• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2020

15:08

HITNO! PROCENAT ZARAŽENIH PAO NA 1,93 ODSTO! SAMO 102 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI! NAŽALOST JOŠ 4 OSOBE SU PREMINULE OD OPAKE BOLESTI! (VIDEO)

Društvo

HITNO! PROCENAT ZARAŽENIH PAO NA 1,93 ODSTO! SAMO 102 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI! NAŽALOST JOŠ 4 OSOBE SU PREMINULE OD OPAKE BOLESTI! (VIDEO)

Podeli vest

U Republici Srbiji su do 15 časova 3. maja 2020. godine registrovana ukupno 9.464 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.274 osobe od kojih su 102 pozitivne, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati Srbija

 

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 101.911 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Hospitalizovano je 2.116 osoba, dok su na respiratoru trenutno 54 pacijenta. 

Izlečen je 1.551 oboleli pacijent.

U poslednja 24 časa preminule su 4 osobe. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 193.

U poslednja 24 časa procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih na koronavirus je 1,93 odsto.

Foto: covid19.rs

- Ovi brojevi su dobri, pokazuje efikasnost mera. Ako se ovakav trend nastavi, možemo da se nadamo brzom okončanu uvedenih mera, ali moramo da nastavimo da budemo odgovorni – rekao je doktor Goran Stevanović.

Na pitanje o Sajmu i drugim privremenim bolnicama, Stevanović kaže da se još uvek ne prepouručuje kućni karantin.

- Svi pacijetni I dalje idu u bolničke kapacitete, sa najmanjim tegobama idu u privremene bolnice, jer je bitno da budu u nadzoru. Za sada ćemo nastaviti takvim trendom. Kućni karantin nije rešenje – rekao je Stevanović.

Foto: Printscreen

O ukidanju polciijskog časa Stevanović kaže da to zavisi od trenda broja zaraženih.

- Mora da bude ukupan procenat ispod 5 odsto da bismo o tome pričali – rekao je.

Zabela jedini zatvor u Srbiji u kojem je potvrđen koronavirus

Zatvor Zabela u Požarevcu ima zaraženih, kaže doktor Stevanović i dodaje da se oni treteiraju kako treba.

- Zahtevaju ozbiljnije lečenje, ali mislim da nema problema s njima.

- Svako ko bude pokazao simptome virusa, biće testiran i to važi i za zdravstvene radnike – rekao je odgovarajući na pitanje o testiranju radnika u KBC Bežanijska kosa.

U Srbiji koronavirusom zaraženo 450 zdravstvenih radnika

Govoreći o broju zaraženih zdravstvenih radnika, dr Stevanović kaže sledeće:

- Nema velikog broja novozaraženih zdavstvenih radnika, ali nemam trenutno tačan broj. Sada se inače javljaju pacijenti sa lakšom kliničkom slikom. U poslednih 10 dana starije osobe stižu do respiratora, i to su obični ljudi sa težim hroničnim bolestima – rekao je Stevanović.

U međuvremenu su stigli podaci o zaraženim zdravstvenim radnicima.

- Njih 450 je zaraženo, od čega je polovina hospitalizovana, dok su ostali u kućnoj izolaciji i čekaju drugi negativan test - kaže dr Stevanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17