• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2018

20:06

(VIDEO) GRMLJAVINA SA PASULJANSKIH LIVADA: Ovako je Vojska Srbije sprečila pobunjenike DA OTCEPE DEO NAŠE ZEMLJE

Društvo

(VIDEO) GRMLJAVINA SA PASULJANSKIH LIVADA: Ovako je Vojska Srbije sprečila pobunjenike DA OTCEPE DEO NAŠE ZEMLJE

Podeli vest

Taktička vežba sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2018" održana je na poligonu Pasuljanske livade, u izvođenju Četvrte brigade Kopnene vojske, Vazduhoplovne brigade i Specijalne brigade, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U sprovedenoj akciji, predstavljena je situacija u kojoj grupa pobunjenika pokušava da otcepi deo državne teritorije. 

U tom pokušaju njima se suprotstavljaju državne vojne snage, a tom prilikom upotrebljavaju se i različite vrste vojnog naoružanja. 

Tanjug

Na poligonu za vežbanje čuli su se pucnji, bacane su bombe, puštani dimni signali upozorenja, a poligon su nadletali helikopteri i avioni. Prisutni su mogli da vide i akciju spasavanja ranjenih sanitarnim helikopterom.

Tanjug

Vrhunac akcije bio je upad u štab pobunjenika koji su izvele protivterorističke jedinice.

Nakon upada, naseljeno mesto je "očišćeno" od pobunjenika, a evakuacija povređenih izvršena je pomoću dva sanitetska vozila S2.

Teže povređeni učesnici akcije prevezeni su helikopterom, a lakše povređeni do sanitetskog mesta.

Tanjug


Na kraju akcije, stanovništvo se evakuiše iz naseljenog mesta, a jedinice Crvenog krsta donose neophodne namirnice i vodu.

U izvođenju vežbe učestvovala su ukupno 923 pripadnika vojske, a upotrebljene su različite vrste naoružanja i pokretnih sredstava.

Tanjug

Između ostalog, u vežbi su učestvovali tenkovi, borbena vozila pešadije M-80A, samohodne haubice, tenk za izvlačenje i tenk nosač mosta, višecevni bacači raketa, minobacači, jurišni avioni "orao", kao i helikopteri "HN-42M gama" i helikopter Mi-8, "hameri", bespilotna letelica "orbiter"...

Vežba je izvedena u okviru godišnjeg plana realizacije vežbi u Vojsci Srbije za 2018. godinu.

Akcija je izvedena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Aleksandar Vulina i načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, ali i stranih izaslanika i vojnih veterana.

Cilj vežbe, čija je tema izvođenje pobunjeničke operacije, jeste da se kroz izvođenje taktičkih vežbi sa bojevim gađanjem unapredi taktička i vatrena osposobljenost posada, posluga i odeljenja i da se kroz kolektivnu obuku proveri osposobljenost jedinica za izvršenje namenskih zadataka.

VUČIĆ NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Da smo mi pretukli i uhapsili nekog Albanca, ne bi nam bilo spasa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 6 godina

Alo ljudi, ozbiljna vojna vezba na nivou brigade. Jel' se vi salite ?! Pa nije ni cudo sto nas niko pa ni Albanci ne uzimaju za ozbiljno.

Momcilo

pre 6 godina

Treba da nas se paze ovi siptari kao što su izraelci govorili vidimo se u Jerusalimu makar i za 1000 godina

SS

pre 6 godina

Grmljavino,pa oni su se odcepili odavno,da malo ne kasnite.

greko

pre 6 godina

Pa đe su bili prije par dana!Državnika Srbije na lancu vodali!Ovo ko manekenska pista.

Pomracenje uma

pre 6 godina

Al pazi helikopter HN42 GAMA uuuuu jbt odmah guglam kakvo je to cudoviste novo nabavila nasa vojska.....a ono gazela......

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija