• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf.rs

19.10.2018

19:15

(VIDEO) TEŽAK SKANDAL POTRESAO KRAGUJEVAC: Doktorke odbile da pregledaju BOLESNO DETE, u Domu zdravlja SVE DEMANTUJU!

Društvo

(VIDEO) TEŽAK SKANDAL POTRESAO KRAGUJEVAC: Doktorke odbile da pregledaju BOLESNO DETE, u Domu zdravlja SVE DEMANTUJU!

Podeli vest

Kragujevčanka Violeta Cvetković odvela je svoju ćerkicu u lokalni dom zdravlja, jer detetu nije bilo dobro. Imala je temperaturu, vrištala, uvo joj je curilo, a oko suzilo i uz svu uznemirenost deteta, pedijatri u domu zdravlja nisu hteli da je pregledaju, jer "nije po proceduri i jer detetov izabrani lekar nije radio u toj smeni"

Majka je okačila snimak iz ordinacije na svoj Fejsbuk profil da svi mogu da vide. Ubrzo su počeli da se javljaju revoltirani roditelji koji su imali takva ili slična iskustva, iz cele Srbije. U ordinaciji su bile dve doktorke, Nada Ilić i dr Jasmina Ivošević, načelnica.

Uz video je napisala:

- Lekari odbijaju da prime dete pod temperaturom sa teškim dijagnozama i kažu da je takva procedura. Dokle više zemljo Srbijo??? Zbog ovakvih deca umiru. Dete nije pregledao jer nije pacijent lekara kod kod smo došli. Je l' ovo realno? - napisala je ogorčena majka.

- Doktorka Nada koja je odbila da primi dete, neće da da potpis da je odbila da primi dete, jer dete nije njen pacijent - kaže majka na snimku.

U jednom trenutku, načelnica je prišla majci i rekla da je zabranjeno da se fotografiše ili u ovom slučaju snima.

Doktorka Nada Ilić, pedijatar koji je odbio da pregleda devojčicu izašla je iz ordinacije, kako majka navodi, "bez reči".

Pogledajte snimak iz ordinacije:

 

 

 

U međuvremenu se oglasio saopštenjem i Dom zdravlja u Kragujevcu:

- Dete je pregledano, uz propisivanje terapije, u Domu zdravlja Kragujevac 5 minuta pre nastanka uznemirujućeg snimka. Problem je nastao zbog insistiranja detetove majke da se dete ponovo pregleda od strane drugog lekara u smeni.

Dete se javilo u Centralni objekat službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece Doma zdravlja Kragujevac u pratnji majke zbog povišene temperature.Izabrani lekar deteta dr Dragan Vukajlović radi u popodnevnoj smeni, pa iz tog razloga, a prema Pravilniku o bližim uslovima ostvarivanja zdravstvene zaštite Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kad izabrani lekar ne radi određuje se zamena.

U prepodnevnoj smeni radili su dr Boban Ćupić i dr Nada Ilić. U ovom slučaju dete je pregledao dr Boban Ćupić i propisao terapiju. Majka, nezadovoljna očigledno iz svojih razloga, tražila je pregled kod drugog lekara, tj. dr Nade Ilić.

Foto: printscreen

 

Napominjemo da je dr Nada Ilić bila izabrani lekar maloletnog deteta, ali zbog bolesti i dužeg bolovanja, majka je promenila izabranog pedijatra, u februaru ove godine - navodi se u saopštenju DZ Kragujevac.

- Činjenice su dete je pregledano i propisana mu je terapija, o čemu postoje dokazi u zdravstvenom kartonu pacijenta (u papirnom obliku i u elektronskoj formi), dete je pregledao lekar u smeni (izabrani lekar radio je u suprotnoj smeni), a prema pomenutom Pravilniku.

Ni jednog trenutka, pre obavljenog pregleda, majka nije izrazila želju da dete pregleda konkretno dr Nada Ilić, svi pacijenti Doma zdravlja Kragujevac imaju isti tretman, a u skladu sa medicinskim indikacijama. 

Ponašanje majke navedenog deteta (neovlašćeno snimanje zaposlenih, uvrede na račun zaposlenih, otimanje faksimila lekaru, lupanje istim po papirima na radnom stolu,itd) uznemirilo je ostalu decu i roditelje prisutne u tom trenutku u dispanzeru za decu. 

Uznemirujući snimak napravljen je nakon pregleda deteta, a svako neovlašćeno snimanje i objavljivanje snimaka bez saglasnosti zabranjeno je zakonom, pa će Dom zdravlja Kragujevac podneti prijavu nadležnim organima - kaže se dalje.

 
 
KAD STE NEZADOVOLJNI OBRATITE SE ZAŠTITNIKU PRAVA PACIJENATA

 

Iz Doma zdravlja navode da su pacijentima ili roditeljima, u slučaju nezadovoljstva radom zaposlenih, na raspolaganju načelnik Službe, menadžment ustanove (direktor, zamenik ili pomoćnik), kao i zaštitnik prava pacijenata, a nedozvoljeno snimanje i nepotrebno uznemiravanje javnosti svakako nisu put za rešavanje problema

Povodom ovog događaja, uzete su izjave svih zaposlenih koji su imali kontakt sa detetom i majkom. Dom zdravlja Kragujevac obaviće vanredni unutrašnji stručni nadzor u Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, a o celom događaju obaveštena je i zdravstvena inspekcija, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

 

(FOTO) NAJHRABRIJA NOVOPAZARKA! Sanja je skočila u reku i OD SIGURNE SMRTI SPASILA DEVETOGODIŠNJEG DEČAKA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikana

pre 5 godina

E Srbijo medju sljivama, ko nam leci decu, zar je procedura vaznija od zdravlja detete, stidite se doktorke.

Ivona

pre 5 godina

Kada je dete u pitanju ima da se pregleda vise puta, zdravlje deteta je najvaznije. A sto se tice snimanja pa ona nije snimala vojne objekte pa da je zabranjeno, nego je snimala nerad lekara.

Nikola

pre 5 godina

Glavno je ono "Dokle više zemljo Srbijo??? " Interesantno da kada balkanski geak ode u inostranstvo, nikada ..ali nikada, za svoje lose poslovanje, sopstvenu situaciju ili bilo kakvu nezeljenu ili tesku situaciju NE PLJUJE po zemlji u koju je dosao/la Kakve veze sad SRBIJA ima sa ovim slucajem navdno nekih doktora koji ne zele da pregledaju {opet navodno) njeno dete? Ali eto,..izgleda da je Srbija prva na tapeti za pljuvacinu. Ova prosto recenica "Dokle više zemljo Srbijo??? " mi jasno i glasno daje do znanja da je "majka" obicna torokusa i lazov,... i da sva situacija je isfrustrirana do te mere da evo izlazi i na portalima. Jer svi oni koji za bilo kakvu sopstvenu losu situaciju PROZIVAJU SRBIJU su u principu, prevaranti, klosari i lazovi. --Onako, cisto iz iskustva govorim

Branislav

pre 5 godina

Dokle će OLOŠ u belim mantilima da se nekažnjeno iživljava nad bolesnima i nemoćnima. Žgadija bez mita neće da radi svoj posao. Smeta im da ih snimaju, ako su u pravu zašto im smeta da svet vidi istinu, da vidi sa kakvim nadobudnim OLOŠEM narod ima posla!

Aleksa Veliki

pre 5 godina

I o cemu je onda pricao predsednik , kakav natalitet kakvi bakraci , pa kera da ste doveli kod bilo kog veterinara primio bi ga bez reci Najvazniji predmet na medicinskom fakultetu treba da bude ETIKA , i to da se polaze na svakoj godini fakulteta . Za ovo im treba oduzeti licence za rad na godinu dana , temperatura , bolovi su pravo prvenstva u svim normalnim domovima , bolnicama , klinikama

Stojan

pre 5 godina

Dok je tamo stajala te lencuge su mogle pregledati dete i prepisati medecinu. Kakvi propisi oko bolesnog deteta, prvo je da se pomogne detetu. Umislile da im je to jos socijalizam kad su glumile bogove. Treba njima momentalan otkaz pa naci nekog ko ce da radi.

LM

pre 5 godina

Dete je pregledano samo ne od strane lekara kojeg je zanovetala majka koja je ocigledno nesposobna da detetu spusti temperaturu od 39 i sve je to tako hitno da je stigla i snimak da napravi. Ma malo razmislite pre nego sto opljujete lekare, sistem i dezurnog krivca, Vucica. I ne, nisam bot vec osoba koja ima mozga i ume da ga koristi. A sve je i potvrdila proslost doticne "uzorne" majke.

sladjan

pre 5 godina

Slično se dešava i u niškom Domu zdravlja. Toliko javašluka i nekulture, sigurno nema nigde na svetu kao u ovom "gradu".Naravno svaka čast izuzetcima. A imena ne želim ni da im se setim a kamoli pomenem.

Raso

pre 5 godina

Strašo!!! Dali je ovo vidio presednik Vučić??? Rekao je da su lekari tu zbog nas u svako doba. .Pod hitno Doktoricu suspendovati i kazniti po pravilniku.HVALA.

Sasa

pre 5 godina

Imas hitnu za takve hitne stvari. A da je hitno nebi ti pravila klipove.

bubasvaba

pre 5 godina

sto nije zahtevala da njeno dete pregleda MINISTAR ZDRAVLJA jer je nezadovoljna pregledom koji je vec obavljen ,Ovu osobu treba kazniti po vise osnova i to drasticnim kaznama za primer. Kako to svaka budala moze da snima gde hoce i kad hoce .

Bf

pre 5 godina

“Draga” Bubasvabo! Mislim da mi kao gradjani jedne zemlje i oni koji placaju porez i ove doktore, imamo pravo da snimamo sta hocemo i da kritikujemo sta i koga hocemo...razmislite malo svojom glavom! Ne ulazim u pricu oko toga sta se desilo i ponasanju obe strane u ovoj prici, ali mi smo ti zbog kojih su doktori tu i to pravo moramo da koristimo!

Dejan

pre 5 godina

Pacijent treba da im bude svetinja i tacka, nema dalje.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59