• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

06.04.2019

22:34

STRAŠNA PRIČA!  STARICI IZ INĐIJE, NEKADA IMUĆNOJ ŽENI, PREVARANTI POTPUNO UNIŠTILI ŽIVOT I PORODICU  Baka Smilja živi na ulici zbog izvršitelja i zelenaša!

Društvo

STRAŠNA PRIČA! STARICI IZ INĐIJE, NEKADA IMUĆNOJ ŽENI, PREVARANTI POTPUNO UNIŠTILI ŽIVOT I PORODICU Baka Smilja živi na ulici zbog izvršitelja i zelenaša!

Podeli vest

Smilja Jelić (71) iz Inđije i njen sin postali beskućnici pošto su im zelenaši i izvršitelji uzeli sve što imaju. Zbog duga od 500 evra oteti su im kuća sa dvorištem, njiva i vinograd

Smilja Jelić (71) iz Inđije, nekada imućna žena, danas je beskućnik jer su joj zelenaši i izvršitelji uzeli bukvalno sve što ima! Zbog duga od 500 evra oteli su joj kuću sa okućnicom, njivu i vinograd i sada nema gde da živi, pa sa sinom spava na ulici!

Ona je, pošto je ostala bez kompletne imovine, jedno vreme boravila u staroj kući koja joj je ostala od oca, ali su je i iz nje izbacili, jer su tu nekretninu njena braća prodala.

Foto: Informer DN

Nevolja nikada ne dolazi sama

Jedno vreme sam boravila u staroj očevoj kući, ali su je moja braća prodala. Novi vlasnik je došao, izbacio me i stavio katanac
Smilja Jelić

Novi vlasnik je pre desetak dana došao sa policijom, isterao nju i sina napolje i stavio katanac. Jelići sada dane provode na otvorenom, ispred te kuće. 

Zelenaški dug

Smiljine nevolje počinju 2016. godine, kada su je izvršitelji izbacili iz kuće zbog duga koji je njen sin uzeo od zelenaša, jer je porodica ostala bez novca. 

- Početnih 500 evra je zbog kamata naraslo na 3.600 evra, a onda su nam izvršitelji pokucali na vrata. Izbacili su nas iz porodične kuće od 200 kvadrata, uzeli su nam sve što imamo. I njivu od 12 ari i vinograd od 13 ari, iako oni vrede neuporedivo više od duga. Imovina koju su nam oteli vredi bar 120.000 evra, procenili su je na 60.000 evra, a prodali za samo 10.500 evra. Skoro svu tu sumu prisvojili su na ime pokrivanja duga sa kamatom i troškova izvršenja, a nama su vratili tričavih 800 evra - jada se baka Smilja.

Koliko je cela stvar sumnjiva, najbolje svedoči podatak da je javni izvršitelj Goran Brstina, koji je protivno Zakonu o izvršenju naredio prodaju celokupne imovine nesrećne starice zbog minornog duga, rođak Nikole Jasike, advokata poverioca u ovom slučaju.

Foto: Informer DN

Advokat: Bahati sudija sedam puta odbio žalbu

Advokat porodice Jelić Filip Blagojević kaže da je drugostepeni sud koji odlučuje o prigovorima ustanovio da je ovde reč o protivzakonitom iseljenju. Sudiji Osnovnog suda u Inđiji Nikoli Preočaninu naloženo je da ovu porodicu što pre vrati u njihovu kuću iz koje su iseljeni 2016. godine. Međutim, ovaj sudija već sedam puta odbija to da uradi.
- Smilju i njenog sina nisu smeli da isele iz kuće jer nije cela nekretnina bila predmet izvršenja. Zbog toga sam od suda tražio da ih vrate u one delove kuće koji nisu bili obuhvaćeni izvršenjem. Međutim, sudija Nikola Preočanin ne želi da ih vrati u kuću, iako je to po zakonu. Pošaljem zahtev, on ga odbije, napišem prigovor sudu, on poništi njegovu odluku i vrati mu na ponovno odlučivanje i on isto uradi, i tako ukrug već sedam puta. Nikad u istoriji nisam čuo da je nekom sudiji sedam puta ukidana odluka - jasan je Blagojević.

- Njih dvojica su bili u dosluhu. Nisu morali da mi prodaju i kuću i njivu i vinograd jer bi i prodajom bilo koje od ovih nepokretnosti namirili dug. Međutim, advokat Nikola Jasika, koji zastupa zelenaše, i izvršitelj Goran Brstina su ujak i sestrić i oni su napravili šemu kako da mi otmu sve i prodaju nekom svom za male pare - konstatuje Smilja.

Foto: Informer DN

Nakon što su joj izvršitelji uzeli sve Smilja se preselila u oronulu kuću svog oca, narodnog heroja, ali je ubrzo, ponovo nepravdom, i odatle izbačena.

RASKRINKAVANJE! JAVNI IZVRŠITELJI REKETIRAJU PO SRBIJI KAO DA SU MAFIJA! Zbog duga od 500 evra baki Smilji uzeli kuću, plac i vinograd od 60.000 evra!

 

- Nisam imala gde i sa sinom sam otišla u kuću mog pokojnog oca Milana Miše Kosanovića, koji je bio narodni heroj jer se u Drugom svetskom ratu borio od Blajburga do Karlovaca i bio šest puta ranjavan. Tamo sam poslednje dve godine živela u 20 kvadrata, i to bez struje, vode i grejanja. Međutim, 28. marta došao je novi vlasnik sa policijom, rekao mi da su moja braća prodala tu kuću mimo mog znanja i izbacili su me sa sinom na ulicu. Od tada poslednjih devet dana živimo kao beskućnici i spavamo na ove dve stolice jer nam ništa drugo nije ostalo - jada se Smilja.

Foto: Informer DN

Užas

Bolesna sam, nemam gde da spavam, noću palim vatru da se zgrejem... Neću još dugo moći ovako
Baka Smilja

Promrzla i bolesna

Ona kroz suze kaže da neće još dugo moći ovako da izdrži:

- Molila sam u Centru za socijalni rad za neki privremeni smeštaj, a oni mi kažu da ne može to tako brzo. Stara sam i previše bolesna da bih živela na ulici. Imam polomljen kuk, šećer, visok pritisak, nekoliko puta sam imala šlog, ne vidim na jedno oko i u ovakvim uslovima meni života nema. Noću se grejemo na vatru jer je hladno i smrzavamo se, a sada je počela i ova košava da duva. Mislim da ovako neću dugo izdržati - kaže na kraju Smilja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saglasicete se sa mnom

pre 5 godina

Advokati, bankari i izversitelji su najgori soj ljudi

slađa

pre 5 godina

Ćerki narodnog heroja na ovakav način oduzeli svu imovinu. Ovaj slučaj treba ispitati. Pomozite baka Smilji i njenom sinu.

Zdenko

pre 5 godina

Zabraniti rad izvrsitelja. Kradu od sirotog naroda i sebi trpaju u dzep. Drzava pod hitno da nesto ucini, jer ovo je greh Boziji! Amin.

Ja

pre 5 godina

Da li ste procitali da su dugovali? Da nisu ne bi im bilo ista oduzeto.

davor

pre 4 godine

Nema drzava niti bilo ko pravo iseljavati bilo koga zbog bilo kakvog duga. Ako Djilas lopov sto je pokrao blize milijardu evra, pokrao ljude , nije izbacen nigde, niti bacen u zatvor, onda ova zena svakako nema sta traziti na ulici. Nema izgovora nema opravdanja, sve ostalo je fasizam nacizam i ustastvo! Sta je reseno do danas godinu dana posle?

goran

pre 5 godina

gde je ovde drzava.sto se ne javi ovaj urednik informera i povede akciju vracanja kuce ovoj zeni.sramota

zoran

pre 5 godina

Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se tuku. Zajmilo se na sve strane, bez namere da se vrati. Ali socijalizma odavno nema i dugovi se ne otpisuju. A decu je trebalo na vreme vaspitati.

maki

pre 5 godina

Za take izrsitelje je metak zakon posto nema zakona za njih.

Ja

pre 5 godina

Ja ne znam sta ljudi ocekuju nakon pozajmljivanja para od zelenasa? Mozda neku povlasticu, dobitak? Sazaljenje? I onda krivi izvrsitelji, advokati i sudije.. Ma dajte...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija