• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

01.02.2019

10:07 >> 10:27

(ANKETA) MUZEJ DRAŽE MIHAILOVIĆA USKORO U SRBIJI?! Evo nove idealne prilike da se PODELIMO NA PARTIZANE I ČETNIKE!

Društvo

(ANKETA) MUZEJ DRAŽE MIHAILOVIĆA USKORO U SRBIJI?! Evo nove idealne prilike da se PODELIMO NA PARTIZANE I ČETNIKE!

Podeli vest

Srbija bi mogla da dobije muzej posvećen vođi četničkog pokreta Draži Mihailoviću, sedam decenija posle njegove smrti, pišu Večenje novosti

Taj listi navodi i da, iako je osnivanje tog muzeja još samo na nivou plana, već sada je jasno da će probuditi nikad uspavane duhove srpske prošlosti.

Kako navode, iza ove inicijative stoji njegov unuk, Vojislav Mihailović i grupa poštovalaca ravnogorske tradicije, a ideja je da se na jednom mestu sakupe lični predmeti, dokumenti i literatura posvećeni njegovoj borbi. 

Mesto ove postavke još nije određeno, ali je moguće da će biti na mestu gde se nalazi kuća u kojoj je Mihailović sa porodicom živeo pre rata - u Bregalničkoj 24 u Beogradu. 

Vojislav Mihailović smatra da bi najbolje bilo da se napravi fond koji bi prikupio novac za otvaranje i održavanje muzeja, u čijem bi nadzornom odboru bili ugledni akademici, profesori, vladike... 

(VIDEO) ZAPAD UVLAČI SRBIJU U ZAMKU, HOĆE DA NAS 'OKUPIRA', PA NASTAVI AGRESIJU NA RUSIJU!

Već sama ideja raspiruje nove polemike, uglavnom bazirane na starim argumentima, ističu "Novosti". 

Kako navode, akademik Matija Bećković u ovoj inicijativi vidi priliku za završetak višedecenijskog sukoba partizana i četnika, a osnivanje ovakve ustanove pozdravlja i istoričar Miloslav Samardžić. 

S druge strane, predsednik SUBNOR-a Dušan Čukić u ovoj inicijativi vidi još jedan pokušaj rehabilitacije. 

TRAMPOVI ŠPIJUNI ŽEDNI KRVI! Američka NSA tvrdi da je 2019. MOGUĆ VOJNI SUKOB NA BALKANU!

- Mihailović je osudjeni ratni zločinac. Ne znam čemu sad služe te ideje o rehabilitaciji. Ako neko hoće da otvara privatne spomen sobe ili muzeje neka ih otvara. Mogu da razumem razloge prodice, ali ne i drugih ljudi - rekao je Čukić. 

Istoričar i potpredsednik SNS Predrag Marković skeptičan je prema ideji osnivanja svakog muzeja posvećenog samo jednoj ličnosti.


Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 5 godina

Hoce li u tom muzeju biti i spiskovi srba, nastradalih od nozeva drazine vojske?

neko iz mase

pre 5 godina

Hoće , ali prvo da izađe spisak stradalih Srba bravareve vojske , koji je mnogo veći.

novica

pre 5 godina

A onda se svi čude što se ustaštvo povampirilo u Hrvatskoj.....ali ima jedna mala razlika...hrvati su klali i ubijali srbe, a četnici klali isto srbe, a ne hrvate.....bravo majstori.....

Ronin

pre 5 godina

Ovo se namerno radi da bi se Srbi prikazali kao genocidan narod,Sandžak,Vojvodina se otcepljuju,...ja kao Srbin iz Vojvodine ne želim da živim u državi koja slavi izdajnika naroda,vodju ubica na Kadinjači,ubicu djaka u Kragujevcu,sramotu naŝeg naroda...neko ko se zaklinjao na vernost kralja što je uzeo zlato I ostatak života proveo kao bedni alkos,sam....fuuuj.

Mile lala

pre 5 godina

И ово је потез ЦИЈА шпијуна, са жељом да се растури Србија у братоубилсчком рату. Наравно да треба спречити рехабилитацију фашизма у Србији. Смрт фашизми, слобода народу.

Rocky68

pre 5 godina

Skupljati peticiju da se ukine muzej na ravnoj gori, zlocinci rehabilovati je ravno zlocinu.

KIKI

pre 5 godina

Mnogo se piše kako su dražićevci imali "uspeha! u oslobađanju teritorija Srbije u drugom svetskom ratu. Kako to , pošto su bili "organizovani i časni" nema u oslobađanju gradova Srbije Niša, Vranja, Leskovca, Kragujevca... Beogrdada, i koje su to sve pobede izvojevali tokom čitavog rata osim prvih kvazi početnih uspeha 1941. A ovo pitanje važi i za komunjare - Što ste nemo gledali ubujanje Srba , Jevreja i Roma u Jasenovcu, što se tamo niste organizovali i borili protiv ustaša....?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17