• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

05.01.2018

19:14

DODIK BEZ PARDONA PREMA AMERIMA, AKO BUDE NATO BAZA, IMAĆEMO I RUSKU: Srpska ne pristaje na tihu 'okupaciju"!

Društvo

DODIK BEZ PARDONA PREMA AMERIMA, AKO BUDE NATO BAZA, IMAĆEMO I RUSKU: Srpska ne pristaje na tihu 'okupaciju"!

Podeli vest

Priče da je Deklaracija o opstanku srpskog naroda "Memorandum 2" plasiraju protivnici srpskog naroda; američki zvaničnik Brajan Hojt Ji je periferan lik, a u BiH neće biti nikakve NATO baze, poručuje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Tačnije, ako bude NATO baza, biće i Putinova 

On objašnjava da su se u Tuzli i Brčkom nalazile međunarodne snage i odatle su se povukle. 

- Ostalo ih je još nešto malo, u čitavoj BiH oko 2.000 pripadnika tzv. operacije Altea, koji dolaze najčešće iz zemalja EU. I to treba da bude ukinuto, ali je uvedeno odlukom Saveta bezbednosti UN. Mislim da je neophodno da se i ta misija povuče. Apsolutno mislim da je lociranje baze u Brčkom nemoguće jer bi saglasnost za to morala da Republika Srpska, a mi tu saglasnost nećemo dati. Republikom Srpskom ne upravljaju stranci, za razliku od drugih delova BiH gde stranci imaju dominantnu ulogu - jasan je Dodik.

On se osvrnuo i na poruku američkog zvaničnika Brajana Hojta Jia koji je rekao da Dejton 2 neće biti potreban, ali da je potrebno da se BiH fokusira na prioritete vezane za proces približavanja EU. Kako shvatate ovu izjavu.

- To što je Bosna zaglavljena u nemogućnosti da preživi je deo politike koji je sprovodila administracija čiji je predstavnik Hojt Ji, koji je bio ovde zlonameran i u suštini uvek usmeren protiv srpskog naroda i Republike Srpske, kojoj je pokušavao da obezbedi dodatne elemente centralizacije i zbog toga se nismo slagali u politici. 

SRBIJU NISU SLOMILI NI RUSI, NITI AMERI, NEĆE MOĆI NI PAKOSNE KOMŠIJE: Beogard se suočava sa najtežim pritiscima još od 1948!

Dodik kaže da je Hojt Ji mešetar koji je ovde pokušava da upotrebljava ne samo stavove Stejt departmenta, nego i da spekuliše iz nekog svog razloga. 

- On je pripadnik jedne stare administracije i verovatno zbog nesređenosti prilika u Vašingtonu još uvek sedi tu gde sedi. On je za mene periferan lik, tek je neki treći zamenik, ne znam ni ja čega, i u tom pogledu se osećam veoma ugodno što ne komuniciram s njim - kaže on.

Tanjug

Predsednik Srpske najavio je da će do sretenja biti usvojena zajednička Deklaracija o opstanku Srba. Međutim, taj dokument već neki u Srbiji nazivaju "Memorandumom 2". 

- Od samog početka te ideje mnogi su se našli da je komentarišu, a nisu ni videli tekst. Popularno je nazvan "deklaracija", a formalno to je Aneks Sporazuma o specijalnim vezama zato što će ga usvojiti narodna skupština RS i Srbije. U timovima koji rade na tom dokumentu sede ozbiljni, referentni predstavnici naučne oblasti, javnog života i oni su ti koji će ga finalizirati. Dokument će se pojaviti veoma brzo - verujem da će to sve biti do polovine februara - jasan je Dodik. 

On smatra da će verovatno u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti nekih koji će biti protiv, ali da je važna odluka Narodne skupštine u celini.

- Narodna skupština odlučuje u skladu sa zakonom i poslovnikom i ja sam uveren da postoji većina i u Srbiji i ovde u Republici Srpskoj za tako nešto. Voleo bih da svi budu "za", ali oni koji neće sami sebe isključuju. A tu priču o memorandumu su formirali i  plasirali protivnici srpskog naroda. Na toj platformi je napravljena čitav jedan orkestrirani napad na Srbe na bazi nepostojećeg memoranduma koji nikad nije formalizovan i na bazi toga su mnogi pravdali svoje secesije kao što je Slovenija Hrvatska, muslimani u Bosni, a da taj dokument nikada nije bio formalno usvojen niti postoji. Asocijacija na Memorandum dolazi od onih koji su neprijatelji srpskog naroda i u suštini nemaju ništa drugo da kažu već da zastarele ideje i diskvalifikacije za Srbe povlače ponovo kroz neku priču o memorandumu - poručuje lider Srba s one strane Drine.

PUTIN NE DA DODIKA, NOVI SASTANAK VEĆ NAREDNIH MESECI: Rusija garantuje Srpskoj bezbednost, AMERI OSTALI KRATKIH RUKU!

Dodik je povodom optužbi da je crtao nove mape i prekrajao granice u Srbiji i BiH, poručio da Srpska podržava politiku Srbije vezanu za pitanje Kosova i da se Banjaluka ponaša na najpraktičniji način jer RS nije i nećće dati saglasnost da se Kosovo prizna kao država. 

- Pratićemo šta je stav Beograda u tom pogledu i uvek ćemo biti iza tih stavova. U svakom slučaju, taj pristup je veoma jasan. Što se tiče RS, ona je nezadovoljna stanjem u BiH, činjenicom da je gurnuta u jednu imaginaciju koja se zove BiH, a koja ne daje nikakve rezultate. Ona je samo vežbalište za mnoge strance koji se uče kako bi kasnije bili raspoređeni u razne međunarodne misije i vežbali se kako se navodno prave države - smatra on. 

Beta

Predsednik RS upozorava i da intervencionistički  pristup međunarodne zajednice nije doneo ništa dobro nikome u BiH. 

SRBI I RUSI REKLI NE I AMERI SE POVUKLI: Ujedinjene nacije potvrdile da neće biti Dejtona 2, BiH prepuštena sama sebi!!

- Polako postaju svi svesni toga da je kršenje međunarodnog prava, Dejtonskog sporazuma, bilo motivisano najčešće strancima. Ti isti stranci su pokušali da naprave od Kosova neku posebnu situaciju, pa eto nisu uspeli. Sećate se zvaničnih stavova bivše američke administracije da je Kosovo neuporedivo sa bilo čim, međutim, izgleda da je uporedivo. U tom pogledu ono što je aktuelna vlast u Srbiji uradila jeste da je ponovo suvereno vladala pitanjem vezanim za Kosovo u smislu iskazivanja svoje volje o tome šta jeste a šta nije Kosovo. Što se tiče crtanja karata, ja sam to učinio na jedno hipotetičko pitanje. Mislim da bih sada bio malo precizniji ali, hipotetički gledano, i dalje mislim na isti način - jasan je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 6 godina

Bravo Dodiku Srbine,svaka ti cast .tako se brani Srpstvo Vucicu.....

Jovan

pre 6 godina

Istorijski pokrštene muslimane i Hrvate treba vratiti izvornoj veri i neće biti problema. Katolička crkva i "mešetarihat" truje narod i stalno ih svađaju.

grof01

pre 6 godina

Jovane,istorijska činjenica jeste da ti je prađed bio nepoznati turski junak,pa bi bilo pošteno da se prihvatiš pradjedovske vjere,a ne da živiš u laži i zabludi.Za tvoje dobro ti kažem :)))

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija