• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2019

18:16

PLJUŠTAĆE KAZNE! Počinje VELIKA AKCIJA saobraćajne policije! Ako sedate za volan, dobro proverite! - OVO će se POSEBNO KONTROLISATI!

Društvo

PLJUŠTAĆE KAZNE! Počinje VELIKA AKCIJA saobraćajne policije! Ako sedate za volan, dobro proverite! - OVO će se POSEBNO KONTROLISATI!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije sprovešće od sutra do 17. marta pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

Ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija), saopštio je MUP.

Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata. 

Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila, navodi se u saopštenju.

PAS UJEO DEČAKA (9) NA ČASU FIZIČKOG! Izbegnuta tragedija u dvorištu škole u Gornjem Milanovcu!

UMESTO CVEĆA ŽENA VOZAČ AUTOBUSA ZA 8. MART DOBILA BATINE! Siledžija joj preprečio put i IZUDARAO JE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perović

pre 5 godina

Mrzim akcije koje se najavljuju, pa zar to nije obavezna svakodnevna kontrola.

Marcco

pre 5 godina

Jeste. Ali običnim danima je kvota niža... kada se njvi je monogo veća a svaki ker mora da ispuni kvotu pa tek onda može da sebi pinu džeepovee

Desimir

pre 5 godina

Sutra pljckasi otimaju pare od ovog mucnog naroda

Dule

pre 5 godina

Ja se vezujem. Međutim kada se iznosi statistika niko ne govori o tome koliko je učesnika u saobraćaju poginulo baš zato što su bili vezani. Šta je sa onima koji upadnu u vodu, kojima se automobil zapali, sa onima koji prođu kao Šaban pa im pojas povredi unutrašnje organe itd.

goran

pre 5 godina

opet im trebaju pare. uostalom nije isto naplatiti nekom 10000 koji radi za 30000 dinara i 50 evra drugome koji radi za platu od 3-4000 evra.

Mile lala

pre 5 godina

Treba ukinuti odredbu zakona o kaznjavabju za nevezivanje pojasa. To je moja lixna stvar, u mom privatnom i licnom prostoru. To je udar na ljudsku slobodu.

Rade

pre 5 godina

A šta je sa prevozom kučića u vozilu, i malih i ogromnih, koja slobodno šetaju i skaču sa sedišta na sedište, i hoće da se igraju i skaču,na vlasnika, dok vozi... O tome ništa, to se ne tiče bezbednosti saobraćaja, i uopšte ne utiče na bezbednost saobraćaja. Prevoz pasa u vozilu je opasnije od telefoniranja za vreme vožnje ! ! ! ! ! ! !

Kakva kontrola

pre 5 godina

Zivim u Americi, dugo. Dolazim u Srbiju često. "Rutinske" kontrole se u USA ne sprovode. Umesto da policija kruži putevima, ulicama, u Srbiji zauzme busiju i "kontroliše". Akcija? Akcija ubiranja para i to najavljena. Kroz moju ulicu u Srbiji gde imam kuću skoro 60 godina, iz preventivnih razloga policija nije prošla ni 3 puta. Kada su nekog jurili, trazili, da. Čekaju da se nesto dogodi pa da reaguju. Koja kontrola rezervnog tocka, trokuta, prve pomoci? Zato se vrlo brzo tu stvori slep sluzba, policija, vayrogasci, medicinska pomoc, svi. Koje slepanje, zovem prijatelja. Nemas rezervni tocak, ne znas da promenis policija zove servis ili slep sluzbu, pa plati. U Srbiji, od svega toga policija i prekrsajni sudovi pune Budzet. Ovde te sudija oslobodi kazne, kada je nesto sumnjivo u prijavi, ak9 je prvi put, a u Srbiji. Veruje se ovlascenom sluzbenom licu, a medju njima kriminalaca kolko hocetr. Nije tačno?

zoki

pre 5 godina

Nije to nikakava kontrola - to je pljacka . Ovo nema nigde u svetu . Malo im je sto je benzin 155 dinara . Nemozemo da zivimo . Strasno .

Ristic Milan

pre 5 godina

Sta drzavu briga sta cu ja da radim sa svojim zivotom? Nevezivanjem pojasa ne ugrozavam nikog. Dal sebe ugrozavam, to je moja stvar, pravno, zar ne? Jel neko naplacivao kaznu samoubici koji je skakao sa mosta? Pod izgovorom brige, pljackaju zaboravnu sirotinju. Kolko je pojas dobar, tolko je i los ako zatreba brzo da napustis vozilo.

Saradžogla

pre 5 godina

Ne mož' da prežale ukidanje starog radara pa to ti je.Za to sam bio tata mata kao branioc a nisam advokat već mašinac koji zna propise ,zakone i sudijsko - policijske marifetluke!HOĆU JASNU ISTINI KOLIKO JE VOZAČ VOZIO? - Pa,ovde piše? -PIŠE LAŽ JER MU NIJE DAO HILJADARKU. -Sudije će: - Šta da radim? - Napišite zahtev da branioc sumnja da je policajac kontrolisao van radnog vremena.Vi dobijete odgovor i meni kopirate a ja odem u njegovu policiju da proverim istinu? ... Mladić oslobođen i 7 hiljadarki stavi u džep a ja zaradio samo pivo!Tolika mi tarifa.PS.Znate li koliko sam piva popio.Nije mi teška odbrana jer polupismeni saobraćajci kada ne dobije hiljadarku a nema prekršaja obično pišu gluposti.Jedan je momka optužio tekstom na DEVET STRANA?Devet strana?Oslobođen je jer sudiji nije padalo na pamet da čita gluposti jer sam joj ja ukratko ispričao šta sve netačno napisano.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17