• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

28.09.2020

18:49

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 191! Visinske pripreme urodile plodom! Crni na Kopaoniku vratio kondiciju i podigao formu!

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 191! Visinske pripreme urodile plodom! Crni na Kopaoniku vratio kondiciju i podigao formu!

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno iako ste mršavi i lepo građani, moje visinske pripreme na Kopaoniku, ujedno i poslednje u ovoj letnjoj sezoni su završene

Za tri dana sam uz naporne poslovne obaveze i celodnevna predavanja ipak uspeo da nađem vremena za fizičku aktivnost, poput brzog hoda, trčanja i planinarenja. Ne mogu da vas lažem da nije bilo naporno , ali je sigurno bilo i lakše i zdravije nego da sam sve to radio u gradu.

Razlog za to je planinski vazduh i velika količina kiseonika, što je izuzetno bitno prilikom velikih napora. Uz to prelepi krajolici i netaknuta priroda vam omogućava da se u potpunosti opustiti i psihički odmorite. U ovakvom okruženju su značajno lakši i veliki fizički napori, jer se ne koncentrišete na zadihanost, umor i bol u mišićima već samo na pejzaže koji vas okružuju. Pored svega ovoga ne treba pominjati koliko veliki efekat za vaše zdravlje ima boravak na planini. Poznata je i potpuno taćna izreka da se samo na planini "diše punim plućima" a u gradu "na škrge".

Sve u svemu nakon tri dana fizičke aktivnosti u prirodi morao sam da se vratim u grad. Svestan sam da mi neće biti lako da nastavim istom merom sa treninzima na ovom zagađenom vazduhu ali će mi kondicija koju sam  stekao svakako pomoći. Sada će mi i veliki napori biti znatno lakši jer sam na Kopu dnevno prelazio na desetine hiljada korada i to po prilično nepristupačnim i nezgodnim terenima. Smatram da sam definitivno povratio kondiciju koju mi je "oduzeo" koronavirurs i da će sada sve biti znatno lakše.

Nastavljamo dalje hrabro i odlučno. Pridržavamo se režima ishrane i treniramo na otvorenom kada god možemo. Ide nam odlično i svake nedelje smo sve lakši i lakši i sve zgodniji i zgodniji. Na odličnom smo putu da ubrzo izvojevamo konačnu pobedu nad masnim naslagama, suvišnim kilogramima i gojaznošću, koja je jedna od najopasnijih i najpodmuklijih bolesti modernog vremena. Jedino što nikako ne smemo sebi da dozvolimo je da odustanemo ili posustanemo, ali to nikada nije bio naš izvor.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17