodno vrbovanje novih članova iz celog sveta, i to uglavnom preko interneta.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO! VOZNI PARK ISIS: Iznutra su automobili, a IZVANA PAKLENO ORUŽJE, ovog nema ni u filmovima strave!

ISIS u svom sastavu ima više brigada koje čine samo žene. Najpoznatija je zloglasna ženska brigada Kansa. 

Formirana je početkom 2014. godine, a ime je dobila po Kansi, arapskoj pesnikinji iz najranijih dana islama. Brigada ima više uloga, a osim hakovanja i vrbovanja, bavi se čak i ubistvima i održavanjem strogih pravila života u ovoj grupi, kao što je, na primer, sprečavanje odnosa muškaraca i žena bez prethodnog dogovora.

Žene, pripadnice ove grupe, imaju između 18 i 25 godina, a među njima ima i mnogo žena sa Zapada, koje su vrbovane preko interneta, i koje su primile islamsku veru. 

Printscreen You Tube

Obuka u ovoj brigadi traje oko mesec dana, članice nose oružje, i mogu da budu borci ili žene koje su neka vrsta policije unutar redova ISIS.

Vođe ove terorističke organizacije smatraju da su žene potrebne njihovoj grupi jer žele da prikažu da su organizovano društvo "zasnovano na porodici po izvornom tumačenju islama".

Obrazovane teroristkinje

Neočekivano, ali u ovu brigadu primaju se pre svega visokoobrazovane žene. Prednost imaju one koje se bave internet tehnologijom, ili su iz ekonomskog sektora - to su, naravno, pre svega žene sa Zapada. 

Evropski, a pre svega britanski mediji u više navrata su izneli brojku od 80.000 žena koje su na neki način povezane sa ISIS, ili tako što su se priključile ovoj grupaciji ili im pomažu novčano ili su takozvani spavači u državama Evrope.

Najpoznatija ženska džihadistička brigada je u aprilu 2017. objavila video za zapošljavanje ženskih hakera, tvrdeći da je do tada hakovala više od 100 društvenih medija, i to tokom samo jednog meseca

Ova najpoznatija ženska džihadistička brigada je u aprilu 2017. objavila video za zapošljavanje ženskih hakera, tvrdeći da je do tada hakovala više od 100 društvenih medija, i to tokom samo jednog meseca. 

OTPADNICI OD ALAHA SU NA CRNOJ LISTI! Islamska država opet preti Balkanu!

Takođe je objavljen i manifest "Žene u Islamskoj državi: Manifest i studija slučaja", gde se naglašava "mirnija" uloga žena kao domaćica, supruga i majki i gde se kritikuju žene sa Zapada, kao i koncepti ljudskih prava o rodnoj ravnopravnosti.

Žene u ovoj vojnoj formaciji su raspoređene prema zaduženjima. Najmlađe čuvaju decu koja se rađaju u redovima ove terorističke organizacije.

Što se Kosova i Metohije tiče, procena je da su žene sa ovog područja od 2015. do danas rodile trideset sedmoro dece čiji su očevi islamski džihadisti (brakovi sklopljeni po njihovim zakonima). 

Žene koje imaju do 22 godine zadužene su da na društvenim mrežama pridobiju članove na osnovu "potlačenosti muslimana i njihovih prava", skupljaju novčanu pomoć i stvaraju ćelije u državama Zapada. 

Treća grupa zadužena je za poznanstva i "sklapanje brakova" muškaraca koji su u ISIS i žena koje traže muževe.

SMRT BAGDADIJA NIJE I KRAJ ZA TERORISTE! Iz ISIS bi mogle da nastanu nove frakcije, A BORBA ĆE ONDA BITI JOŠ TEŽA!

Na meti su najviše žene iz Amerike, pre svega pripadnice mlađe i siromašnije populacije koja je sklona upoznavanju preko interneta, a uz to još i lakoverna. 

Prema američkoj štampi, u oktobru 2014. godine, tri srednjoškolke iz Denvera su pobegle sa nastave kako bi stigle na let za Siriju, nakon četovanja sa pripadnicama ISIS. 

Printscreen You Tube

U maju 2015. godine, Džejlin Jang, devetnaestogodišnjakinja iz Misisipija, uhapšena je pod sumnjom da je imala nameru da otputuje u Siriju i priključi se ISIS sa svojim momkom iz Amerike, koga je upoznala preko prijateljice za koju se ispostavilo da je članica ISIS. 

Žene opasnije od muškaraca 

FBI je pratio njene poruke u kojima je isticala kako jedva čeka da stigne na njihovu teritoriju, kako bi mogla da bude sa svojom braćom i sestrama pod zaštitom Alaha i kako bi podigla nove pripadnike takozvane Islamske države.

Ovaj problem uočila je i američka vlada, pa je na posebnom okruglom stolu pod nazivom "Žene i terorizam" ne samo ukazala na to nego su pozvani u pomoć i eksperti za državnu bezbednost, kako bi se našlo rešenje.

ISIS SPREMA VELIKI, VELIKI NAPAD NA EVROPU! Dečak oslobođen u Raki otkrio zastrašujući plan islamista!

Diskusija o porastu priključivanja žena DAEŠ-u završila se tako što je konstatovano da se pripadnice DAEŠ-a posebno lako infiltriraju u izbegličke grupe i kampove, što im kasnije otvara prostor za stvaranje mreže na teritoriji na koju stignu.

Njihova uloga nije samo da budu "neveste džihadista", kako se misli, već mnogo šira i važnija i od učešća u borbama. Njihova uloga je prevashodno vrbovanje novih članova iz celog sveta, i to uglavnom preko interneta

 

U izveštaju pod nazivom "Povezanost žena u ekstremnim mrežama", koji je objavljen u časopisu "Sajens advanses", navodi se da i žene iz ISIS imaju "superiornu umreženost" u odnosu na muškarce. 

Iako muškarci, navodi sagovornik ovog lista, dominiraju u brojevima, ova studija otkrila je da žene imaju "superiornu mrežnu povezanost na kolektivnom nivou". Prenose regrutne poruke, fajlove, molitve, audio i video propagandu, povezuju udaljene delove ekstremističke mreže i kanališu fondove, zbog čega su esencijalne za opstanak čitavog sistema.

- Ženske metode regrutovanja umeju da budu i mnogo suptilnije - objasnio je za ovaj časopis Amarnat Amarsingam, istraživač sa Univerziteta Voterlo, koji je fokusiran na inostrane borce i džihad.

Žene-teroristi nisu fenomen ISIS

Žene-teroristi nisu fenomen ISIS. Od militantkinja iz Provincijalne Irske Republike '70-ih, '80-ih i '90-ih godina prošlog veka, do žena-samoubica u Šri Lanki devedesetih i dvehiljaditih, žene su igrale ključne uloge u terorističkim organizacijama širom sveta. 
Žene imaju mnogo bolju moc´ ubeđivanja, ali i kažnjavanja, pa su kao pripadnice DAEŠ-a poznate po svojoj brutalnosti prema onima koji zgreše i prema zatvorenicima.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
re

pre 6 godina

...daeš je pred raspadom i potpunim porazom...tako da ove terorističke kurve nisu više nikakva opasnost...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17