• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.07.2021

16:24

Omladinski šahovski turnir, u znak sećanja na pokušaj državnog udara u Turskoj

Institut Yunus Emre

Društvo

Omladinski šahovski turnir, u znak sećanja na pokušaj državnog udara u Turskoj

Podeli vest

Povodom 15. jula, Dana demokratije i nacionalnog jedinstva u Republici Turskoj, kulturni centar te zemlje u Beogradu, Institut Yunus Emre, organizovao je Omladinski šahovski turnir, u znak sećanja na pokušaj državnog udara, koji se dogodio na današnji dan 2016. godine



Omladinski šahovski turnir 15. jul, koji je organizovan u saradnji sa Šahovskim savezom Srbije i
Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda, a pod poktoviteljstvom ambasade Republike
Turske u Beogradu, okupio je u bašti instituta mlade do 18 godina sa i bez invaliditeta, od kojih je
treće mesto osvojio Novak Dumbelović, drugo Višnja Varinac, a prvo Vera Vujović.

Događaju je prisustvovao i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, koji je prisutne podsetio na pokušaj državnog udara u kojem je život izgubila 251 osoba, dok je više od 2.000 ljudi ranjeno.

- Koristim ovu priliku da odam počast svim žrtvama tog nemilog događaja. Takođe, bih se zahvalio srpskoj državi i narodu na podršci u borbi protiv FETO terorista. Nakon pokušaja puča, predsednik Vučić je mežu prvima kontaktirao našeg predsednika Erdogana i pružio podršku u borbi protiv - kazao je Aksoj zahvalivši se srpskoj "braći i saradnicima", te podsetio da će se danas tim
povodom sa Brankovog mosta vijoriti zastave Turske.

Foto: Institut Yunus Emre

Prisutnima se obratio I pomoćnim minstra omladine I sporta Uroš Pribićević ističući da će njegovo
ministarstvo na čelu sa ministrom Vanjom Udovićičem nastaviti da neguje sportske vrednosti I bliske
odnose sa Turskom.

- Mladi i sportisti su najbolji predstavnici svake države i ovaj omladinski šahovski turnir je zato dobar način da se obeleži ovaj veoma važan dan za Tursku I sve njene građane - kazao je Pribićević.

Foto: Institut Yunus Emre

Generalni sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Nemanja Radović zahvalio je
na organizaciji ovog događaja.

- Mislim da će ovo doprineti u velikoj meri da naši korisnici budu vidljiviji kako bi nam se priključile sve zainteresovane osobe sa invaliditetom. Takođe, svi oni koji žele da nam pomognu ili, pak, vide šta mi to sve radimo, mogu se javiti našem Savezu - istakao je Radović.

Foto: Institut Yunus Emre

Generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije Andrija Jorgić čestitao je Dan demokratije i nacionalnog
jedinstva Turske.

- Šah je jedna plemenita i viteška igra i ono što krasi i šahovski savez Srbije, ali i Tursku to je da mnogo radimo na mladima i da je šah i u Srbiji i u Turskoj u velikoj ekspanziji - naglasio je Jorgić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija