• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

25.05.2019

18:12

HRVATI, VI DEFINITIVNO IMATE KVRC U GLAVI: Slave Dan mladosti i rođendan druga Tita, a zabranili ono što je Broz napravio i na šta je bio ponosan!

Društvo

HRVATI, VI DEFINITIVNO IMATE KVRC U GLAVI: Slave Dan mladosti i rođendan druga Tita, a zabranili ono što je Broz napravio i na šta je bio ponosan!

Podeli vest

Na proslavi Dana mladosti, rođendana Josipa Broza Tita, koja se 15. put zaredom održava u Kumrovcu, ove je godine se okupilo više ljudi nego ikad ranije, piše „Jutarnji list". Organizatori procenjuju da će ih biti čak 15.000

Zabranjeno je isključivo isticanje jugoslovenske zastave i uniformi JNA, dok se svi ostali komunistički simboli slobodno mogu isticati.

Organizatori iz Društva „Josip Broz Tito Hrvatska" posebno su pozdravili bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, koji je došao na proslavu Titovog rođendana u Kumrovec.

- Titovo ime nikad neće biti izbrisano, makar micali ploče s ulica i trgova s njegovim imenom - poručili su organizatori s pozornice.

Gradonačelnik Kumrovca Robert Šplajt je kazao kako je Tito bio veliki državnik s kojim svet nema problema, ali imaju Hrvati.
 
- Nećemo se nikad stideti Tita, ja sam bio njegov pionir i ponosan sam što sam čuvao stražu ispred njegovog spomenika. Ne budimo duhove prošlosti, nego želimo bolju budućnost - poručio je Šplajt.

On je zahvalio Vladi Republike Hrvatske što je omogućila prodaju zgrade bivše političke škole koju su nedavno kupili kineski investitori.

U Kumrovec su u subotu došli i predstavnici antifašističkih udruženja iz svih država bivše Jugoslavije, ali i sve malobrojniji preživeli pripadnici Narodnooslobodilačke borbe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Кажу да се аустроугарски каплар Јозеф Броз Тита родио у хрватском месту Кумровац.И када се ишло тамо да се разговара о поменутом Тити готово нико у селу није знао за њега?Од малена је постао белосветска скитара тако га је село заборавило? Када је једном посетио чувену фабрику ,,ГОША,, где је НАВОДНО Тита радио као металац.Присуствовао је стари а још жив пословођа који је без страха изјавио ДА ТО НИЈЕ ТАЈ ТИТА!Данас има оно ГДЕ ЈЕ ТИТА СА'РАЊЕН? - ЗНАМО ГДЕ НИЈЕ!

Milos

pre 4 godine

Тито је учинио много доброг за све осим Срба! Србе и Србију је урнисао јер је са тим задатком и инсталиран у Србији!

Saradžogla

pre 4 godine

Kada se Tita upokojio mi stari se sećamo da se govorilo ... VELIKA ŽALOST A NIKAKVA ŠTETA! ... Pričaju mašinovođe ... Dobili su pismeni nalog da u 15 nula,nula zaustave vozove i sirenom daju počast jer se Tita tada spušta u grob! Jestu zaustavljani po stanicama ALI NIKO NIJE TRUBIO SIRENOM! On je za vreme Drugog svetskog rata bio u posetu Užicama jer je osnovana ,,Užička republika,, zašta su nemci saznali i krenuli sa tenkovima.Tita je utekao preobučen u ženu a za to vreme njegovu bežaniju branilo je i smrtno stradalo 260 srba na Kadinjači.DA BI AUSTROUGARSKI KAPLAR POBEGAO! Katastrofa,majko moja!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17