• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2020

11:56

UMETNIČKI FAKULTETI SELE SE NA NOVU LOKACIJU! Ipak neće biti kod Hajata!

Društvo

UMETNIČKI FAKULTETI SELE SE NA NOVU LOKACIJU! Ipak neće biti kod Hajata!

Podeli vest

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dogovorili su se da gradske vlasti prosvetnim ustanovama ustupe zemkište u Dubrovačkoj ulici na Dorćolu gde će biti izgrađeno novo zdanje Fakulteta muzičke umetnosti na kojem će prvi put u Srbiji biti osnovana katedra za igru

Šarčević i Vesić su dogovorili zamenu zemljišta sa glavnim gradom kojem će pripasti lokacija kod hotela Hajata, na kojoj je prvobitno trebalo da budu smešteni umetnički fakulteti.

Ministarstvo prosvete odustalo je od prošlogodišnje ideje da napravi kampus umetničkih fakulteta kod beogradskog hotela Hajat zbog nemogućnosti da na toj lokaciji na 29.000 kvadratnih metara objedini fakultete likovne, muzičke i primenjenih umetnosti sa novim fakultetom za igru.

Šarčević je za Politiku rekao da će na Fakultetu muzičke umetnosti, koji će biti izgrađen na Dorćolu, prvo biti osnovana katedra za igru, a da će kasnije biti ormirana posebna visokoškolska ustanova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
daca

pre 3 godine

Sta ce biti sa fakultetom umetnosti u Nisu koji nema svoju zgradu? Kada ce ta deca imati sve objedinjeno na jednom mestu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija