• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2020

11:40

GRČIĆ OBIŠAO RADNIKE NOĆNE SMENE U KOLUBARI! Povezuje nas isti zadatak!

Društvo

GRČIĆ OBIŠAO RADNIKE NOĆNE SMENE U KOLUBARI! Povezuje nas isti zadatak!

Podeli vest

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ posetio je rudare noćne smene u Rudarskom basenu „Kolubara“ u okviru redovne razmene iskustava za unapređenje proizvodnje uglja i električne energije i poboljšanja uslova rada

- EPS je veliki sistem. Mi u najvećoj kompaniji u Srbiji objedinjujemo rudare u kopu, inženjere u elektranama i  montere u distribuciji. Okuplja nas isti zadatak, da proizvedemo i isporučimo dovoljno električne energije za stabilno i pouzdano snabdevanje domaćinstava i privrede. Noćas sam ovde sa inženjerima iz TENT-a da bi videli kako se rudari bore za svaku tonu uglja iz koje se proizvodi struja u obrenovačkim elektranama. Da podelimo iskustva i da se upoznamo sa izazovima u proizvodnji jer samo tako će svi delovi EPS-a raditi još bolje i efikasnije – rekao je Grčić u poseti „Kolubari“ u noći između 27. i 28. avgusta.

Foto: Informer

Rudare su sa Grćićem i inženjerima termoelektrana „Nikola Tesla A i B“, posetili i Miodrag Ranković, predsednik Sindikata „Kolubare“, Savo Bezmarević, izvršni direktor EPS-a za proizvodnju električne energije, Dejan Milijanović, izvršni direktor EPS-a za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja RB „Kolubara“. Oni su prisustvovali primopredaji smene, vozili se sa rudarima u specijalnim vozilima za transport na kopovima, razgovarali sa bageristima u kabini bagera koji otkriva ugalj.

- I rudari „Kolubare“ su bili u poseti kolegama u termoelektranama. „Kolubara“ i TENT su oslonjeni jedno na drugo i zajedno proizvode više od 50 odsto električne energije za Srbiju. Ovom razmenom iskustva želimo da se još više povežemo unutar EPS-a i zadržimo poziciju stabilnog oslonca privrednog razvoja Srbije – istakao je Grčić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12