• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.08.2021

11:31

SRPSKI VATROGASCI ULAŽU NADLJUDSKE NAPORE NA EVIJI, neumorno pomažu grčkom narodu! Vulin: Ponosan sam!

mup.gov.rs

Društvo

SRPSKI VATROGASCI ULAŽU NADLJUDSKE NAPORE NA EVIJI, neumorno pomažu grčkom narodu! Vulin: Ponosan sam!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Helikopterske jedinice koji na ostrvu Evija zajedno sa grčkim kolegama ulažu nadljudske napore u borbi sa vatrenom stihijom koja je zahvatila ovo ostrvo

Vulin je istakao da je ponosan na pripadnike ove jedinice koji su nakon maksimalnog angažovanja na gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, neumorno nastavili rad kako bi pomogli bratskom grčkom narodu u borbi sa požarima.

Foto: mup.gov.rs

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić naveo je da je Helikopterska jedinica juče u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

Nedić je istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je u Grčku poslala vazduhoplove i precizirao da je uz Švajcarsku koja je poslala tri, Srbija kao pomoć grčkom narodu poslala tri helikoptera - dva "bel 212" i "H-145", sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.

Foto: mup.gov.rs

Prema njegovim rečima, i taj podatak govori o kapacitetima sa kojima raspolaže srpski MUP.

Nedić je rekao i da je posada sa helikopterima smeštena u vojnoj bazi Tanagra, koja se nalazi 20 minuta leta od severnog dela ostrva koji je prostor angažovanja srpskih helikoptera.


Pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, nakon gašenja požara u našoj zemlji i angažovanja u Severnoj Makedoniji, po naređenju predsednika Aleksandra Vučića upućeni su u Grčku, kako bi pomogli u savladavanju požara koji su zahvatili tu zemlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija