• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

13.07.2020

12:24

MISTERIJA KOJA TRAJE 20 GODINA! Šesnaestogodišnja Iva boravila kod oca u Nišu, pa NESTALA BEZ TRAGA! Majci sada STIGLI UZNEMIRUJUĆI POZIVI

Društvo

MISTERIJA KOJA TRAJE 20 GODINA! Šesnaestogodišnja Iva boravila kod oca u Nišu, pa NESTALA BEZ TRAGA! Majci sada STIGLI UZNEMIRUJUĆI POZIVI

Podeli vest

Posle toliko godina nedavno sam dobila četiri telefonska poziva iz inostranstva. Osećam da je to moja Iva pokušala da me dozove i da mi javi gde se nalazi. Prijavila sam sve policiji i započeta je nova istraga, rekla je Nives Đorđević, majka nestale Ive Veljković

Tragam 20 godina za mojom ćerkom Ivom i sve te godine ne gubim nadu da ću je naći. Nedavno sam dobila četiri telefonska poziva iz inostranstva. Niko se nije javio, ali ja osećam da je Iva pokušala da mi javi gde se nalazi zarobljena kao belo roblje! Obavestila sam policiju i ponovo je pokrenuta istraga.

Ovo je za Informer rekla Nives Đorđević iz Zaječara, čija je ćerka Iva Veljković (16) misteriozno nestala u Nišu 9. avgusta 2000. godine.

 

Doselili se iz Sarajeva

- Iz Sarajeva smo u Zaječar došli 1992. godine. Nakon toga razišla sam se sa suprugom, koji je otišao u Niš, a ja sam sa Ivom ostala u Zaječaru. Te 2000. godine ona je letnji raspust provodila kod oca. Istragom je ustanovljeno da je Iva kobnog dana oko 18 sati izašla iz očevog stana i otišla da se nađe sa čovekom koji je preko oglasa tražio bebisiterku za rad u Švajcarskoj. Otad moju ćerku više niko nije video - rekla je Nives i dodala:

- Nakon što sam prijavila Ivin nestanak, inspektori su našli tog osumnjičenog koji je dao oglas i poslednji video Ivu. Međutim, on nije mogao da bude uhapšen jer policija nije našla dovoljno dokaza da bi mu stavila lisice na ruke. Koliko sam čula, taj čovek je kasnije optuživan i za neka silovanja.

Nives Đorđević kaže da je uprkos svemu nastavila da traga za svojom jedinicom i da su joj četiri telefonska poziva iz inostranstva koja je nedavno dobila ponovo vratila nadu da će i posle dvadeset godina naći Ivu.

- Telefon mi je zazvonio. Javila sam se, ali sa druge strane je neko samo ćutao i posle sekund-dva prekinuo vezu. Izgledalo je kao da je neko hteo, a nije mogao da mi se javi. Verujem da je to moja Iva zvala. Osećam da je živa, ali da je jako daleko, a pod tim daleko mislim na Bliski Istok ili Kosovo. Verovatno su je kao belo roblje zatvorili iza onih njihovih zidina sa pet-šest žena. To je isto kao da vas u zemlju zakopaju, tamo nema kontakta sa spoljnim svetom - rekla je majka nestale devojke i navela:

- Posle tih poziva sam odmah obavestila policiju i tužilaštvo. Kod mene su došli inspektori, koji su mi baš ulili nadu. Bili su to mladi ljudi, vrlo zainteresovani za slučaj. Čini mi se da će sad ozbiljnije pristupiti istrazi Ivinog nestanka i da će se sve pokrenuti sa mrtve tačke.

Policija proverava pozive

U niškoj policiji je potvrđeno da je slučaj nestanka Ive Veljković ponovo pokrenut.

- Proveravaju se telefonski pozivi koje je dobila majka devojke, kao i sva druga saznanja koja bi dovela do rasvetljavanja njene sudbine. Pre dvadeset godina, neposredno nakon nestanka devojčice, privođen je muškarac za kojeg se pretpostavljalo da je trebalo sa njim da se sretne. Međutim, nisu pronađeni dokazi da je on odgovoran za to što se njoj desilo - navodi naš sagovornik upoznati sa ovim slučajem, ne isključujući mogućnost i da je devojčica doživela najgoru sudbinu.

Neizvesnost ubija

Nives, tužna majka Ive Veljković, opisujući dvadesetogodišnje iščekivanje vesti o svojoj ćerki, kaže da ne zna da li bi joj bilo lakše čak i kada bi dobila i najteže informacije o svojoj jedinici.
- Često sebi postavljam pitanje da li bi mi i najgore saznanje donelo olakšanje od ove proklete neizvesnosti koja me razdire godinama. Znam da je mnogo vremena prošlo, taj događaj više nije nikom interesantan. Ni smrt princeze Dajane nije rasvetljena do kraja, pa što bi se onda neko interesovao za sudbinu ćerke jedne nastavnice iz Zaječara. Ipak, meni kao majci ostaje da molim svakog ko bilo šta zna o mojoj ćerki Ivi da progovori kako bih mogla da nastavim da živim - kroz suze kaže očajna žena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Duka

pre 3 godine

Da li je moguce da ste toliko maloumni, da date stvar u medije a nadate se da je ziva i da pokusava da vas kontaktira?

Dule

pre 3 godine

Да ли је утврђено са ког телефонског броја и из које земље су дошли ти неми телефонски позиви?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija