• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

07.12.2017

20:44

NATO U STRAHU OD SRBIJE I RUSIJE: Ne širimo se na Balkan jer smo dobri ljudi, već zato što se bojimo!

Društvo

NATO U STRAHU OD SRBIJE I RUSIJE: Ne širimo se na Balkan jer smo dobri ljudi, već zato što se bojimo!

Podeli vest

Voleo bih da mogu da kažem da sve ovo radimo jer smo dobri ljudi, ali iskreno, ovo radimo jer je u pitanju ključni bezbednosni interes NATO - da nemamo nestabilnost na svojim granicama, kazao je za Dojče vele Džems Meki, šef Kancelarije za evroatlantska i globalna partnerstva u NATO, govoreći o pristupanju balkanskih država ovom paktu

On je ovo kazao povodom nastupajućeg samita NATO, koji će se održati u julu naredne godine.

Međutim, kako ističe DV, iako je samit tek za pola godine, spisak gostiju već je sada predmet oštrih diskusija jer se obično sa takvih događaja na najvišem nivou šalju pozivnice za članstvo u Alijansi.

(VIDEO) TOR M2 - PRVI PIK SRBIJE! Ako nam ovo daju braća Rusi, NAŠE NEBO BIĆE ZATVORENO ZA NATO!

List navodi da je malo verovatno da će na samit NATO u Briselu u julu sledeće godine biti pozvani predstavnici novih zemalja koje bi se uskoro mogle pridružiti vojnom paktu. Pa ipak, zvaničnici Alijanse kažu da je za takve odluke rano jer će u aprilu biti predstavljeni novi izveštaji o napretku.

NATO BESNI ZBOG VEŽBI SRBIJE SA RUSIJOM, ALI TO JAVNO NE GOVORI: Sledi novi pritisak na Beograd da se odrekne Moskve!

Napredak Makedonije, prema rečima Džemsa Mekija, stoji u oštrom kontrastu sa razvojem u Bosni.

Vojni šef NATO je političkim liderima u toj zemlji prošlog meseca saopštio da BiH ispunjava vojne uslove za prijem u Alijansu, ali da politički progres ne postoji.

Tviter

Kako su nedavno članovi Predsedništva BiH rekli u odvojenim intervjuima za DV, protivljenje političkih predstavnika Srba članstvu u Alijansi praktično je ovu temu stavilo na led.

HRVATI ĆE TEK SAD POLUDETI: Moskva može da stavi VETO NA PRESUDU GENERALU MLADIĆU!

- Imamo štab NATO u Sarajevu. Tamo je više od 30 stručnjaka koji svakodnevno rade sa Bosancima kako bi podstakli odbrambene reforme. Nadamo se jačanju tih odbrambenih institucija, da ćemo im pomoći da postanu jače kako bi osigurale bezbednost u zemlji. Ali na posletku je potrebna politička volja, baš kao i za reforme neophodne za pristup EU, potreban je dogovor kako bi se preduzele neophodne reforme - kaže Meki.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
spale

pre 6 godina

Nato se uplasio Srbije.. Al za malo. Ne lozite se, mogli bi da izmisle novu humanitarnu katastrofu i sravne nas sa zemljom. Sa siledzijama oprezno.

vlada

pre 6 godina

Nemojte se ni truditi, jer će vam biti JAKO neprijatno! Rusi mogu, a vi NE!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija