• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

06.04.2018

13:55

DAČIĆ KOD TURSKOG PREMIJERA URGIRAO ZA SLAVIČINU DECU: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ČINI SVE da očajnoj majci VRATI OTETU DECU!

Društvo

DAČIĆ KOD TURSKOG PREMIJERA URGIRAO ZA SLAVIČINU DECU: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ČINI SVE da očajnoj majci VRATI OTETU DECU!

Podeli vest

Država Srbija se već dve godine grčevito bori da se Beograđanki Slavici Burmazović vrati njeno troje dece koje je bivši suprug Ejup Jundžu kidnapovao i odveo u Tursku, kažu u Ministarstvu spoljnih poslova

Koliko je naša zemlja ozbiljna u ovoj borbi svedoči i podatak da je slučaj ove nesrećne žene bio nekoliko puta tema razgovora ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića i premijera Turske Binalija Jildirima.

Beži u Siriju
Turci kažu da, kad god njihova policija krene da traži Slavičinog muža, on pobegne u Siriju sa decom

Međutim, uprkos svim zahtevima i konstantnim pritiscima, turska policija nikako ne može da uhapsi Ejupa, koji čim vidi da ga traže, pobegne sa decom u Siriju.

Kako smo saznali u Ministarstvu spoljnih poslova, malo je slučajeva u kojima se država založila za nekoga kao u ovom.

- Ta priča nas je mnogo pogodila i uradili smo sve što je u našoj moći da pomognemo toj ženi. Vršili smo konstantan pritisak na Tursku i poslali pregršt zahteva. Koliko smo ozbiljni u nameri da se Slavici vrate deca svedoči i to da je i sam ministar Dačić na sastancima sa turskim premijerom Jildirimom nekoliko puta pričao o ovoj temi. I svaki put dobijemo odgovor da je sud decu dodelio Slavici i da policija uporno traži Ejupa Jundžua, ali da ne može da nađe ni njega ni decu. On, navodno, kada god načuje da ga organi reda intenzivno traže, sa decom pobegne u neku od okolnih zemalja, najčešće Siriju. I tu mu se gubi svaki trag - rekli su nam u ministarstvu.

Oni tvrde da nije ostalo gotovo ništa što bi Srbija mogla još da uradi kako bi pomogla Slavici.

- Situacija u kojoj je ta žena je očajna i mi zaista želimo to da rešimo. Ali, iskreno, ne znamo šta više da uradimo od ovoga što radimo. Jedino da mi odemo i vratimo tu decu, ali je to neprihvatljiva samoubilačka misija i trajno bi narušila naše odnose sa Turskom, što bi prouzrokovalo ogromnu štetu za Srbiju - iskreni su u MSP-u.

SLAVICI TURČIN JOŠ NIJE VRATIO DECU! I NEMA NAMERU! Poslednji put ih je videla pre dve godine, PITANJE JE DA LI ĆE IH IKAD VIŠE ZAGRLITI!

TRAGEDIJA MAJKE SLAVICE, UDATE ZA TURČINA: Od prošlog juna ne znam GDE SU MI DECA!

MOJ BIVŠI MUŽ ĆE UBITI NAŠU DECU! Očajna majka moli vlasti da spasu njene ćerke i sina OD NASILNOG OCA TURČINA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17