• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

20.08.2018

23:45

ISIS U PET KAMPOVA NA KOSOVU OBUČAVA 300 DECE ZA TERORISTE: Zabrinjavajući podaci bezbednosnih stručnjaka!

Društvo

ISIS U PET KAMPOVA NA KOSOVU OBUČAVA 300 DECE ZA TERORISTE: Zabrinjavajući podaci bezbednosnih stručnjaka!

Podeli vest

Na Kosovu postoji pet dobro skrivenih kampova u kojima ISIS obučava za terorističke napade 300 dece starosti od sedam do 17 godina, otkriva za Informer osnivač i predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA Stevan Đokić.

Svaki od tih takozvanih "crnih kampova" može da primi po 60 dece, a najveći se nalazi u selu Debelde, istočno od Kačanika, na granici sa Makedonijom, samo dvadesetak kilometara od teritorije centralne Srbije. 

Javna tajna

Ostali centri za obuku smešteni su u nepristupačnim brdima u okolini Prizrena, Peći, Dečana i u blizini puta Uroševac-Đakovica kod Orahovca. Prema saznanjima Informera, decu u kampovima indoktriniraju radikalni imami sa Kosova, a za terorističke akcije ih obučavaju džihadisti iz južne srpske pokrajine, koji su ratovali u Siriji.

SPREMAJU NOVI HAOS NA KOSOVU! Priština bi na silu da odredi granicu prema Srbiji!

Prvi čovek DBA Stevan Đokić objašnjava da su ovi ozloglašeni centri za obuku javna tajna na Kosovu i da je najopasnija stvar što roditelji svesno i dobrovoljno šalju decu u njih.

- Na Kosovu postoji pet terorističkih kampova za obuku dece do 17 godina, koji su dobro skriveni u brdima i nepristupačnim selima, ali svi znaju da oni postoje. Ovi centri se zovu "Kampet el zeza", ili "crni kampovi", i u njima su nekada bili obučavani teroristi OVK, dok sada borci ISIS-a tamo uče decu da koriste oružje, eksplozive i da ratuju u najrazličitijim uslovima. Pošto je ISIS-u na Kosovu pristupilo više od sto albanskih porodica, u ovim centrima u svakom trenutku boravi oko 300 njihove dece. Što je najgore, njihovi roditelji su na to pristali i sve to u potpunosti podržavaju. Najveći takav centar nalazi se u selu Debelde kod Kačanika, a još četiri su raspoređena u delovima Kosova bliže granici sa Albanijom. To je veliki bezbednosti rizik i za Srbiju i za ceo region, jer primera radi, ovaj kamp koji se nalazi kod Kačanika, vazdušnom linijom je samo 20 kilometra udaljen od teritorije centralne Srbije - upozorio je Đokić.

Informer

Međunarodni stručnjak za terorizam Dževad Galijašević tvrdi da su ovi kampovi izuzetno opasni, jer se toj deci u potpunosti ispira mozak sa ciljem da svako od njih završi kao bombaš samoubica. On upozorava i da će u bliskoj budućnosti na meti te dece terorista najverovatnije biti i gradovi u Srbiji.

- Izuzetno je opasno kada detetu već sa sedam godina isperete mozak terorizmom i radikalnim islamom. Ti mališani se više nikada ne mogu vratiti normalnom životu i ceo životni vek će provesti kao pretnja po bezbednost ljudi. Sa jedne strane imate indoktrinaciju radikalnih imama, a sa druge obuku koju sprovode okorele ubice, džihadisti ISIS sa ratnim iskustvom, povratnici sa frontova u Siriji i Iraku. Ova deca teroristi će kroz nekoliko godina biti ogromna pretnja za ceo region, posebno za Srbiju i Beograd - alarmira Galijašević.

MILOGORCI, JEL' SE VI TO PLAŠITE SRBIJE?! Crnogorska vlada objavila dokument u kom spominje rat!

Bivši operativac DB-a Božo Spasić upozorio je da, osim rukovanja oružjem i eksplozivima, ovu decu uče i radu sa kompjuterima, dronovima i ostalim modernim elektronskim tehnologijama, što je jasno upozorenje da naše bezbednosne službe moraju svakodnevno da motre na ove kampove.

Informer

- Ti kampovi su postojali i ranije, bilo ih je sedam i tamo su se obučavali teroristi OVK. Problem je što sada u njima obučavaju decu, što je jako opasno jer ti mališani mogu neometano da se kreću kroz Srbiju. Oni mnogo lakše nego odrasli mogu da dođu u situaciju da izvedu neki teroristički napad jer niko ne sumnja u dete. Uz sve to, njih sada ne uče kao ranije da pucaju i bacaju bombe, već ih obučavaju da rukuju sa kompjuterima, dronovima i ostalim modernim elektronskim tehnologijama. Zbog svega toga, neophodno je da naše bezbednosne službe sve ovo shvate maksimalno ozbiljno i da konstantno pratimo i snimamo rad tih kampova - objasnio je Spasić.

Zapad da reaguje

Stručnjak za bezbednost Orhan Dragaš smatra da će ovi kampovi za obuku dece vrlo brzo postati pretnja i za Balkan i za celu Evropu i da bi sponzori kosovske nezavisnosti SAD i Nemačka što pre morale da reše ovaj slučaj.

Informer

- Od jedne kvazidržave kao što je Kosovo ne može se očekivati da postupa odgovorno kao Srbija, koja je pre nekoliko dana zatvorila nešto što je makar i zaličilo na vojni kamp za decu. Nažalost, oni rade upravo obrnuto, i organizuju takve kampove. Međunarodna zajednica, pre svega sponzori kosovske nezavisnosti SAD i Nemačka, moraju što pre da istraže i momentalno zatvore ove kampove na Kosovu da sve ne bi imalo posledice nesagledivih razmera - upozorava Dragaš.

Galijašević: Decu obučavaju
i NATO generali u penziji
Dževad Galijašević je otkrio za naš list i da, baš kao i devedesetih godina, stvaranje terorističkih kampova zdušno podržavaju i potpomažu penzionisani generali NATO pakta: - Istina je da na Kosovu tu decu obučavaju iskusni borci ISIS-a, ali ničega toga ne bi moglo da bude da ne postoji američki blagoslov iz baze Bondstil. Njima odgovara da imaju malu vojsku u Evropi na teritoriji koju kontrolišu. Uz to, i dan danas u tim kampovima sa decom teroristima rade i penzionisani američki i NATO generali. Isto kao što je bilo i devedesetih godina kada su obučavali teroriste OVK za rat protiv Srbije - objašnjava Galijašević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija