• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2017

14:53

SRBIJA LEŽI NA OTROVU! Kritično 90 lokacija, na kojima je 100.000 tona OTROVA OPASNIJEG ČAK I OD URANIJUMA!

Društvo

SRBIJA LEŽI NA OTROVU! Kritično 90 lokacija, na kojima je 100.000 tona OTROVA OPASNIJEG ČAK I OD URANIJUMA!

Podeli vest

Najmanje 100.00 tona opasnog otpada nalazi se na 80 do 90 lokacija u Srbiji. Na svakoj lokaciji procenjuje se da ima 500 do 1.000 tona otrova opasnijeg čak i od osiromašenog uranijuma koji nam je posejao NATO

Ovi podaci prezentovani su na 5. Međunarodnom MITECO Forumu posvećen cirkularnoj ekonomiji pod sloganom "Danas odgovorno. Sutra održivo".

Predsednik MITECO, koja je jedna od prvih i vodećih kompanija u Srbiji i regionu koja se bavi zbrinjavanjem industrijskog i opasnog otpada, Miodrag Mitrović rekao je da se tačne količine ne mogu znati, kao i da je uglavom reč o otpadu u propalim preduzećima o kojima niko ne vodi računa.

- Prema našim podacima, u Srbiji postoji između 80 i 90 lokacija, na svakoj lokaciji procenjujemo da ima 500 do 1.000 tona opasnog otpada. Ne zna se koliko je zemlja kontaminirana i tek treba da se izvrši ispitivanje - rekao je Mitrović.

Kako kaže, može se zaključiti da ako se računa da ima približno 100 lokacija sa potencijalnih 1.000 tona možemo doći do cifre od 100.000 tona opasnog otpada.

UN KRIO DOKAZE DA JE NATO TROVAO SRBIJU! General Slobodan Petković otkriva kako su podaci o zločinu protiv naše zemlje gurani pod tepih!

- Još je opasnije ako hoćemo da promovišemo poljoprviredu. Prvo moramo tu zemlju da očistimo od hemikalija. Takođe, zagađenje osiromašenim uranijumom od bombardovanja je sada manje nego što je zagađenost hemikalija koje su otišle u poplavama (prethodnihi godina) i različitim iscurivanjima - upozorio je Mitrović.

Public

On kaže da je rešavanje tog otpada dugoročan zadatak i da bi Ministarstvo za zaštitu životne sredine trebalo bar milijardu dinara iz svog budžeta da izdvoji za rešavanje tog "istorijskog otpada".

Prema njegovim rečima, treba srediti i druge lokacije, kao i velika jalovišta poput RTB-a Bor.

Savetnik u Privrednoj komori Srbije Miroslav Miletić rekao je da je komora upravo uputila inicijativu resornom ministarsvu za životnu sredinu sa predlogom da se u 2018. izdvoji novac za uklanjenje ''istorijskog otpada''.

POZNATI NEMAČKI NAUČNIK DR RUDOLF HENZEL TVRDI: Zbog NATO zločina SRBI ĆE SE RAĐATI SA ANOMALIJAMA!

Miletić je rekao novinarima da je reč o preduzećima u restruktiriranju i stečaju koje bi trebalo očistiti od otpada.

- To je značajna količina istorijskog otpada - naveo je Miletić.

OTKRIVENA VELIKA PREVARA S POLOVNIM "DIZELAŠIMA"! Umesto na otpadu u Nemačkoj, ZAVRŠAVAJU NA BALKANU!

Kaže da su poplave ostavile različiti otpad i da je u toku identifikacija svih žarišta, kao i da je krajnji cilj prerada tog industrjskog otpada i da se on iskoristi ne samo za reciklažu već i za grejanje i druge vidove industrije.

Tanjug

MITECO forum je okupio je i ove godine mnogobrojne domaće i strane eksperte koji diskutuju o pitanjima poslovnog ambijenta u Srbiji iz domaćeg i međunarodnog ugla i mogućnostima kreiranja politike životne sredine u skladu sa postulatima EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 6 godina

Po selima nesavesni domaćini otpadne vode puštaju u bunare, da ne bi plaćali pražnjenje septičkih jama. A i seoski vodovod se snabdeva vodom iz bunara. Ali to nikog ne interesuje i niko ne reaguje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija