• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/b92

28.07.2018

19:39

TEROR MILOGORACA NAD SRBIMA STRAŠAN: Ne samo da su poslali vojsku na Kosovo, već su i Srbe u Crnoj Gori proglasili za neprijatelje!

Društvo

TEROR MILOGORACA NAD SRBIMA STRAŠAN: Ne samo da su poslali vojsku na Kosovo, već su i Srbe u Crnoj Gori proglasili za neprijatelje!

Podeli vest

Predstavnici Crne Gore u reakcijama na izjavu patrijarha Irineja nisu ni pokušali da demantuju navode o njihovom odnosu prema srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori

To je izjavio predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilo Vuksanović.

Prema njegovim rečima, ponašanje crnogorske vlasti prema srpskom narodu je "žalosno i neprihvatljivo", a izjava patrijarha Irineja "upozorenje da je takav odnos neodrživ". 

- Sve državne institucije u Crnoj Gori su za Srbe zatvorene, srpskom narodu su pretpostavljene sve manjinske zajednice, kada su preimenovali većinski srpski jezik, kada su ćirilično pismo u potpunosti zapostavili i eliminisali iz službene upotrebe, kada su u obrazovnim programima, od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja, eliminisani gotovo svi sadržaji vezani za srpsku književnost, kulturu, istoriju i istoriju umetnosti - naveo je Vuksanović u saopštenju dostavljenom Tanjugu. 

(VIDEO) ŠTA ĆETE SAD DUŠEBRIŽNICI! POLETEO PRVI RUSKI MIG 29: Uskoro će svih šest čuvati srpsko nebo!

Prema njegovim rečima, prema SPC se iskazuje ogromna netrpeljivost, dok se "neuspešno promoviše takozvana crnogorska pravoslavna crkva, registrovana u policijskoj stanici".

USTAŠKA POSLA! SRBIN PRETUČEN NA PLAŽI U SPLITU: Desetorica 'bolesnika' ga napala zbog ćirilične tetovaže!

- Koalicija na vlasti, potpomognuta manjinskim narodima, diktira zakonska rešenja koja srpski narod dovode u ponižavajući položaj kroz priznanje takozvane države Kosovo - ocenio je Vuksanović. 

fotomontaža

On je naveo da se ta netrpeljivost ogleda i u slanju crnogorskih vojnika u NATO vojne misije na Kosovu, "uvođenje sankcija vekovnoj zaštitnici Crne Gore i pravoslavlja u Crnoj Gori - Rusiji i kroz proglašavanje srpskog naroda u Crnoj Gori za neprijatelje sopstvene države koju su kroz vekove stvarali uz ogromne žrtve i odricanja".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
5 NDH IGRAČA IDOLI TUĐMANOVIH

pre 5 godina

NEĆE NI TA ĐUKAJEVA POTURIČKA BAGRA DOVEKA,ODGOVARAĆE OLOŠ KAD-TAD !!!

Bane

pre 5 godina

I ja Sam severa crne gore veruje da ako je istina save Sto pisu jako mi je ponekad a u zadnje vreme sve vise zao Sto Sam I crne gore Ali jedan nesoj kosto je Milo nece ugasiti Ono srpsko u meni notice moze ugasiti istoriju srpskog I crnogorskog naroda bratskog naroda

SS

pre 5 godina

Šta reći,žalosno,samo takva politika mu može doći glave.

SS

pre 5 godina

Zaboravio je imbecil kako su se školovali po Beogradu,Srbiji,a i dan danas.Sram ih bilo,ali neka,poješće ih šiptari i muslimani,samo polako.

Branko

pre 5 godina

Milogorci postali kao Hrvati i Siptari, "STO GORI, TO BOLJI KAD SU SRBI U PITANJU"!!!?????? " HRVATI I SIPTARI SU BRACA PO ORUZJU, A MILOGORCI SU LJIGAVI PA SE UKLAPAJU U TU EKIPU I STO DALJE, TO BOLJE ZA NAS"!!!!!!!???????

kristalno jasno

pre 5 godina

Vidi mu nadmene njuške.Ponavljam ni manje "države" ni većih govana.

Snezana

pre 5 godina

E moj narode, bili smo dobri kada smo gradili Pristinu,dizali vikendice i kultivisali ostrva po Hrvatskoj i njenom primorju, kada smo isto to radili i u C Gori i plus DEVET godina posle strasnog zemljotrsa od svojih plata izdvajali za njenu obnovu.I danas ostali sasvim normalni i u tome je nasa velicina.Cini mi se da je ostalima preko potrebna grupna psihijatrijska terapija. Nije im lako od tolikog lopovluka, kriminalnih radnji i ubistava na dusi.Neka im Bog ili Alah oprosti ako moze.Zivela SRBIJA!!!

Ljubo

pre 5 godina

Dobar je Milo ,dobar ,gledaj mu pozicije na svaku sliku ,ko daje Musolini na njoj.Glava gore ,podignuta brada ,pogled ostar pun obecanja ,....dobar je ,mi smo losi oko njega ....

Dejan

pre 5 godina

Isto tako crnogorce u Srbiji proglasiti za neprijatelje i proterati u crnu goru

baki

pre 5 godina

ljudi takvu politiku treba i nas vucic da vodi kao i sto vec radi u nekim stvarima doslo je vreme da bratstvo nepostoji svako gleda sebe i svoj interes jbg takvi smo postali i tako mora i da se zivi.

Vesko iz niksica

pre 4 godine

O crnom se jadu zabavio milo lopove

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17