• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2020

15:26

NE BUDITE LICEMERI DA TAPŠETE LEKARIMA U OSAM, A PREKO DANA ŠETATE! Brnabić brutalno očitala lekciju! (VIDEO)

Društvo

NE BUDITE LICEMERI DA TAPŠETE LEKARIMA U OSAM, A PREKO DANA ŠETATE! Brnabić brutalno očitala lekciju! (VIDEO)

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić dočekala je pomoć iz Ruske Federacije na aerodromu u Batajnici, a tom prilikom osvrnula se i na one koji danju šetaju i krše mere, a uveče aplaudiraju lekarima

 

- Spasiba vam. Ova pomoć nam je neophodna. Ona dolazi u najtežem danu za Srbiju. To se vidi i po današnjim brojevima. Za nekoliko trenutaka naši stručnjaci će objaviti najnovije podatke, a ja ću vam reći da je još osam osoba preminulo od koronavirusa. Time se ukupan broj popeo na 39. Bojim se da smo ušli u eksponencijalni rast. Ova vaša pomoć nam dolazi u pravom trenutku. Mislim da nam ne vredi toliko pomoć, ukoliko nema discipline. Ovaj rat bez discipline ne možemo da dobijemo. Nemojte da vas zavara lepo vreme i sunce. Samo tri ovakva dana sa preko tri stotine obolelih i rastom broja preminulih, neće nam biti dovoljna sva pomoć koju dobijamo. Vama braćo beskrajno hvala, hvala što ne štedite na ljudstvu i opremi, u ime predsednika Republike Srbije i moje lično ime prenesite pozdrav narodu Ruske Federacije - naglasila je Brnabić.

Premijerka se osvrnula i na one koji tapšu.

- Nemojte da budete toliko licemerni da ceo dan šetate, a onda u 20 časova izađete na terasu i aplaudirate lekarima. Hajde da više nemamo to da u Srbiji budemo kul. Kul je da po danu izlazite, a onda je kul uveče aplaudirati. Najgoru stvar ćete uraditi tim lekarima kojima tapšete. Ti lekari će zbog vas raditi umesto 12, 14 ili 16 sati. Nemojte im to raditi - rekla je premijerka.

Po naredbi predsednika Rusije i vrhovnog komandanta Vladimira Putina Ministarstvo odbrane Ruske Federacije organizovalo je pomoć bratskoj Srbiji u borbi protiv virusa korona, a prvi od 11 aviona sleteo je na aerodrom u Batajnici. Pomoć su, pored premijerke Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, a prisutan je i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador rekao je da je ova pomoć potvrda bratskih odnosa.

- Po dogovoru predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića stigla je pomoć. Ovo je još jedan od primera gde se potvrđuju prijateljski odnosi i bratstvo naša dva naroda. Najvažnije je da su stigli vrhunski stručnjaci da pomognu srpskom narodu, bez obzira na rizik koji nosi njihov posao - rekao je ruski ambasador Bocan-Harčenko.

 

 

Podsećamo, za prebacivanje osoblja i opreme planirano je 11 letova aviona vojnog transportnog vazduhoplovstva Ruskih vazduhoplovnih snaga.

U Srbiju stiže 87 vojnih lica, uključujući vojne lekare, specijalne virologe iz Bezbednosne baze Ruskih hemijskih snaga, specijalna medicinska oprema zaštitna oprema i 16 jedinica vojne opreme, naznačeno je u saopštenju u Ministarstvu odbrane koje je objavila agencija TASS.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Самолеты ВКС России доставят военных медиков, специалистов войск РХБ защиты и оборудование для дезинфекции в Сербию для помощи стране в борьбе с распространением коронавирусной инфекции. Первые несколько бортов уже отправились с подмосковного аэродрома Чкаловский. Военно-транспортные Ил-76 доставит на аэродром Батайница к северо-западу от Белграда восемь врачебно-сестринских бригад, современное медицинское оборудование и имущество, а также отряд специалистов РХБ защиты с комплексами анализа патогенных материалов, аэрозольной дезинфекции транспорта, зданий и сооружений и необходимым запасом дезинфектантов. Для переброски личного состава и техники планируется выполнить 11 вылетов. • The Russian ASF aircraft to deliver military medical staff, CBR Defence Troops' specialists and disinfection equipment to Serbia in order to assist the country in preventing the spread of COVID-19 infection. Several Il-76 airplanes have already taken off from the Chalovsky airdrome in Moscow region. Russian military transport aviation will transfer to the Batajnica airdrome north-west of Belgrad eight medical teams with modern medical equipment and property, as well as a team of CBR Defence Troops' specialists with devices for analysis of pathogenic materials, aerosol disinfection of vehicles, buildings and structures and enough supplies of disinfectants. For that purpose 11 aircraft flights have been scheduled. #миноборонырф #россиясербия #военныеврачи #батайница #дезинфекция #коронавирус #борьбаскоронавирусом #рхбзащита #армияроссии #armyrussia #russianmilitary #batajnica #healthcare #militarydoctors #covıd19 #covid19italia #russiaserbia #coronavirus #fightingcoronavirus #medicalassistance

Објава коју дели Минобороны России (@mil_ru) дана 3. Апр 2020. у 5:03 PDT

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gordana

pre 4 godine

Posle epidemije Predsednik je u obavezi da se okrene drzavama koje su nam ovako pomogle kada nam je bilo najteze i da se javno ogradi od svih ostalih ali i da izbrise nase zemlje bivse Juge jel su se i u ovakvoj situaciji distancirale od nas a vise bi imali koristi od nas nego mi od njih. HVALA RUSIJO

zozonbg

pre 4 godine

Bravo Ana. Ja sam to na samom pocetku komentariso. Bas tako kao i vi. Licemerna "gradjanska" Srbija. Bar da je originalno, Videli od Italijana.

Rale

pre 4 godine

Pravi komentar u teškom trenutku. Ali kome, previše je licemernih među nama.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17