• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2021

10:08

AKO VOZITE POD DEJSTVOM ALKOHOLA AUTOMOBIL UNIŠTE PRED VAMA! Vujanić: Uvesti kaznu trajnog oduzimanja vozila i dozvola!

Društvo

AKO VOZITE POD DEJSTVOM ALKOHOLA AUTOMOBIL UNIŠTE PRED VAMA! Vujanić: Uvesti kaznu trajnog oduzimanja vozila i dozvola!

Podeli vest

Profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić založio se da se u Srbiji zakonodavstvo promeni i da se, za posebne saobraćajne prekršaje, uvedu sankcije trajnog oduzimanje vozila i vozačke dozvole sa zabranom ponovnog polaganja

Gostujući u Uranku televizije K1, Vujanić je rekao da bi trajno oduzimanje prava na upravljanje vozilom bio značajan udar na osnovu srpskog mentaliteta.

Naveo je da u Kanadi i SAD postoji praksa trajnog oduzimanja vozila za određene prekršaje, od onog ko je koristio vozilo, čak i ako nije vlasnik, a on svoje vlasničke odnose da reguliše sa vlasnikom.

"Kanadski sistem je da ako imate zabranu upravljanja, a pronađu vas da upravljate pod dejstvom alkohola, onda vozilo unište pred vama. A imate pravo na tu metalnu kocku kad prođe mašinu za presovanje vozila", rekao je on.

Naveo je da je američki metod da se tako oduzeto vozilo prodaje na javno licitaciji, a novac ide u fond za bezbednost.

"Takva praksa deluje na vlasnike vozila da vode više računa i ne čine prekršaje", rekao je on.

Zbog naglog pada temperature i kiše, Vujanić je apelovao na vozače da se naoružaju strpljenjem i da nikog ne ugroze zato što im se negde žuri.

"Kad god je u pitanju kiša, to je znatno lošije za vožnje zbog kočenja koje je komplikovanije, a kiša smanjuju preglednost i vidljivost, i vozači nervoznijhi jer je sve sporije", naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihail

pre 2 godine

Zastrasujuce je da u 21 veku ima jos fosilnih ostataka iz 19 veka.Ovaj covek sto predlaze da se unisti auto ako vozis pod dejstvom alkohola je fosil iz 19 veka Ja razumem da se vozacu uzme vozacka te da mora ponovo polagati Ovdje je sustinsko pitanje, da li se bilo ko bilo kada zapitao da li je brzina 50(Km/h) normalna brzina u 21 veku.Zasto tada pravite vozove sa 200 (Km/h) Da li je normalna sirina puta ona koja se projektovala u 19 veku Danas su auta mnogo sira nego 70-tih godina Danas se mimoici sa autom mozes samo ako dobro nisanis i max si skoncentrisan Da li se bilo ko zapitao kako magistralni put ide kroz centar grada a da nema niti trotoar niti biciklisticku stazu niti semafor za pesake Da li se iko zapitao da li ima ljudi koji imaju zdravstveni problem kada koriste sigurnosni pojas (klaustofobija )Mnogo je ovih pitanja koja direktno uticu na bezbednost saobracaja a da svi fosili vlasti uvek traze gresku u kaznjavanju vozaca.

boki

pre 2 godine

Oflican predlog bahatim i pijanim vozacima trajno oduzeti vozacku dizvolu mora se zavesti red stradsju neduzni gradsni.Dosta je molenja uposorenja i blagih kazni

PRC

pre 2 godine

Zašto je elitni gospodin namerno izostavio one pod narkoticima? Poznato je da oni krše saobraćajna pravila drastičnije od alkoholičara, da nije i on sam korisnik toga?

komsija

pre 2 godine

Pitajte cenjenog profesora koliko je vozila slupao za zivota ... :D....

Rade

pre 2 godine

Oduzeti vozačku dozvolu, i zabraniti ponovno polaganje, ako se recimo tri puta uhvati pijan je u redu. Ali oduzeti vozilo, koje možda nije samo njegovo, je van svake pameti.. Ovaj matori i sam ne razume šta priča.

petar

pre 2 godine

Ma nije moguće. Dali smo kao nacija toliko debelo zastranili da svaka budala iznosi svoje predloge za nove "uredbe" ili zakon? Postaje mučno.

Vasa

pre 2 godine

Bolji predlog resenja od ovog ne postoji , nije vozacka za svakoga.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija