• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

09.11.2017

18:42

SMRT AMBASADORA POTEŽICE "AD AKTA":  Istraga nesreće u Libiji nije pronašla DOKAZE O MOGUĆEM KRIVIČNOM DELU!

Društvo

SMRT AMBASADORA POTEŽICE "AD AKTA": Istraga nesreće u Libiji nije pronašla DOKAZE O MOGUĆEM KRIVIČNOM DELU!

Podeli vest

Slučaj smrti ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice je “stavljen ad akta“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

U saopštenju se navodi da je to obaveštenje u Beograd stiglo od Ministarstva spoljnih poslova Tunisa, preko Ambasade Srbije u Tunisu.

“Na osnovu istrage koju su sproveli tuniski sudski organi, slučaj smrti Potežice je stavljen ad akta zbog nedostatka dokaza o krivičnoj prirodi njegove smrti“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, prema zvaničnim podacima Potežica je preminuo u bolnici u tuniskom gradu Susu od posledica povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći. 

Potežica je bio na odobrenom službenom putu za Tunis, neophodnom za funkcionisanje ambasade u Tripoliju, navedeno je tada u saopštenju. 

MISTERIOZNA SMRT SRPSKOG DIPLOMATE: Ambasador Potežica stradao u ATENTATU, veštaci sumnjaju da je udes namerno izazvan?!

On se našao na meti i 8. novembra 2015. godine, kada je pucano na kolonu vozila u kojoj se nalazio, a tada su oteti službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić. 

Prema navodima zvaničnog Beograda, oni si stradali u vazdušnom napadu SAD na uporište Islamske države u Sabrati 20. februara 2016, što je demantovano iz Vašingtona i slučaj je na tome ostao. 

Tada je srpski šef diplomatije Ivica Dačić rekao da će Potežica verovatno biti povučen u Srbiju, ali ni do toga nije došlo.

(FOTO) NESREĆA U TUNISU: Teško povređen ambasador Srbije Oliver Potežica!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija