• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

27.07.2020

17:29

MOGU LI ASIMPTOMATSKI SLUČAJEVI KORONE IMATI POSLEDICE? Ovo pitanje MUČI SVE, a doktorka Kisić je DALA ODGOVOR!

Društvo

MOGU LI ASIMPTOMATSKI SLUČAJEVI KORONE IMATI POSLEDICE? Ovo pitanje MUČI SVE, a doktorka Kisić je DALA ODGOVOR!

Podeli vest

Doktorka Darija Kisić na današnjoj konferenciji za novinare odgovorila je na pitanje "Da li asimptomatski slučajevi korone imaju posledice na zdravlje?"

Ona je rekla da su asimptomatski nosioci bolesti i dalje velika nepoznanica za lekare.

- Što se tiče asimptomatskih nosioca bolesti i potencijalnih posledica koje te osobe mogu da dobiju, tu ima dosta nepoznanica. Po pravilu je to vezano sa manjom infektivnom dozom, lakšom kliničkom slikom tako da je kod tih osoba, istraživanja su pokazala, manja verovatnoća različitih komplikacija i različitih sekvela nakon preležane bolesti - rekla je dr Kisić za portal SrbijaDanas.com.

Foto: Printscreen You Tube

- Mi o asimptomatskim nosiocima znamo najmanje. Zato što su neprepoznati, mnogi od nas su možda u ovoj sali bili asimptomatski nosioci. Ja ne znam da li sam pričala sa jednom osobom koja se nije ponadala da nije možda ona preležala virus, da to i ne zna i da možda ima imunitet.

Doktorka je rekla da su asimptomatski slučajevi jako bitni jer mogu nesvesno da šire infekciju, ali opet postoji i pozitivan aspekat svega toga jer oni nama grade kolektivni imunitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija