• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2021

12:13

Ja sam kriv za kovid propusnice, iskalite sve na meni, mi ćemo ići do kraja!

Tanjug/Tara Radovanović

Društvo

Ja sam kriv za kovid propusnice, iskalite sve na meni, mi ćemo ići do kraja!

Podeli vest

Proteste ispred stanova članova Kriznog štaba, Predraga Kona i Branislava Tiodorovića, ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenjuje kao nezapamćeni bezobrazluk i građanima poručuje da to više ne rade, jer im ni jedan ni drugi nisu krivi ni za šta

- Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta. Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog - rekao je Lončar za Tanjug.

Ministar je istakao je da Kon i Tiodorović samo rade svoj posao i ponovio da su oni njegov izbor.

Lončar je svima, i onima koji se bune i koji se ne bune, poručio da se on prvi zalaže za kovid propusnice i dodao da će danas biti održan sastanak o tome da se prekine lanac prenosa virusa i u školama, među decom.

- Ja se prvi zalažem. Ja sam odgovoran, ja sam kriv za sve onima kojima to ne odgovara, a ti koji to rade, ako im je na prvom mestu nešto drugo osim zdravlja i života ljudi, to govori o njima - rekao je Lončar.

Dodao je da ljudi koji nemaju veze sa medicinom pričaju o Pavlovićevoj masti i lekovima za goveda da leče koronu.

- Niko vam drugi nije kriv, ja sam. Sve iskalite na meni, ali mi ćemo ovde ići do kraja - poručio je Lončar i dodao da je danas 17-oro dece obolelo u Nišu, koji se nalaze na bolničkom lečenju, a deo njih je na respiratoru i ozbiljno su životno ugroženi.

Lončar je istakao da medicina nije demagogija već da moraju da se preduzmu konkretne stvari i dodao da će se zalagati za propusnice, odnosno bezbedno funkcionisanje.

U Beogradu se tokom sinoćnjeg protesta zbog kovid propusnica nekoliko desetina građana okupilo ispred zgrade u kojoj živi dr Predrag Kon i zatražilo njegovu ostavku, jer se, kako su tvrdili, sprovode nemedicinske mere, a zaraženih i preminulih je sve više.

Takođe, pre nekolikom večeri, nekoliko desetina građana protestovalo je i u Nišu ispred zgrade u kojoj živi dr Branislav Tiodorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija