• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

10.03.2020

17:14

OGLASIO SE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE: Pacijent iz Subotice stabilno,nema novih slučajeva u Vojvodi

Društvo

OGLASIO SE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE: Pacijent iz Subotice stabilno,nema novih slučajeva u Vojvodi

Podeli vest

Pacijent iz Subotice, koji je prvozaraženi u Srbiji koronavirusom i koji je u subotu ujutro iz Opšte bolnice u Subotici, gde je bio u izolaciji prebačen na lečenje u Klinički centar Vojvodine (KCV), u stabilnom je stanju, navode u KCV

- Na Klinici za infektivne bolesti, leči se pacijent kod koga je potvrđeno da je oboleo od korona virusa COVID-19. Pacijent je u stabilnom stanju i u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. U Kliničkom centru Vojvodine nema drugih obolelih od korona virusa COVID-19. U narednom periodu KCV će blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama vezanim za virus korona - navedeno je u saopštenju KCV, objavljenom na sajtu te ustanove.

Do sada je, prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, prijavljeno 33 slučaja sumnje na koronavirus, od kojih je desetoro testirano u toj ustanovi i svi rezultati su negativni, osim prvog registrovanog u Srbiji.

NOVE MERE VLADE SRBIJE: Italijanski državljani koji su sleteli u Niš vraćeni u Italiju

Pod nadzorom je i dalje sedmoro medicinskih radnika, koji su prvog pacijenta zaraženog koronavirusom najpre lečili. To je izjavila upravnica Klinike za infektivne bolesti KCV Vesna Turkulov, koja nije precizirala o kojim medicinskimr adnicima je reč, ali se pretpostavlja da su u pitanju medicinari privatne klinike u Subotici, u kojoj se pacijent najpre lečio.

Građani sa područja Vojvodine mogu da se informišu o koronavirusu preko telefona kol centara u Vojvodini, a koje je objavio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Telefoni kol centara putem kojih građani mogu da se informišu su:

1. Institut za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad, 064/8028894 i 064/8028895

2. Zavod za javno zdravlje u Somboru 062/1956866

3. Zavod za javno zdravlje Pančevo 062/8869721

4. Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica 064/8092911 i 0648092938

5. Zavod za javno zdravlje Subotica 064/1009276

6. Zavod za javno zdravlje Kikinda 062/8833841 i 062/8833877

7.Zavod za javno zdravlje Zrenjanin 069/2101102

Radno vreme KOL CENTRA je od 08:00 do 22:00 časova svakodnevno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija