• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti online

05.03.2018

13:54

VUK GENIJE! UZALUD GA JURILO 1.000 LOVACA IZ RS, SRBIJE, HRVATSKE I SLOVENIJE: Podršku im dao i Dodik, ali avaj...

Društvo

VUK GENIJE! UZALUD GA JURILO 1.000 LOVACA IZ RS, SRBIJE, HRVATSKE I SLOVENIJE: Podršku im dao i Dodik, ali avaj...

Podeli vest

Lovačko udruženje Zmijanje iz Banjaluke organizovalo je nedavno u Aginom Selu desetu lovno-turističku manifestaciju Dani vuka Čemernica 2018. na kojoj je učestvovalo više od 1.000 lovaca iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Slovenije

Slično kao na prethodnim hajkama na Ozrenu i Kozari, ni ovde učesnici hajke nisu živog vuka ni videli, ali su zato uživali u druženju, a posebno čarima prave zime. 

Upravo je ta zima sa visokim snegom i niskim temperaturama "sačuvala" vukove, tako da su brojni lovci videli samo prepariranog trofejnog vuka postavljenog uz svečani sto.

I u ovoj, trećoj hajci na vuka ove zime u organizaciji lovačkih udruženja Republike Srpske, učestvovao je Dalibor Višić iz Minhena.

To što niko nije odstrelio, ali ni video vuka na Čemernici, lovce nije posebno zabrinulo, jer bilo je drugih interesantnih sadržaja.

U prvom redu, to je lepo druženje lovaca sa raznih strana, zajednički ručak a onda i veselje uz muziku i folklor.

Tako je završena i treća hajka na vuka ove zime u lovištima i planinama Republike Srpske a da lovci nisu ustrelili nijednog vuka.

Mnoge to nije sekiralo, nego su sve prokomentarisali rečima: ima dana. Pored ostalog i za vuka i ostalu divljač, jer lovišta Republike Srpske bogata su raznim vrstama divljači i biće za svakog ponešto.

Darko Ćulum, predsednik Lovačkog udruženja Zmijanje, nije krio zadovoljstvo zbog dobro posećene lovno-turističke manifestacije.

- Ove godine nam je posebna čast što je sa nama i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske koji podržava lovni turizam u Republici Srpskoj. Mi smo podigli šator sa 800 mesta i on je ispunjen, a mislim da ima više od hiljadu učesnika ove manifestacije - kaže Ćulum.

pixabay.com


Među učesnicima manifestacije Dani vuka Čemernica 2018 bio je i Savo Minić, predsednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

- Dokaz da je lovni turizam ima perspektivnu u Republici Srpskoj potvrđuje i to što je i Vlada Srpske izdvojila oko 200 000 evra za tu granu. To su značajna sredstva za nas i njima ćemo finansiraće se unos nove divljači u naša lovišta, popravljanje i izgradnja infrastrukture i lovnih objekata - kaže Minić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 6 godina

Isftustrirane seljacine. Da se razumemo,ne seljaci,nego seljacine. Ja gospodu seljake postujem,velika je razlika izmedju seljaka i seljacine. Bolje svake godine izvlacite slamku pa ko njamanju na njega pravite hajku,a ne na te plemenite zivotinje koje nikome nisu krive. Kako moze da vam podize adrenalin pomisao da jurite nekoga da ubijete,ono je zivo bice,apsolutno sa istim potrebama kao i mi,samo sto je u kozi zivotinje. Kuda bre ide ovaj svet...

Stranac

pre 6 godina

Pa pametnjakovicu, te plemenite zivotinje su samo plemenite kada se vodi racuna o tome koliko ih je u coporu..Zato sto ako ih je previse brzo se nahrane drugim divljacima.. I onda prelaze na domace zivotinje.. Tj opasne i po ljude.. A uz to ovo je super stvar jer se ne love mladi vukovi nego se ide na starije koji bi uskoro izgubili mesto poglavice u coporu a ti je i eventualno ubistvo od jaceg vuka

Nemanj

pre 6 godina

A sta da radimo sa plemenitom divljaci i stokom koju vuk, cagalj i lisice masovno unistavaju? Da nema ovih plemenitih lovaca tko bi njh stitio od odumiranja. Vi plemeniti kad ste koje kilo kukuruza odnijeli u prirodu?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija