• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2019

20:52

RUSIJA POVEĆAVA ULAGANJA U SRBIJU: Stiže novih 500 miliona dolara, ali to nije sve, Turski tok prolazi kroz našu zemlju do kraja 2019. godine

Društvo

RUSIJA POVEĆAVA ULAGANJA U SRBIJU: Stiže novih 500 miliona dolara, ali to nije sve, Turski tok prolazi kroz našu zemlju do kraja 2019. godine

Podeli vest

Ruski suvereni fond i njegovi partneri planiraju da povećaju investicije u Srbiji za 500 miliona dolara u naredne dve godine, kaže šef Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev, prenosi Raša tudej

Trenutno ruska ulaganja u Srbiji iznose četiri milijarde dolara, izjavio je Dmitrijev, koji je doputovao u Srbiju kao član ruske privredne delegacije u okviru današnje posete predsednika Vladimira Putina Beogradu, dodaje RT.

 

 


- Naši (RDIF) partneri su najveći suvereni fondovi u Aziji i na Bliskom istoku - objasnio je on novinarima nakon Putinovog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u informaciji.

- Ulagaćemo, na primer, u razvoj projekta PhosAgro. Ovde imaju veliku bazu za đubriva i razmatraju mogućnost da je prošire zato što je je Srbija veoma dobar logistički centar za rusko đubrivo za Evropu - rekao je Dmitrijev.

 

 

GDE SU SRPSKI POLICAJCI I GRANIČARI?! PUTIN IZNEO STAV RUSIJE O KOSOVU! Posle ovih reči, Albanci DRHTE, plan Zapada NEĆE PROĆI!

Moskva takođe razmatra mogućnost povećanja isporuka gasa Srbiji, izjavio je ministar energetike Aleksandr Novak, napominjući da su dve strane razgovarale o produženju gasovoda Turski tok i na Srbiju.

BEZ RUSIJE NEĆE BITI REŠENJA ZA KOSOVO! Vučić ima dogovor sa Putinom! Britanci nam spremaju OSVETU?!
 

RT takođe prenosi izjavu šefa ruske korporacije Rosatom, Alekseja Lihačeva da će Rusija i Srbija sarađivati i u sektoru mirnodopske atomske energije, i da međuvladin sporazum u toj oblasti "prvi put uključuje pitanja saradnje u oblasti inovacija i digitalne sfere". 

- Srpska strana je veoma ozbiljna u vezi sa resetovanjem nuklearne industrije - rekao je Lihačev.

Deo gasovoda Turski tok kroz Srbiju do kraja 2019. godine

Predsednik Upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler izjavio je da bi izgradnja dela "Turskog toka" kroz Srbiju trebalo da se završi do kraja 2019. godine, prenosi Tas s.

NOVI DETALJI POSETE: Dačić zapevao Putinu! Ove DVE PESME posvetio je ruskom predsedniku
 

On je u intervjuu za TV kanal "Rusija-1" rekao da će trasa gasovoda na teritoriji Srbije biti dugačka 403 kilometra.

- Taj krak gasovoda će ići od srpsko-bugarske do srpsko-mađarske granice - rekao je Miler i dodao da se kao krajnji rok, predviđa da ceo gasovod kroz Srbiju bude izgrađen pre kraja 2019. godine.

(VIDEO/FOTO) OVO JE SRBIJA! Pogledajte koliko ljudi se okupilo da pruži podršku VUČIĆU I PUTINU!

 

Upitan kada će započeti izgradnja infrastrukture "Turskog toka" kroz Srbiju, on je rekao "bukvalno narednih dana". 

POLICIJA KOD HRAMA SVETOG SAVE PRONAŠLA AUTO SA ALBANSKIM TABLICAMA! Posle intervencije, otkriveno SLEDEĆE...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlada

pre 5 godina

Živela Rusija i Srbija, hvala Putinu i Vučiću za ovo veče.

Borka

pre 5 godina

Ovo su veliki koraci za jos vecu saradnju Srbije i Rusije .Veoma zanacajne investicije za malu zemlju kao sto smo mi

slađa

pre 5 godina

Fenomenalno! Ovo nije IV već smo ušli u V industrijsku revoluciju. Gasovod Turski tok će pokrenuti čitav niz drugih projekata. Sve kreće uzlaznom putanjom. Obnova nuklearne industrije, poljoprivreda, nove tehnologije, satelitska, kosmička komunikacija... Neverovatno! Predsednici Putin i Vučić su zaslužni za najbolji i najpozitivniji obrt na svim poljima. Uključujući kulturu, nauku, obrazovanje. 166 list Miroslavljevog jevanđelja se vraća kući. Pravoslavlje i uopšte verski život doživljava procvat. Antifašizam i borba za ideale i pravdu za običnog čoveka i građanina. Multipolarni svet u kome se državnici dogovaraju, razgovaraju u korist čovečanstva. Ogromna i višestruka dobit za sve koji poštuju univerzalne vrednosti. Kao da se UN ponovo rađaju. Bilo bilepo i da Evropa učestvuje na jedan pozitivan način u svemu. Amerika takođe.

Dragojlo

pre 5 godina

Srbija danas slavi sa predsednikom Rusije Putinom i predsednikom Aleksandrom Vučićem jer smo usli u istoriju sa odlikovanjem Aleksandra Vučića i sa ugovorima

Milasin

pre 5 godina

Uvek brat uz brata....pomoć i podrška i u dobru i u zlu!

Bilja

pre 5 godina

Srbija je pokazala danas u šta veruje. Veruje u pravoslavlje, veruje u srpsko-rusko prijateljstvo, spoljnu politiku svog predsednika i u veliku podršku ruskog.

Dragana

pre 5 godina

Samo neka Rusi guraju Srbiju na ekonomskom planu i bicemo zahvalni zauvek.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17