• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

09.12.2017

17:05

​NATO: MLADIĆEV ŠTAB SRPSKA DA PREDA SARAJEVU! Rusija stavila veto, Banjaluka odbija da preda vojnu imovinu RS!

Društvo

​NATO: MLADIĆEV ŠTAB SRPSKA DA PREDA SARAJEVU! Rusija stavila veto, Banjaluka odbija da preda vojnu imovinu RS!

Podeli vest

Republika Srpska mora ispoštovati obavezujuće odluke sudova BiH kad je reč o "perspektivnoj vojnooj imovini" uključujući i lokaciju u Han Pijesku, poručuju NATO članice u Savetu za sprovođenje mira u BiH. U Han Pijesku je, podsetimo, bio glavni štab VRS i komandno mesto generala Ratka Mladića tokom rata u BiH

Visoki predstavnik za državnu zajednicu BiH, Valentin Incko rekao je danas "da u BiH nema potrebnog napretka da bi OHR bio zatvoren" i istakao da tekst kominikea sa sednice Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira u BiH nije podržao predstavnik Rusije.

NATO članice Upravnog odbora PIC-a i Japan pozivaju vlasti da sprovedu Reviziju odbrane BiH, donesenu u decembru 2016. godine, da modernizuju institucije i potencijale ove države iz domena odbrane, te da izvrše knjiženje perspektivne vojne imovine u oba entiteta. 

HAG NIJE USPEO, SRBI NISU OVCE! GENERAL MLADIĆ, bez obzira na presudu, OSTAJE LEGENDA!

Vlasti Republike Srpske moraju ispoštovati obavezujuće odluke sudova BiH u predmetu koji se odnosi na lokaciju perspektivne imovine u Han Pijesku, kaže se u saopštenju NATO članica u Savetu za sprovođenje mira u državnoj zajednici BiH. 

Svi predstavnici zemalja su potpisali i potvrdili tekst kominikea, osim Rusije.

Podsetimo, NATO alijansa zahteva da se vojni objekti Republike Srpske uknjiže na Sarajevo, što je jedan od uslova za pristup NATO-u.

ISTORIČAR SELIMOVIĆ RAZBESNEO HRVATE, CRNOGORCE I BOŠNJAKE: Srbima pripadaju BiH, Crna Gora, Vojna Krajina, Dubrovnik, Severozapadna Makedonija

Takođe se dalje navodi: "Što se tiče navoda iz Zaključka NSRS od 7. novembra 2017., Upravni odbor PIC-a je ponovio da, u skladu sa Opštim okvirnim sporazumom za mir, suverenitet i državnost počivaju na državi Bosni i Hercegovini, te da BiH nije zajednica država. Republika Srpska je sastavni entitet države Bosne i Hercegovine, a ne država sama po sebi. Upravni odbor je podsetio da spoljna politika i zahtevi za članstvo u međunarodnim organizacijama i institucijama spadaju u isključivu nadležnost državnih institucija", kaže se u dokumentu.

Valentin Incko, austrijski političar, kojem je dužnost da prati provođenje Dejtonskog mirovnog ugovora, meša se u unutrašnju politiku Republike Srpske, te na svaki način pokušava da zemlju uvuče u NATO, a svoje antisrpske stavove ističe pri svakom izveštaju ili javnom nastupu.

MOSKVA STALA UZ SRBE U SB UN! Moskva išamarala Incka i optužila ga da je srbomrzac, a DODIK DA JE LAŽOV!

Po donošenju Rezolucije u Narodnoj Skupštini Republike Srspke o vojnoj neutralnosti on je izjavio: "Mirovni sporazum, a samim tim i Ustav, imaju primat nad bilo kojim aktom koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. 

Tanjug

- Narodna skupština Republike Srpske nema zakonska ovlaštenja da taj Sporazum tumači na način da nameće obaveze zvaničnicima na državnom nivou - rekao je Incko.

Nedavno je zbog njegovog ponašanja, zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN, Vladimir Safronkov optužio Incka na sednici SB UN za "srbofobiju i gubitak kontakta sa realnošću", nazivajući Inckov izveštaj kao "napristrasniji i najneobjektivniji" za proteklih osam godina.

GRANICA SRBIJE I BIH: Sporni su delovi oko Zvornika, Bajine Bašte, deo kroz koji prolazi pruga Beograd - Bar!

Nedavno je Dan Republike Srpske uporedio i sa nacističkom tvorevinom NDH, a jedna od najvećih pretnji je bila vojna intervencija ako Srbi pređu crvenu liniju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sekira

pre 6 godina

Svaka kasarna,kuca,imovina su nasa,nece nam ih oteti,bosanski sud,nato ni sarajevski pasa..Mi smo bili meta,vasih raketa,i zato dzone i fato,srbi ne vole nato..uzmite federaciju u vas savez,mi smo narod koji ne voli kavez.....vodu gaze al dolaze...obilicevi zavetnici

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17