• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RINA

29.06.2020

16:26

KAFIĆI I RESTORANI DO 22H! OBAVEZNE MASKE U ZATVORENOM PROSTORU I NA PIJACI! Ovo su mere donete u Užicu

Društvo

KAFIĆI I RESTORANI DO 22H! OBAVEZNE MASKE U ZATVORENOM PROSTORU I NA PIJACI! Ovo su mere donete u Užicu

Podeli vest

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica, na današnjoj sednici, doneo je predlog mera u cilju sprečavanja intenzivnog širenja korona virusa koje će se primenjivati, zajedno sa merama sa nacionalnog nivoa.

Merama je predviđeno obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na gradskoj pijaci.

U skladu sa nacionalnim preporukama u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.

Na preporuku Gradskog štaba Gradsko veće je donelo odluku da radno vreme ugostiteljskih objekata, u vreme povećane opasnosti od širenja korona virusa, bude do 22 časa.

Predviđeno je ograničavanje broja osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge na broj koji treba da obezbedi socijalnu distancu od najmanje dva metra. U svim objektima, ustanovama i na javnim mestima obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut" i drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije korona virusa.

„Nošenje zaštitnih maski biće obavezno i u taksi prevozu. Vršioci javnih usluga, organi lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove na teritoriji grada Užica moraju preduzimati mere za bezbedno pružanje usluga građanima i zaštitu zaposlenih. U gradu Užicu će ponovo početi pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora. Gradski štab će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i shodno tome predlagati nove mere. Takođe, apeluje se na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i bezbednost u uslovima opasnosti od Kovida 19”, kaže se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija