• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

14.07.2020

13:25

ZARAŽENA CELA SRPSKA PORODICA NA LEFKADI, TROJE MALOLETNE DECE U BOLNICI!

Društvo

ZARAŽENA CELA SRPSKA PORODICA NA LEFKADI, TROJE MALOLETNE DECE U BOLNICI!

Podeli vest

Petočlana porodica iz Srbije koja letuje u Grčkoj na Lefkadi pozitivna je na koronavirus. Oni su u ponedeljak primljeni u Univerzitetsku bolnicu u Janjini, gradu u severozapadnoj Grčkoj, u specijalno kodvid odeljenje.

Njihovo troje maloletne dece koja imaju blage simptome smešteni su na pedijatrijsku kliniku Univerzitetske bolnice, prenosi grčki sajt Skai.gr.

Ranije je Zavod za javno zdravlje u ovoj zemlji prijavio nova 24 slučaja. Četiri od njih identifikovana su nakon testiranja na graničnim prelazima.

Nedavno je grupa turista iz Srbije morala da napusti grčko ostrvo Eviju čiji stanovnici nisu želeli njihovo prisustvo iz straha od virusa korona. Grupa od njih 85 vraćena je u Srbiju nakon što je utvrđeno da je jedan putnik pozitivan na koronavirus. Prema nekim informacijama, građani Evije, odnosno penzioneri iz tog mesta, izvršili su najveći pritisak da se naši turisti vrate u Srbiju, jer se boje virusa korona.

Podsetimo, grčke vlasti su, zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom, početkom jula donele odluku da ne puštaju srpske turiste na jedinom otvorenom drumskom prelazu Kulata - Promahonas (bugarsko-grčka granica), a obustavljeni su i avio letovi iz Beograda.

Grčka granica ostaje kompletno zatvorena za srpske turiste do daljnjeg zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17