• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2021

19:36

UZIMAJU LEKOVE PROTIV ŠUGE U BORBI SA KORONOM?! Opasan trend stigao i u Srbiju, UPOZORENJE DOKTORA iz CRVENE ZONE kovid bolnice u Batajnici!

Društvo

UZIMAJU LEKOVE PROTIV ŠUGE U BORBI SA KORONOM?! Opasan trend stigao i u Srbiju, UPOZORENJE DOKTORA iz CRVENE ZONE kovid bolnice u Batajnici!

Podeli vest

Opasan internet i svetski trend korišćenja lekova protiv šuge u borbi protiv koronavirusa koristi se i u Srbiji?!

Istraživanje jednog američkog instituta da lek protiv šuge može da pomogne u prevenciji protiv koronavirusa, a koje je dostupno korisnicima interneta, može da izazove veliku opasnost po zdravlje.

Prodaja lekova protiv životinjske šuge je porasla jer su ga pojedinci koristili kao lek protiv korone.

Lekari iz crvene zone kovid ambulante u Batajnici Dejan Marković i Lazar Vrga upozoravaju građane Srbije da je korišćenje ovog leka veoma opasno i da može da ima neželjena dejstva.

Foto: Printscreen RTS

- U tom istraživanju koje je dostupno na internetu piše da korišćenje tog leka može da spreči  razvoj korone, ali nije jasno koliko te koncentracije leka mogu zvanično da utiču na to. Još uvek nije zvanično u prgramu lekova koji bi se koristili, pa tako je opasno uzimati ovaj lek na svoju ruku. Mogući su ozbiljni neželjeni efekti kao što je povećanje enzima jetre - rekao je u emisiji "Beogradska hronika" doktor Dejan Marković.

VLADA SRBIJE POTVRDILA! Ovi objekti mogu da RADE uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera!

Njegov kolega sa prve linije fronta u kovid ambulanti u Batajnici Lazar Vrga istakao je da je vakcina najbolje sredstvo zaštite.

Foto: Printscreen RTS

- Ja bih razumeo ljude da pokušavaju sve da bi se zaštitili da ne postoji vakcina, ali vakcina posotoji i ona je najbolje sredstvo u borbi protiv korone. Lek protiv šuge je opasan i ne bi se smeo korisiti, a i nije zvanično odobren u borbi protiv ovog virusa - dodao je Vrga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12