• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/agencije

08.11.2017

18:46

SKANDAL! CIPIRIPI ZAGAĐEN GUMOM: Skoro dve tone kakao krema povučeno sa tržišta!

Društvo

SKANDAL! CIPIRIPI ZAGAĐEN GUMOM: Skoro dve tone kakao krema povučeno sa tržišta!

Podeli vest

Kompanija Nestle Adriatic saopštila je danas da je posle prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu, iz predostrožnosti dobrovoljno povukla sa domaćeg tržišta Cipiripi kremove svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine

Navodeći da su sa tržišta povučene postojeće serije i formati Cipiripi kremova Duo, Nugat i Čoko-Vanila, ali i da se primedbe ne odnose na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate, kompanija je saopštila da je posle detaljne analize utvrđeno da je guma u proizvod dospela iz proizvodne linije.

- Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta- navodi se u saopštenju.

Povučeno skoro dve tone kakao krema

Inspektori Ministarstva poljoprivrede zabranili su promet i naložili povlačenje 1.953 kilograma kakao krem proizvoda i mlečnog krem proizvoda Nestle cipiripi, jer je komad gume upao u proizvod.

Reč je o pakovanju od 400 grama, proizvoda koji je proizveden 4. jula ove godine, čiji je lot broj 71856839 sa datumom isteka roka do kraja jula 2018. godine.

Kompanija je navela i da je preduzela sve neophodne mere kako bi sprečila da se takva situacija desi u budućnosti kao i da je o tim merama odmah obavestila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti- navela je kompanija i pozvala potrošače da dodatne informacije o Cipiripi kremovima dobiju besplatnim pozivom na broj 0800 000 100, radnim danima od 8.30 do 16.30 časova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17