• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

09.12.2020

13:21

NASILJE JE NEDOPUSTIVO, PRIJAVITE GA! Stanisavljević: Moja koleginica i ja smo bile brutalno vređane ispred zgrade gradske skupštine!

Društvo

NASILJE JE NEDOPUSTIVO, PRIJAVITE GA! Stanisavljević: Moja koleginica i ja smo bile brutalno vređane ispred zgrade gradske skupštine!

Podeli vest

Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se u Srbiji sprovodi od 25. novembra, završava se sutra na Međunarodni dan ljudskih prava, uz glavnu poruku - ohrabrivanje žena da prijave nasilje, uz borbu za tolerantnije i snažnije društvo

U kampanji je učestvovala i Srpska napredna stranka, a članica Glavnog odbora SNS Nataša Stanisavljević kaže da se ta stranka bori za društvo koje pokazuje nultu toleranciju prema nasilju, posebno nad ženama i decom.

- Borimo se za ono društvo u kojem svaka žena može jasno i glasno da iskaže svoje mišljenje, a da zbog toga ne trpi nikakve posledice. Svedoci smo da u proteklom periodu nije tako bilo, posebno imajući u vidu da javne ličnosti imaju posebnu odgovornost za to kako se ponašaju i kakve poruke šalju - rekla je Stanisavljević za Tanjug.

Foto: Tanjug

Ističe da je neophodno da društvo prepozna sve oblike nasilja, kako bi moglo da pomogne žrtvi, te da je važno da žene u Srbiji budu jake i stabilne.

Napad na ženu zato što misli drugačije je nedopustiv, naglašava Stanisavljević.

Stanisavljević tvrdi da je tokom 15 dana kampanje poslata poruka da žene nisu same i da je važno da ojačaju, podsećajući da je prijava nasilja od sada i anonimna.

- Važno je prijaviti nasilje policiji. Usvojili smo dobre zakone koje štite žrtve nasilja u porodici, ali da bi se zakoni primenjivali, moramo ohrabriti žene da prijave nasilje. Tako ćete možda nekome spasiti život - istakla je Stanisavljević.

Uputila je poruku svim učesnicima javnog života da se niko ne sme osuđivati ili vređati, samo zato što ima drugačije mišljenje i podsetila na lični primer kada je u aprilu prošle godine bila žrtva uvreda ispred gradske skupštine.

Foto: Tanjug

Nataša Stanisavljević

- Moja koleginica i ja smo bile brutalno vređane ispred zgrade gradske skupštine samo zato što smo imale drugačiji stav i zato što nismo dozvolile nasilnicima da upadnu u Skupštinu grada - rekla je Stanisavljević i naglasila da takve scene u Srbiji ne smeju da se ponavljaju.

Stanisavljević, koja je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, podsetila je da postoji besplatan program za rehabilitaciju nasilnika koji se već godinama pruža u Centru za socijalni rad i pozvala počinioce nasilja da na taj način pomognu sebi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17