• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.06.2020

08:11

JEDAN TRAG JE BIO KLJUČAN U PRONALASKU DEVOJČICE Direktorka Matematičke gimnazije otkrila KAKO SE TAMARA (13) PONAŠALA NAKON PRIJEMNOG!

Društvo

JEDAN TRAG JE BIO KLJUČAN U PRONALASKU DEVOJČICE Direktorka Matematičke gimnazije otkrila KAKO SE TAMARA (13) PONAŠALA NAKON PRIJEMNOG!

Podeli vest

Trinaestogodišnja devojčica Tamara Blažić (13), čiji je nestanak prijavljen u subotu, a koja je pronađena u Ugrinovcima, iz Niša je išla na prijemni za Matematičku gimnaziju. Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je za RTS rekla da je devojčica polagala prijemni i da je verovatno bez znanja roditelja napustila Niš i došla u Beograd.

Tetka devojčice kaže za "Niške vesti" da Gimnazija u Beogradu (matematički smer) omogućava nadarenoj deci da upišu srednju ako polože prijemni, bez obzira što nisu završili osmi razred.

Prema njenim rečima, devojčica je viđena u Beogradu, usnimili su je na prijemnom. Kaže da je sa roditeljima, da je dobro i da joj ništa ne fali.

"Devojčica odmah primećena, na prijemni zakasnila"

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je za RTS rekla da je devojčica polagala prijemni i da je verovatno bez znanja roditelja napustila Niš i došla u Beograd.

Prema njenim rečima, devojčica je odmah bila primećena jer je zakasnila nekoliko minuta i došla je zadihana u zgradu, sa objašnjenjem da se nisu snašli u Beogradu, ali nije obavestila nikog da je došla bez roditelja.

Inače, u školu ulaze samo deca, a roditelji ostaju napolju. Devojčici je omogućeno polaganje.

Nakog toga, kaže Katićeva, devojčica nije otišla kući već je čekala preliminarnu listu, što takođe nije neuobičajeno.

Pošto se roditelji devojčice nisu pojavili, zaposleni su je pitali da li je došla sa roditeljima, a ona je rekla da je došla sama.

- Bila je uznemirena kao i ostala deca koja čekaju rezultate - rekla je direktora.

Kada je izašla preliminarna lista, devojčica je razgovarala sa zaposlenima u zgradi, ispričala nastavnicima da bi volela da dođe u Beograd i da upiše Matematičku gimnaziju, nakon čega je otišla.

- Saradnica ju je ispratila misleći da je otišla u Niš - ispričala je direktorka.

Kako kaže, kasnije su je saradnici alarmirali da je nestanak devojčice prijavljen i onda su proverili fotografiju i podatke.

- Kada smo izvršili proveru originalnih podataka, smatrala sam da je najlogičnije da zovem SUP Niš. Oni su shvatili da ih zovem iz ozbiljnog razloga - navela je Katićeva i dodala da je probala da im pomogne i rekonstruiše dan.

Ističe da im je to verovatno bio ključni trag.

- Mi smo svi bili vrlo uznemireni, to je razumno. Nadam se da je ona to traumatično iskustvo nekako uspela da prevaziđe i da neće ostaviti posledice. Želimo joj sve najbolje, da voli matematiku, ali da nikad ne ide bez nadzora svojih roditelja - poručila je direktorka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 3 godine

Hvala bogu, živa je i zdrava! Sad me samo zanima da li je položila prijemni i hoće li je roditelji pustiti da ide u tu školu, ako jeste??

Vlado

pre 3 godine

Gde su sada svi "pametni kometatori", koji su tvrdili da su prijemni ispiti odavno prošli, gde ima i gde nema gimnazija, šta je tražila u tom i tom autobusu i nalazili sve moguće optužbe samo da naude ovoj mladoj devojčici???!!! SRAMOTA za takve neljude!!!

Penzioner

pre 3 godine

OVOJ DEVOJCICI DRZAVA "MOMENTALNO" DA OBEZBEDI BESPLATNO SKOLOVANJE U Beogradu !!!! Jeste da je pogresila, da je napravila pometnju, al' trebamo i moramo joj OPROSTITI I POMOCI !!!! Ovaj njen postupak je ZA RESPEKT !!! Zelim joj od srca sve najbolje !!!! I gotovo sam siguran da ce USPETI !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija