• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

23.10.2017

09:56

POTOP! ĐENOVSKI CIKLON PRETI SRBIJI! Pljuštaće kiša do srede, moguće i izlivanje reka!

Društvo

POTOP! ĐENOVSKI CIKLON PRETI SRBIJI! Pljuštaće kiša do srede, moguće i izlivanje reka!

Podeli vest

Gotovo je sa Miholjskim letom, u naredna tri dana očekuje nas nagla promena vremena koja će doneti jaku jesenju kišu!

Prema tvrdnjama meteorologa, sa Đenovskim ciklonom iz Italije stiže nam loše vreme, nagli pad temperature, a zbog obilnih padavina moguće je izlivanje reka u Zapadnoj Srbiji.

Na svu sreću, hladan ciklon povući će se već u sredu, ali nas nakon sunčanih četvrtka i petka očekuje kišovit vikend.

Kao za ceo mesec
Bukvalno, za dva dana pašće kiše koliko u Srbiji ne padne za ceo oktobar
Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2umbrella"

- Pred nama su veoma hladna tri dana, sa dosta padavina. To je posledica Đenovskog ciklona, koji nam stiže iz Italije. Kiša će padati u celoj Srbiji, posebno u zapadnim krajevima, jedino će u Vojvodini biti nešto slabija. U proseku, pašće 20 litara kiše po kvadratnom metru, a lokalno može da padne i 60 litara, što nije mala brojka. Bukvalno, za dva dana pašće kiše koliko u Srbiji ne padne za ceo oktobar. Međutim, zbog višemesečnog perioda suše, nivo reka je trenutno u padu, pa ne bi trebalo da dođe do velikih poplava. Ipak, u opasnosti su manji tokovi Zapadne i Južne Morave, jer bi tamo reke mogle da se izliju - objašnjava Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2umbrella".

Prema njegovim rečima, dobra vest je da će se već u četvrtak razvedriti.

Kojim rekama preti izlivanje:

Đetinja
Moravica
Skrapež
Bjelica
gornji tok Zapadne Morave
Kolubara
Tamnava

- Poslednja dva dana pre vikenda biće nešto toplija i bez padavina. Međutim, već za vikend nam se vraća oblačno i kišovito vreme - prognozira Đurić.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu upozoravaju da su zbog obilnih padavina tokom utorka i srede moguće poplave na manjim pritokama.

- Ova dva dana u Đetinji, Moravici, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi vodostaji će biti u većem porastu. Poplave su moguće i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi i Peku - kažu RHMZ i dodaju da je na planinskim predelima iznad 1.000 metara nadmorske visine moguć i sneg.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17