• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.04.2020

17:15

KAO DA ME JE METAK POGODIO U SRED SRCA! Vladimir Đukanović emotivno se oprostio od Branislava Blažića, člana Vlade koji je preminuo od koronavirusa!

Društvo

KAO DA ME JE METAK POGODIO U SRED SRCA! Vladimir Đukanović emotivno se oprostio od Branislava Blažića, člana Vlade koji je preminuo od koronavirusa!

Podeli vest

Ni sam ne znam kako sam se suzdržao da ne urlam po kući. Vest o smrti Branislava Blažića, našeg dobrog čika Baneta, pogodila me je kao metak u sred srca. Šok i neverica, napisao je na svom blogu advokat i narodni poslanik Vladimir Đukanović. Tekst prenosimo u celosti

- Bane je bio tih čovek. Gospodin u pravom smislu te reči. Stičem utisak da nije želeo nikom od nas ni da kaže da ga je korona virus dohvatio pod svoje, pa čak i da mu je smetalo što se saznalo. Za tolike godine koliko smo se poznavali, zaista se ne sećam da mi se ikada požalio na bilo šta. Ni zdravstveno, niti za karijeru i posao kojim se bavio. Radio je marljivo i nije se obazirao na abrove, niti je davao povoda da se o njemu abrovi stvaraju. Bio je veliki stručnjak iz oblasti kojom se bavio i čovek koji je voleo da stalno uči i da se unapređuje.

Baneta sam upoznao još kao mladi radikal, negde tokom NATO agresije 1999.godine, dok je bio ministar za zaštitu životne sredine. Još pamtim njegov vrhunski intervju za „Radikalske talase“ kada je govorio o posledicama NATO bombardovanja. Sećam se, nešto po završetku agresije desio se neki silan pomor ribe po Vojvodini, mislim u Banatu. Bane se živ lomio da sanira teške posledice i davao je poslednji atom snage na svom poslu. Meni kao klincu, tek nešto ozbiljnije sa pruženim korakom u politici, bila je čast da ga upoznam i da sa njim razgovaram. Ej, ja student, niko i ništa, pričam sa ministrom. I to kakvim stručnjakom.

Kasnije sam doživeo da budem i kolega poslanik sa čika Banetom. Šokirao me je 2014.godine sa ponudom da idemo za Donjecku Republiku da posmatramo izbore. Meni je to bio, priznajem, vrhunski izazov. Otiđosmo nas dvojica tamo i navukosmo gnev svih mogućih antiruski nastrojenih njuški po Srbiji. Malo ih je, ali su uticajni. Zbog tog našeg putešestvija obojica smo dospeli na crnu listu Ukrajine, pa nam je obojici, kao i čitavoj grupi koja je išla, zabranjen ulazak u Ukrajinu. Tokom tog puta sam zapravo shvatio koliko je Bane bio iskreni rusofil. Dok smo leteli ka Moskvi on mi je govorio o snu njegovog oca koji je sanjao da vidi Moskvu. Tada mi je rekao da mu je to najžalije u životu što ocu taj san nije ispunio i da mu je otac na onaj svet otišao sa Rusijom u srcu. Očito iver nije pao daleko od klade. Bane je pored Srbije, za koju je sve na ovom svetu bio spreman da pruži, iskreno voleo Rusiju. Moglo je to da se i oseti veoma jako dok smo boravili na tom putu.

Teško mi je pala vest o njegovoj smrti. Težak je to udarac za Srpsku naprednu stranku. Bane je bio njen osnivač. Poslah mu pre pet dana poruku „Drži se brate“. Nije mi odgovorio i znao sam da je vrag odneo šalu. Uze ga Gospod sebi.

Čika Bane, večna ti slava i Bog da ti podari Rajska naselja - zaključuje Đukanović.

 

BONUS VIDEO: UČINITE SVE ŠTO JE DO VAS: Ovo su detaljne mere zaštite protiv koronavirusa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija