• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

17.09.2020

21:37

(VIDEO) BUŠ ZBOG SRBA POSTAO PRAVOSLAVAC, NE ODVAJA SE OD BROJANICE I KRSTA! Vezali su me za sebe i odlučio sam da budem njihov brat!

Društvo

(VIDEO) BUŠ ZBOG SRBA POSTAO PRAVOSLAVAC, NE ODVAJA SE OD BROJANICE I KRSTA! Vezali su me za sebe i odlučio sam da budem njihov brat!

Podeli vest

Mihael Buš (33) odlučio se da uzme pravoslavnu veru nakon višedecenijskog druženja sa Srbima

Mihailo kaže da voli Srbe i da ga oduševljavaju srpska tradicija, običaji i vera, a posebno druženje sa Srbima jer "tu oseća najveće poštovanje i ljubav".

Iako je u braku sa Nemicom, Mihajlo ne isključuje mogućnost da se on i njegova supruga ponovo venčaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. 

- Ja sam oduševljen Srbima. Srbi su mnogo dobri ljudi. Oni su veoma tradicionalni. Poštuju sebe i svoj narod - priča Mihael, sada Mihailo. Početak novog duhovnog života za mladog Nemca samo je nastavak onog o čemu je čitao poslednjih godina. 

Dosta toga osetio je kroz druženje sa Milanom Lončarom, svojim kumom, i Sašom Pureševićem, kod kog radi kao poslovođa u Nemačkoj.

STIŽE JANIS! BALKAN SE PRIPREMA ZA BRUTALNU OLUJU! Poplave, uraganski vetar, kiša, nestanak struje... LJUDI BEŽITE ŠTO DALJE OD...

On je dolazio kod mene na slavu. To je bilo pre pet godina. Bio je oduševljen našim običajima. Kasnije je dolazio za Božić. Sa mnom je išao u crkvu i upoznao se sa našim običajima. Sve mu se to veoma dopalo i onda je odlučio da se krsti u našoj crkvi. Sećam se kada mi je rekao da mu je to želja, to veče smo se napili - priseća se Milan Lončar.

 

 

Sveži pravoslavac brojanicu i krst nosi sa sobom. Uvek naglašava da je njegova vera i ljubav prema Srbima iskrena i čista.

LATINO-LEPOTICE UVEK SU PRISUTNE U LIKVIDACIJAMA ŽESTOKIH MOMAKA IZ SRBIJE! Kriminolozi i bezbednjaci tvrde da to nije slulčajno!

- Oni su me vezali za sebe i ja sam jedne večeri odlučio da budem njihov brat. Najveće poštovanje i ljubav osetio sam među Srbima - priča sada već oduševljeno.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 3 godine

Pišite o tome koliko je pravoslavaca i muslimana u Međugoriju prešlo u katolike.

Mirko

pre 3 godine

...i ako neki stranac prelazi u Pravoslavnu veru to mora da se objavi!! Za mene je jos uvek vera privatna stvar.

Trig

pre 3 godine

Koliko covek treba da bude glup da bi presao u izopacene katolike?

Hag

pre 3 godine

he he he Vidi retardinjosa informerovaca :) Našli nekog balavog debilka,koji od istorije nema veze ali koji se preziva Buš i stavili naslov :) Tom debilku će neko već reći da se radi o svetosavcima/sekti a ne pravoslavlju,da su osudjeni za genocid,da su počinili najstrašnije zločine nakon 2.sv.rata,da su izvršili agresiju na sve republike bivše SFRJ uz masovne zločine,da na stotine tih svetosavaca leži po bjelosvjetskim zatvorima zbog genocida i ratnih zločina......vjerujem da bi debilko se sam objesio :) he he he

Samosvesna građanka

pre 3 godine

... onda je odlučio da se krsti u našoj crkvi. Sećam se kada mi je rekao da mu je to želja, to veče smo se napili - priseća se Milan Lončar... Боље би било да је одлуку о преласку у православље донео потпуно трезан.

Marcco

pre 3 godine

A gde su ti Srbi koji su mnogo dobri ljudi, koji su veoma tradicionalni, poštuju sebe i svoj narod?-

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17