• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2020

14:42

(VIDEO) SNAŽAN DOKAZ IZUZETNIH ODNOSA I SARADNJE SRBIJE I RUSIJE Dačić i Bocan-Harčenko razgovarali o saradnji dve zemlje

Društvo

(VIDEO) SNAŽAN DOKAZ IZUZETNIH ODNOSA I SARADNJE SRBIJE I RUSIJE Dačić i Bocan-Harčenko razgovarali o saradnji dve zemlje

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačih primio je danas ambasadora Ruske federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, a pored saradnje u borbi sa koronavirusom razgovarali su i o video sednici Saveta bezbednosti UN o radu UNMIK-a, saopštilo je ministarstvo.

Dačić je zahvalio Bocan-Harčenku na nesebičnoj pomoći ruske strane kroz donaciju medicinskih sredstava i opreme, a posebno je istakao prošlonedeljnu pomoć koju je uputio "Ruski fond mira", te istakao značaj dolaska ruskog ekspertskog tima u Srbiju.

Ambasador je preneo izraze zahvalnosti ministra Sergeja Lavrova za pomoć koju je Srbije pružila u vraćanju ruskih državljana humanitarnim letovima koje je organizovala Vlada Srbije za repatrijaciju svojih državljana.

Razgovarali su i o merama preduzetim u borbi sa pandemijom koronavirusa, kao i o planovima za popuštanje uvedenih restrikcija i pripremama za nastavak saradnje nakon izlaska iz krize, navodi se u saopštenju.

Foto: TANJUG/ MNISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ OGNJEN STEVANOVIĆ

Bilo je reči i o realizaciji ranije planiranih poseta zvaničnika dve zemlje kada se za to steknu uslovi, kako bi se očuvala dinamika kontakata na visokom i najvišem nivou.

Razmenjena su mišljenja o prošlonedeljnoj video sednici Saveta bezbednosti o radu UNMIK, a ministar Dačić je još jednom zahvalio na principijelnoj podršci Ruske Federacije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije koja je i tom prilikom jasno preneta, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da su uzajamna pomoć i solidarnost koje su dve bratske i prijateljske zemlje pokazale i u ovim teškim vremenima, snažan dokaz izuzetnih odnosa i saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije, koje je ova kriza samo ojačala.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija