• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2019

12:03

MIĆA JOVANOVIĆ OTKRIO DETALJE PRODAJE MEGATRENDA Evo KOLIKO PARA JE DOBIO i šta kaže o novom vlasniku

Društvo

MIĆA JOVANOVIĆ OTKRIO DETALJE PRODAJE MEGATRENDA Evo KOLIKO PARA JE DOBIO i šta kaže o novom vlasniku

Podeli vest

Mića Jovanović, sada već bivši vlasnik privatnog univerziteta "Megatrend" otkrio je detalje prodaje ove institucije, vredne 56,1 milion evra.

Kako je objavljeno, Megatrend je prodat nemačkom konzorcijumu fondova, na čijem čelu je dr Dejan Đorđević.

Govoreći o samoj prodaji, Jovanović je naveo da mu nije bilo lako da proda nešto što je stvarao više od 30 godina, ali da je spreman da o svemu iskreno govori.

- Otvoreno, ja sam iskren, ne znam za kupca, ali mogu da kažem da Megatrend zaista prodat, nije u pitanju fiktivna niti fantomska prodaja. 25. novembra je ugovor overen kod notara sa definisanim uslovima kupoprodaje. Prva polovina iznosa d 56,1 miliona evra biće uplaćena do 6. januara, na Badnji dan, nadam se da će to biti lep dan i za mene i kupca - rekao je Jovanović i precizirao da će druga polovina iznosa biti uplaćena do 2022.

Foto: printscreen/tvprva

 

On je istakao i da do sada nije dobio ni dinar, niti bilo kakvu kaparu.

- Ovaj ugovor je istorijski presedan jer niko ne bi prodao nešto što ima takvu vrednost bez neke kapare. Međutim, ja sam već godinama izložen pritiscima sa raznih strana, i odlučio sam se da prodam, sam nisam više mogao da izdržim te napade - pojasnio je on i dodao da su pregovori trajali 15 meseci, da je potom Đorđević nestao, a onda se 11. novembra pojavio sa predlogom za kupovinu.

Iako je, kako kaže, Megatrend predao bez ijednog dinara do sada, Jovanović će u naredne dve godine ipak imati određena prava.

- Kupac neće moći da se upiše kao novi vlasnik ni zgrade ni univerziteta dok ne isplati celu sumu. Takođe, do tog 6. januara 2022. ne može ništa da se uradi ništa bez mog potpisa i saglasnosti - rekao je on, dodavši da će, ukoliko prva rata ne bude isplaćena na vreme, ugovor biti automatski raskinut.

Komentarišući izjavu novog vlasnika Megatrenda da će profesori raditi iz ljubavi, a ne za platu, Jovanović je rekao da je bio zatečen tom izjavom.

- Kada sam video to, bio sam šokiran. Mislim da je ta izjava bila nesmotrena, niko neće da radi džabe, posebno što su neki profesori tu još od osnivanja...kada sam ga pitao o tim izjavama, rekao je da je pogrešno intepretiran - kazao je Jovanović. On je dodao da je održao sastanak sa profesorima kojima je rekao da se to neće desiti, a na pitanje da mu se dopada novi vlasnik Megatrenda, kratko je rekao:

- Ne mogu ništa da kažem oko toga.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Mega trend ili Viša Konjička!Svršim ti ja čuvenu srednju školu a ono što sam hteo da radim ne treba fakultet.Zaposlim se i posle nekoliko godina davaj još obrazovanja.Udri ispite i praktiku i ja postadoh VKV majstor.Bato,ne da sam bio ponosan! Koja je to bila ranija titula! Inžinjeri su poštovali VKV majstore.VKV - Visoko kvalifikovani majstor.Radio sam posao za koji je trebala pamet i hrabrost.Danas pomenuta titula ne postoji?Odeš na obrenovačku pijacu i biraš diplome.Ako nemaš dovoljno para BRATE,MORAM DA TE MALO PROPITAM!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija