• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

26.04.2020

19:49

DRAMATIČNO! MLADIĆ NA IVICI NERVNOG SLOMA ZBOG INTERNET PREVARE! "Ili uplatite 1.500 evra ili šaljemo ovaj snimak vašoj porodici"! (FOTO 18+)

Društvo

DRAMATIČNO! MLADIĆ NA IVICI NERVNOG SLOMA ZBOG INTERNET PREVARE! "Ili uplatite 1.500 evra ili šaljemo ovaj snimak vašoj porodici"! (FOTO 18+)

Podeli vest

Prepuštanje zadovoljstvu putem društvenih mreža, može biti prava noćna mora i skupo da košta sve koji ne znaju ko je sa druge strane profila. S druge strane, sajber prevaranti samo vrebaju one koji tome ne mogu da odole, snimaju vas dok se samozadovoljavate, a potom vas ucenjuju da će taj video postaviti na svetske po*no sajtove i proslediti ih članovima vaše porodice čije kontakte su, navodno, već preuzeli. Za zamenu, naravno, traže novac

Ivan S. (22), mladić iz Makedonije, sasvim bezazleno je ušao u konverzaciju sa lažnim profilom žene, navodno približnih godina i ne znajući da je lažan, a onda mu se život pretvorio u pakao. Trenutno prolazi kroz pravu agoniju u strahu da će se njegov po*no video objaviti.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

- Sve je počelo kada mi se izvesna Akhilesh Solanki obratila radi upoznavanja porukom na Fejsbuku i predstavila se da je iz Marseja u Francuskoj. Nakon kratke razmene poruka, napisala je da je cvećarka i da ima 24 godine. Nabrajala je hobije, pri svemu koristeći Fejsbuk prevodica - priča ovaj muškarac.

- Volim muziku, sport, bioskop, čitanje, ples i se*s. Reci mi da li i ti voliš se*s? - upitala je. - Da - odgovorio je Ivan. S. - Želite voditi ljubav sa mnom putem kamere? - nastavila je i dobila potvrdan odgovor. Ok, idite u kupatilo i nazovite me kamerom... napisano je u prepisci u koju smo imali uvid.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

Na snimku koji je predmet ucene ovog Makedonca vidi se obnažena ženska zadnjica i deo u kome se on samozadovoljava. Nakon toga stižu mu poruke koje su ga uznemirile i od kojih ne može da se oporavi. Najpre mu je stigla poruka da uplati 1.500 evra.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

- Molim vas, samo želim da pomognete mojoj bolesnoj bebi koja boluje od karcinoma. Uplatite novčanu sumu od 1.500 evra sada i da smo gotovi s ovom pričom. Ali recite mi koliko novca možete ponuditi mojoj bebi? Slušam te - napisano je u poruci.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

 

- Nisam bogat - odgovorio je preplašeni Ivan S. koji ove pare nije imao da uplati, sve i da je hteo. A onda je dalje u poruci dobio da na ime i prezime Andree Landes koja je, kako je navedeno, iz glavnog grada Obale Slonovače, Abidžana, uplati traženu sumu na dat poštanski kod.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

 

U suprotnom, objaviće Ivanov po*nografski video zapis i tada iza ženskog profila koji nalazi žrtve ucene počinju pretnje upućene Ivanu S.

- Ne pokušavajte da bežite, jer će vam samo pogoršati situaciju u kojoj se nađete. Ovaj vaš po*nografski video zapis može u životu da vam nanese dovoljno štete. Ok? - navodi se u poruci na Fejsbuku nepoznatog pošiljaoca. - Šta hoćeš sad? - upitao je Ivan.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

- Ili želite da sada počnem da objavljujem ovaj vaš goli video na svim po*nografskim veb lokacijama u svetu i na najvećem veb mestu za takvu posetu u svetu. Ako prekinete vezu, video će videti vaši prijateji, roditelji, svi koji su iz vašeg grada i posebno na radnom mestu – navodi se dalje u tekstu ucene.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

Dok obeznanjen od straha nije mogao oka da sklopi, Ivan je saznao za međunarodnu organizaciju "Stoppedofiliji SP" sa sedištem u Srbiji, kojoj se obratio za pomoć. Iako se pretežno bave suzbijanjem pedoflije i otkrivanjem pedofila i predatora, iz ove grupe ipak su odlučili da pomognu prestravljenom Makedoncu.

- Prvo smo ga uputili da ode u policiju i prijavi sve, ali on nije želeo iz više razloga da to uradi. Strah ga je od objavljivanja videa i sramota od moguće stigmatizacije - navode iz ove organizacije.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

Prevaranti iz Indije i Afrike

Nakon Ivanove prijave, utvrđeno je ko se krije iza profila žene i traži potencijalne žrtve ucene.

- Iz ženskog profila je jedan Indijac, po izgledu mlađi muškarac, koji prikupljen video materijal po*nografskog sadržaja prosleđuje jednom mladom Afrikancu, koji je, pretpostavljamo, šef ove inernet prevare i zato se pare uplaćuju u Afriku - navode iz grupe balkanskih lovaca na pedofile.

Foto: Privatna arhiva/Printscreen facebook

Ivan dobija pomoć

Iz "Stoppedofiliji SP" dodaju da će dobijeni materijal poslati nadležnim policijskim upravama.
- Prosledićemo im mejlove sa svim dokazima o grupi ucenjivača u Indiji i Africi-Odeljenju za visokotehnološki kriminal u gradu Bangalor u Indiji i direktno policiji u Abidžanu - navode oni i dodaju da će otkrivanjem ucenjivača i putem interneta moći da pomognu Ivanu.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 3 godine

Ja imam jedan od brojeva tog prevaranta. Iz Obale Slonovace je

knedla

pre 3 godine

Jadan čovek, kakav stres.. A zbog kakve gluposti? Da ti neko kaze cao, cime se baviš, jesi li za sex? I on odmah mamlaz ukljuci kameru i snima kako se samozadovoljava, i jos sa svojim licem u kadru? Koliko zagoreo i bez mozga treba da budes.. Tuga.

Laki

pre 3 godine

Mlaicu iz Makedonije,zanemari te pretnje ,nisi jedini kojeg tako ucenjuju,Mogu ti se od svih pretnji popisati se u obucu.To je medj.banda ucjenjivaca.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17