• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2020

09:18

KORONAVIRUS U ŠKOLAMA! Šarčević otkrio koliko UČENIKA I PROSVETNIH RADNIKA u Srbiji je ZARAŽENO!

Društvo

KORONAVIRUS U ŠKOLAMA! Šarčević otkrio koliko UČENIKA I PROSVETNIH RADNIKA u Srbiji je ZARAŽENO!

Podeli vest

U prve dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da je reč o sporadičnim slučajevima ako se zna da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka


On je za TV Pink precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.


"U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporadičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu", naglasio je on i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

DVA UČENIKA OŠ "20. OKTOBAR" U NOVOM BEOGRADU ZARAŽENA KORONAVIRUSOM!

MInistar je naveo da su deca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbednije mesto, gde je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gde se inače deca druže van škole.

Foto: Tanjug

Šarčević je još jednom apelovao na pojedince da ne fotografišu i snimaju decu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.

"Garantujem da su škole najsigurnije mesto u državi. Snimanje tuđe dece neovlašćeno je zabranjeno ", rekao je ministar.

(FOTO) DOMAĆI ZADATAK KOJEM SE SMEJE SRBIJA Dečak opisao kako je proveo leto, a onda na kraju NAPISAO OVU REČENICU

Napominje da prosvetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mere u školi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija