• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

02.07.2020

12:04

OGLASIO SE LABORANT BOLNICE U TUTINU "Nije tačno da su tri člana moje porodice UMRLA OD KORONE, OVO JE JEDINA ISTINA"

Društvo

OGLASIO SE LABORANT BOLNICE U TUTINU "Nije tačno da su tri člana moje porodice UMRLA OD KORONE, OVO JE JEDINA ISTINA"

Podeli vest

Ministar Rasim Ljajić demantovao je jutros informaciju da su tri člana jedne porodice preminula od koronavirusa u Tutinu, a sada se oglasio i čovek o čijoj porodici je reč.

Rafet Suljović je laborant u Domu zdravlja u opštini Tutin, koja je jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji. Prethodnih dana je sa kolegama imao pune ruke posla i uradio je ko zna koliko testova na kovid.

- Sa sigurnošću mogu da kažem da mi otac i majka nisu umrli zbog korone. Prvo mi je umro otac Ćamil, ali od starosti, imao je 90 godina - priča Rafet Suljović sa tugom u glasu.

Bolesnu sestru su mi vraćali iz bolnice jer nije bilo mesta

Već sutradan je ostao bez sestre Hadrije Hadrović. Ona je živela na selu, odvojeno od roditelja, imala je 54 godine i jeste bila pozitivna na korona virus. Preminula je u novopazarskoj Opštoj bolnici, na Grudnom odeljenju, posle nekoliko dana drame.

- Ona je imala jasne simptome. Upućivali su je u Novi Pazar, odlazila je 3-4 puta, ali su je vraćali jer je sve bilo prepuno i nije imalo mesta za nju. Tek poslednji put kad je otišla toliko joj je bilo loše da su morali da je smeste. Nažalost, nije uspela da se izbori sa virusom, iako je bila zdrava. Nije imala hroničnih bolesti - kaže Rafet Suljović.

Foto: Tanjug

 

Bez majke Fahrije (76) je ostao u nedelju. Umrla je od tuge prilikom klanjanja.

- Srce joj je prepuklo, jer je za dva dana ostala bez supruga i ćerke. Nije imala simptome kovida i, kao ni otac, nije ni testirana. Da je imala, sigurno bih je odveo kod doktora - kaže Rafet Suljović.

Dvojica braće imaju koronu, ali u Beču, i dobro su

- Nas ima osmoro braće i imali smo tri sestre. Roditelji su imali 39 unučadi i 25 paraunučadi. Tačno je da su dvojica braće pozitivna, ali su oni u Beču. Iz Tutina su otišli pre dvadesetak dana, a ne znam da li su virus odneli odavde ili su se zarazili tokom puta, ili tamo. Najbitnije je da su oni dobro, iako je jedan još u karantinu, što je obavezna mera koju propisuje Austrija. Svi ostali članovi porodice su dobro - ispričao je Rafet Suljović šokiranom reporteru "Blica".

Suljović je apelovao na medije da imaju razumevanja za njegovu porodicu koja je za kratko vreme izgubila troje članova zbog čega su potreseni, pa im, kako kaže, nisu potrebna nagađanja da su svi preminuli od kovida.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Gde su nadležni državni organi? Počnite već jednom da radite posao za koji vas plaćaju građani ove države, odnosno počnite da sprovodite zakon i kažnjavajte one, koji lažima izazivaju padniku kod naroda!!!

NEMA RAZLOGA DA SE BILO ŠTA SKRIVA! Oglasio se ministar Ljajić o smrti dve osobe iz Sjenice u užičkoj bolnici: U PITANJU JE NESPORAZUM
Društvo

NEMA RAZLOGA DA SE BILO ŠTA SKRIVA! Oglasio se ministar Ljajić o smrti dve osobe iz Sjenice u užičkoj bolnici: U PITANJU JE NESPORAZUM

S jedne strane je ohrabrujuće što se sve veći broj ljudi u Novom Pazaru javlja ne preglede, što ranije nije bio slučaj, ali s druge strane loša vest je da trend ne opada i da skoro trećina pacijenata koji se javljaju već imaju neke znake upale pluća, rekao je za RTS ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

02.07.2020

08:45

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija