• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.07.2018

14:59

POČINJE PRODAJA PKB: Ovo su postupak i rokovi, A EVO ŠTA SVE KUPAC DOBIJA!

Društvo

POČINJE PRODAJA PKB: Ovo su postupak i rokovi, A EVO ŠTA SVE KUPAC DOBIJA!

Podeli vest

Oglašavanje prodaje imovine i kapitala Poljoprivredne korporacije Beograd i zavisnih preduzeća očekuje se u avgustu, rečeno je Beti u Ministarstvu privrede.

Zaključkom Vlade Srbije određeno je da će se postupak privatizacije PKB-a i zavisnih društava - Veterinarske stanice PKB, Eko-laba i PKB Agroekonomika, sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem zajedno i u istom postupku, naveli su u Ministarstvu. 

Na prodaju će biti ponuđena imovina PKB-a - dela poljoprivrednog zemljišta, dela zemljišta namenjenog za poljoprivrednu proizvodnju, građevinskih objekata koji se koriste u poslovne svrhe, opreme, zaliha rezervnih delova, stada i udela PKB u zavisnim društvima. 

Zainteresovanim kupcima biče ponuđen kapital u vlasništvu Republike Srbije i Akcionarskog fonda u zavisnim društvima Eko-lab i PKB Agroekonomik. 

Po podacima Samostalnog sindikata PKB-a, imovinu preduzeća čini oko 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, i druga nepokretna imovina i mehanizacija. 

PKB ima oko 1.700 radnika kojima su, kako tvde u sindikatu, obećane otpremnine koje ne mogu biti manje od 450 evra po godini staža.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milena

pre 5 godina

Svaka nova investicija je dobra vest. Vlada Srbije sprovodi odlicnu ekonomsku politiku tako da ce i ova privatizacija biti pun pogodak.

paramonte

pre 5 godina

Prodaja ce mnogo unaprediti preduzece u koje treba ulagati.

Zoran

pre 5 godina

Nova investicija i nova radna mesta treba da raduju gradjane. Ne sumnjam da ce novi vlasnik da donese dobro.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Akos edobije dobra cena neka se i proda , bolje je i to nego da bude na budzetu.

Alhemičar

pre 5 godina

Dobro je da ima ljudi koji žele da kupe PKB i da ulažu kod nas.

Miloš

pre 5 godina

Odlična odluka Ministarstva, privatizacija je pravo rešenje za PKB. Predsednik Vučić konstantno radi dobre stvari za našu zemlju!

Kaja

pre 5 godina

Bolje da se investira i da firma napreduje nego da propada.

Milan Savić

pre 5 godina

Odličan potez, svež novac i u budućnosti nova radna mesta.

sladjan

pre 5 godina

zemlja i sve sto cini pkb nikada nemogu da propadnu!!!!!ogromni ce biti prihodi ali mora se uloziti !!!!!nikada zemlja nemoze d propadne nego malo treba stranog kapitala a ne domacih lopova!

Vasa

pre 5 godina

Mislim da ne treba da brinemo jer će i PKB dobiti valjanog investitora, kao i smederevska Železara, koja mislim da nikada bolje nije radila.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17