• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

08.12.2019

11:53

ČUVARI NEBA SRBIJE - Evo šta sve mogu novi helikopteri kojima je opremljena Vojska Srbije (VIDEO)

Društvo

ČUVARI NEBA SRBIJE - Evo šta sve mogu novi helikopteri kojima je opremljena Vojska Srbije (VIDEO)

Podeli vest

Novi helikopteri Vojske Srbije, među kojima i nedavno dopremljeni Mi-35, predstavljeni su juče na aerodromu u Batajnici u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića

Predsednika Vučića su sa karakteristikama četiri nova helikoptera upoznali načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i predstavnici Ministarstva odbrane i vojske.

Vučić je po dolasku sa oficirima naše vojske pregledao helikoptere Mi-35 ruske proizvodnje, koji su stigli u našu zemlju 3. decembra, i prokomentarisao je da niko u regionu nema ovakve mašine. Inače, kako su mediji juče preneli, ruski Mi-35 helikopteri važe za jedne od najboljih na svetu, a pored njega juče su takođe bili prikazani i helikopteri H-145M i Mi-17.

Foto: printscreen youtube

Nenad Miloradović

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović kazao je gostujući u Novom jutru TV Pink da su novi helikopteri od velikog značaja za opremljenost Vojske Srbije.

Kako je istakao reč je o potpuno savremenim i dobro opremljenim helikopterima.

- Ceo sklop pogona ima odlične manevarske sposobnosti. Najznačajni je navigaiconi sistem koji može da se radi digitalnom kartom. To znači i da pilot takođe ima svoj nišanski sistem, koji mu omogućava da precizno dođe do cilja. Kordinacija helikoptera je dobra nezavisno od doba dana  – opisao je Miloradović nove helikoptere za koje kaže da mogu da se koriste u više svrha -  prva namena je za borbena dejstva, a drugi je i transportna komponenta.

Foto: printscreen youtube

Branko Bilbija

Branko Bilbija, general major u penziji kaže da je sadašnja opremljenost Vojske Srbije,na zavidnom nivou.

- Predstavalja revoluciju za borbu u vazduhu. Cilj je pogoditi ili razoriti metu ili objekat. Urađeni su posebnom tehnologijom, da bi bio otporan. Mogu da iznesu dobar deo tereta, posadu za određene akcije. Sa određenim naoružanjem, vi možete da očistite i teren – rekao je Bilbija.

Miloradović je naglasio da je važno i da je Srbija prošla jako povoljno pri kupovini novih,helikoptera.

- Dobili smo ih po rekordnim popustima. Rusi su ispoštovali molbu Srbije da se helikopteri ranije isporuče – rekao je.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija