• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

07.09.2018

11:33

(VIDEO) SARA VIDAK PRVI PUT JAVNO O TORTURI KOJU JE DOŽIVELA U CRNOJ GORI: 23 dana bila sam u PAKLU zbog nečijeg hira i sujete! SUZE SAM KRILA DA IH MAJKA NE VIDI!

Društvo

(VIDEO) SARA VIDAK PRVI PUT JAVNO O TORTURI KOJU JE DOŽIVELA U CRNOJ GORI: 23 dana bila sam u PAKLU zbog nečijeg hira i sujete! SUZE SAM KRILA DA IH MAJKA NE VIDI!

Podeli vest

Sara Vidak, 20-godišnja studentkinja dva fakulteta iz Beograda koja je zbog navodnog napada na sutkinju za prekršaje Jelenu Stanišić, provela 23 dana u pritvora i traume koju je preživljavala, vratila se sa porodicom u Srbiju, gde će čekati pravosnažnu presudu

Sara u ekskluzivnoj ispovesti za TV Pink kaže da se posle vremena provedenog u pritvoru crnogorskog zatvosra Spuž privikava na slobodu, ali id a su pojedini pisani mediji prenosili ono što ona nije rekla.

- Samo su me pojedini ispoštovali za ono što je stvarno bilo i kako je stvarno bilo. Bio je jedan manji prekršaj na parkingu jednog supermarketa. Tako smo mi završili kod sudije za prekršaje. Pošto nismo mogli da se dogovorimo oko štete, pošto je to bio manji sudar, ušli smo u sud i pitali koja je procedura dalje, mi smo stranci i imali smo saobraćajnu nezgodu. Ona je rekla da sa nama nema šta da radi, jer mi smo strani državljani, mi smo Srbi, imamo srpsko državljanstvo i da se snađemo sa policijom i onima koji su nas poslali kod njih u sud. Rekla sam uredu, ali i pitala za neku proceduru kuda da idemo, čime da se vodimo, šta da radimo. Rekla je da ne zna i da se snađemo sami. Otišli smo i naišli na policajca koji nam je rekao gde da idemo i gde je policijska stanica - priča Sara.

printscreen


Prema njenim rečima, u policijskoj stanici objasnili su proceduru i da se vratimo u sud gde nastaje taj, kako Sara prenosi, taj događaj.

- Kada je moj momak došao u sudnicu dobija presudu-kaznu za taj prekršaj. nije to ništa bilo krupno, niti neka velika stvar. Dobijamo potvrdu na kojoj je bila pogrešna registarska tablica našeg automobila, a kazna je plaćena na tu registarsku oznaku. Tu nastaje ceo skandal. kada smo pokušali da pitamo da nam se objasni, da se izmeni, da nemamo problema na granici prilikom prelaska i vraćanje nazad u zemlju, šta ćemo da uradimo sa tim. Međutim, iz nekog razloga nismo bili saslušani, niti je pokušao neko da ukapira šta mi hoćemo da kažemo i šta zapravo nama treba - rekla je Sara i nastavlja sa svom ispovesti:

 - Pitala sam kakav je problem oko tog papira koji smo mi dobili. Dolazi do momenta kada ta gospođa izlazi iz svoje kancelarije i tera nas napolje rečim: "Ajde izlazite napolje. Svi napolje. Nemam ja šta sa vama, završila sam". Rekla je još: „Ja ne grešim, ja znam, ukoliko napravim svoju grešku da je ispravim". Rekla sam da je nama pogrešna registarska tablica. Taj ceo momenat i to dešavanje kada je ona mene uhvatila za ruku i odgurnula unazad. Nije ona mene gurnula, nije ona mene napala, nije me povredila. Ali momenat kada me stisnula za ruku i odgurnula unazada, postavila sam pitanje odakle joj pravo da je hvata za ruku.  

GOLGOTA SRPKINJE U CRNOGORSKOM ZATVORU! Sare Vidak poručila majci: NE MOGU VIŠE DA IZDRŽIM, NIŠTA LOŠE NISAM URADILA!

Sara u svojoj ispovesti kaže da u tom momentu nastaje haos i da svesna događaja da nije smela da je uhvati za ruku, sudija počinje da tvrdi da je povređena i traži Sarino lišavanje slobode. 

- Rekla je da sam ja nju napala, udarila, izgrebala... taj ceo momenat se odvijo veoma brzo, dolazak policije, izlazak moje mame napolje, ja sama u policijskim kolima... Na pitanje novinara da li je Sara kod sudije Stanišić primetila neke nacionalističke netpeljivosti prema njoj i mržnju prema Srbima, Sara je rekla:

printscreen

- Ne mogu da prokomentarišem tačno da li je ona želela da iskaže neku mržnju između Srbije i Crne Gore. U to se ne bih mešala, niti bih razmišljala ko je opredeljen za koju državu. Ali sam komenatar vi ste srpski državljani... Šta je ona mislila da kaže tim, ne želim da ulazim u to. Činjenica je da sam ja 23 dana provela negde zbog nečijeg hira i zbog nečijeg tog arogantnog stava. 

- Sve sam ponovo pokušala pažljivo to da proživim kako bi mi bilo laskše. Čudan je samo taj osećaj da kada se nešto neočekivano tako desi i kada te naglo odvoje od brata, mame, momka, svih i odjednom si sa nepoznatim ljudima, što generalno nije problem u normalnom životu jer sretneš se sa ljudima na ulici i popričaš sa svim. Ali u takvoj situaciji nije bilo ni malo prijatno naći se sa nekim koga ne poznaješ, gde će te odvesti. Ne znaš šta se dešava dalje i ne znaš da li će tvoji biti tamo ili neće.  

Sara kaže da su je prvo odveli u lokalnu policiju stanicu u Kotoru i da su tu proveli par sati dok su dali izjave i porazgovarali sa svima. 

- Čekali smo šta će se desiti. Bila sam ubeđena da tu nema ništa, ja idem u svoj apartman, sutra na plažu, bazen... Smatra sam da se tu ništa strašno nije desilo. Mislila sam da uopšte nema razloga ne ostati i ne uživati u odmoru. Ko može da pokvari jedno more? Tu smo u hplu policijske stanice sačekali da vidimo šta se dešava. Onda su došla tri-četiri službenika i tražili da uđem u njihovu kancelariju. Ja sam ušla i sa moje desne strane je jedan pult, a iza pulta su mama, brat i momak. Sledeći čita papir i govori: "Vidak Sara lišeni ste slobode". Ne mogu da opišem osećaj. Cela sam se ukočila. Prvo kada sam ja čula sloboda, mislila sam to je to, vraćam se na more i nastavljam svoj odmor. Onda sam ukapirala da to ne znači to. Stegle mi se sve. Noge su mi se oduzele. Posle toga odvode me do ćelije - priča Sara i nastavlja: 

ISPOVEST SARE VIDAK ZA INFORMER: CRNOGORCI SU ME DROGIRALI! U zatvoru sam jela splačine i spavala sa bubašvabama!

- Mislim da je to pritvor za zadržavanje najvše 72 sata i da se tu ne ostaje duže. Uveli su me u ćeliju, mama mi je donela neke stvari, oni su mi to dodali. Ćelije je jako čudno, onako mali prostor, zatvoren, bet vatduha, bez ikakvog prozorčića. To je nešto za šta sam mislila da nikada neću doživeti u životu. Tu kreće pakao. Tu kreće plakanje i dalje nesvesnost verovatno celog događaja šta se desilo. mama je pitala da li može da bude sa mnom, rekli su joj da može u holu, ali da sa mnom ne može niko. Sklupčala sam se i tražila sam ako mogu bar posteljinu da mi donesu moju čistu postaljinu. To su mi dozvolili. Sklupčala sam se i tako plakala celu noć. Prema meni su bili fini i kulturni, nikakvo iživljavanje i maltretiranje - rekla je Sara. 

Sara navodi da je posle toga otišla kod istražnog sudije, a zatim su je odveli u istražni zatvor Spuž. 

- Znam da idem na bolje mesto od onoga gde sam bila pritvorena 48 sati. Nije bilo svejedno. Sam osećaj da treba ući u zatvor, predati sve stvari, da te neko pretrese, da ulaziš u sobu, da ne znaš sa kim ulaziš u sobu. Ne znaš kako to izgleda. Zamišljaš to kao u američkim filmovima rešetke, klupe, sto... Ne izgleda tako. To je jedna soba, donekle je malo lakše. Izgleda mnog humanije. Nisam bila sama. Nas četiri su delili sobu i te naše zajedničke muke. Krila sam suze, jer bi to mamu dotuklo. Ništa ne znam i nemam nikakvu informaciju. Ne mogu da opišem taj osećaj kada sediš sam i čekaš da dođe neko da ti donese bilo kakvu informaciju o tvojima - završava svoju ispovest Sara Vidak.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 5 godina

Gospodju sutkinju skinuti sa granice i pod bilo kakvom optuzbom sprovesti u Nis u prdekanu i vratiti istom merom.

Momcilo

pre 5 godina

Ko je kucao ovo neka malo gleda ima više slovnih grešaka nego osnovci što prave

Joop

pre 5 godina

Saro, zašto sada balansiras, a čitali smo 23 dana, da si preživljavala sodomu I gomoru. Na tv-u si malte ne ishvalila sudiju Stanišić. I crnogorsko pravosuđe, nigde reči "mars odavde vi ste srbi".Tvoja majka je u odnosu na tebe, ispričala drugu priču. Čitaoci koji su te jutros gledali na tv-u su u šoku.ZASTO SADA POVLACENJE i ZATASKAVANJE.

Dejan

pre 5 godina

Pa vi sad idite kod brace crnogoraca na more. Nisam bio u crnoj gori od nezavisnosti i ne planiram. Ici cu pre kod Erdogana na more, turci ce me vise postovati od Nato crnogoraca koji idu na proslavu oluje!!!

Radomir Stanivukovic

pre 5 godina

E Toliko o Montenegru i Montenegrinima ! zato ja ne znajucccci da je ovako sta moguce ni u primislima ne bih ni prosao kroz Montenegro dok je Montenegro i do se ne unormale ! SRAMOTA !

Gegula

pre 5 godina

Mogla bi sad u zadrugu.Nauči da postuješ druge.

Rajko

pre 5 godina

Znači.. dobili smo još nednu Natašu Kandič u najavi..

Nikola

pre 5 godina

Zadnji put sam bio u CG 1996. Sada sam rešio nikad više. U Grčkoj i Turskoj je mnogo prijatnije a i ljubazniji su. Pa mogu reći finansijski mnogo povoljniji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17