• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2020

19:59

U SRBIJI NEMA REGISTROVANIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA! Ovde možete pratiti dnevne informacije!

Društvo

U SRBIJI NEMA REGISTROVANIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA! Ovde možete pratiti dnevne informacije!

Podeli vest

U Republici Srbiji zaključno sa 26.02.2020. godine nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-2019 (koronavirusa)

Do 25.02.2020. godine u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 14 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja (boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva). Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi korona virus.

Dana 26.02.2020. godine do 18 časova testirani su uzorci još dve osobe koji su takođe bili negativni na novi korona virus.

Putnike koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, molimo da se jave telefonom na broj 064 8945 235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja.

Područjem intenzivne transmisije virusa se smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije.  U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2 smatraju se: NR Кina (naročito grad Vuhan u provinciji Hubej), Republika Кoreja (Južna Кoreja), Singapur, Japan, Iran i Italija (posebno severna Italija). Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer “Diamon Princess” koji je ukotvljen u luci Jokohama u Japanu.

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON: Koronavirus je bolest sa kojom možemo da se nosimo bez ikakvih problema, a običan grip je opasniji od korona virusa

Od 24. februara 2020. godine u Republici Srbiji se primenjuju korigovani algoritmi za postupanje shodno razvoju epidemiološke situacije u svetu, posebno u Italiji, kao i na osnovu do sada stečenih saznanja o karakteristikama infekcije i uzročnika.

Novi korona virus (COVID-19) – poslednje informacije

U svetu je, do 23. februara 2020. godine (8:00 CET) prijavljeno ukupno 78.833 obolelih od infekcije izazvane novim korona virusom (COVID-19), uključujući 2463 smrtnih ishoda. U Evropi je registrovano 180 potvrđenih slučajeva infekcije novim korona virusom, i to u: Italiji (132), Nemačkoj (16), Francuskoj (12), Ujedinjenom Кraljevstvu (13), Španiji (2), Rusiji (2), Finskoj (1), Švedskoj (1) i Belgiji (1). ([1]. Osim NR Кine, slučajevi COVID-19 su registrovani u ukupno 29 zemalja i na jednom brodu ukotvljenom u luci Jokohama u Japanu.

Ostatak dnevnog preseka možete videti na http://www.batut.org.rs/ ili klikom OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija